ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται απόψε (20.30) στο ντέρμπι κορυφής της 5ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ και οι δυο προπονητές καταστρώνουν τα τελευταία τους σχέδια για το ματς.

Στην Ένωση, η χρησιμοποίηση των Λιβάγια και Αραούχο ως δίδυμο στην επίθεση φαίνεται να είναι η επικρατούσα σκέψη για τον Μανόλο Χιμένεθ. Συγκεκριμένα, στο τέρμα θα είναι ο Ανέστης, με στόπερ τους Βράνιες και Τσόσιτς, δεξί μπακ τον Γκάλο και αριστερό τον Μπακάκη (αφού ο Λόπες μάλλον δεν θα είναι έτοιμος). Στο κέντρο ο Γιόχανσον έχει προβάδισμα για να πάρει θέση δίπλα στον Σιμόες, ενώ σίγουρη είναι η παρουσία του Μάνταλου.

Από εκεί και πέρα, ο Λιβάγια θα αγωνιστεί στην επίθεση, όπου ίσως να έχει τον Αραούχο δίπλα του ή σε περιφερειακό ρόλο. Εάν συμβεί αυτό, τότε παίζεται μια θέση μεταξύ Χριστοδουλόπουλου (ίσως τον κρατήσει στον πάγκο για να τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή-κλειδί) και Κλωναρίδη, αλλιώς θα ξεκινήσουν αμφότεροι στα «φτερά» της μεσαίας γραμμής.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, ο Μπέσνικ Χάσι έχει κρατήσει «κλειστά» τα χαρτιά του. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, το πιθανότερο είναι να έχει τον Καπίνο στο τέρμα, με τους Φιγκέιρας (διεκδικεί θέση και ο Ομάρ), Ρομαό, Ένγκελς και Κούτρη από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Υπάρχει, ωστόσο και η σκέψη να παίξει ο Σισέ ως στόπερ για να μετακινηθεί ο Ρομαό στα αμυντικά χαφ.

Στο κέντρο λογικά θα παίξουν ο Ζιλέ με τον Οφόε, στην επίθεση ο Εμενίκε, ενώ στα άκρα φαίνεται να έχουν προβάδισμα ο Μάριν για τα αριστερά και ο Σεμπά για τα δεξιά. Πάντως, θέση στα «φτερά» διεκδικεί κι ο Καρσελά, ενώ ο Φορτούνης δύσκολα θα παίξει ως βασικός από τη στιγμή που έχει μόνο δυο προπονήσεις στα πόδια του λόγω τραυματισμού.