Facebook Pixel Sportdog.gr | «Πολύ προκλητικός σε όλο το ματς, έβριζε τον Σωτηρίου»!
| 2017-10-09 10:45:00

«Πολύ προκλητικός σε όλο το ματς, έβριζε τον Σωτηρίου»!

του Γιώργου Κτενά
«Πολύ προκλητικός σε όλο το ματς, έβριζε τον Σωτηρίου»!

Ο Κύπριος δημοσιογράφος Ανδρέας Ψάλτης μιλάει στο sportdog.gr για όσα έγιναν στο ΓΣΠ. 

Στο πολύ καλό κλίμα που υπήρξε στο γήπεδο, στο παιχνίδι της Κύπρου εναντίον της Ελλάδας στο ΓΣΠ, αλλά και στην "προκλητική συμπεριφορά του Γιώργου Τζαβέλλα", αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Ανδρέας Ψάλτης.

Ο Κύπριος δημοσιογράφος του kerkida.net στάθηκε στην αναφορά των Παπασταθόπουλου και Τζαβέλλα περί ενός έθνους και λαού, αλλά και τη χωρίς λόγο ένταση που είχε ο Έλληνας αριστερός μπακ.

Παράλληλα, μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Εθνική Ελλάδας, ενω εξέφρασε την άποψη ότι έχει πλησιάσει η στιγμή που η Κύπρος θα κάνει το άλμα και θα βρεθεί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση.   

«Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και αυτό φάνηκε. Η Κύπρος ναι μεν έπαιζε χωρίς να έχει κάποιο κίνητρο, παρόλα αυτά προσπάθησε να κάνει κάτι στο γήπεδο. Η Ελλάδα καιγόταν για τους βαθμούς και φάνηκε στα πρώτα λεπτά όταν η Κύπρος έπαιζε ελεύθερα. Κατάφερε να σκοράρει και να προηγηθεί, σε εκείνο το 20λεπτο η Κύπρος στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο. Η Ελλάδα όμως είχε την ποιότητα και "γύρισε" το ματς σε δύο λεπτά. Υπήρξαν ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι και σε γενικές γραμμές έγινε ένα ήρεμο ματς, που το χάρηκε και ο κόσμος. Είδαμε ότι και στα γκολ της Ελλάδας οι Κύπριοι χειροκρότησαν, όπως συνέβη και στη διάρκεια του αγώνα αλλά και στο τέλος του», είπε αρχικά ο Α. Ψάλτης και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το γεγονός ότι η Κύπρος δεν χάρισε το παιχνίδι στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν διάφορες κακοήθειες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας:

«Η Κύπρος προσπάθησε να πάρει τη νίκη, παρότι δεν είχε κάποιο βαθμολογικό κίνητρο. Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές και, γενικότερα, οι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει άλματα. Κλασικό παράδειγμα ο Πιέρρος Σωτηρίου, που στο παιχνίδι με την Ελλάδα υπήρχε στο γήπεδο ο αρχισκάουτερ της Νιουκάστλ για να τον δει.

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να κάνει το άλμα και να μπει σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Στις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις έφτασε κοντά, αλλά δεν τα κατάφερε. Αλλά θεωρώ ότι είμαστε κοντά στο να τα καταφέρουμε. Υπάρχει ταλέντο και ποιότητα, αλλά δεν υπάρχουν εμπειρίες από μεγάλα παιχνίδια. Εναντίον της Βοσνίας χάναμε 2-0, αλλά με την ψυχή που δείξαμε το "γυρίσαμε". Και εναντίον της Ελλάδας το παλέψαμε πολύ, αλλά υπήρχαν απέναντι μεγάλοι παίκτες που συμμετέχουν σε μεγάλα πρωταθλήματα. Μόνο στο κέντρο της άμυνας, για παράδειγμα, υπάρχουν οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς».

Πιστεύεις ότι η Ελλάδα έχει τύχη στη συνέχεια; Μπορεί να προκριθεί;

«Το δεδομένο είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Μπορεί να τα καταφέρει και να περάσει. Αυτό, τουλάχιστον, είναι κάτι που εύχομαι».

Μετά το τέλος του αγώνα οι Παπασταθόπουλος και Τζαβέλλας έκαναν λόγο σε δηλώσεις τους για ένα έθνος και έναν λαό.

«Τα λόγια του Παπασταθόπουλου ήταν πολύ όμορφα, ήταν κουβέντες που συζητήθηκαν πολύ στην Κύπρο και άρεσαν σε όλους. Από τον Τζαβέλλα υπάρχουν παράπονα για τη συμπεριφορά του».

Τι ακριβώς έγινε με τον Τζαβέλλα;

«Ήταν πολύ προκλητικός σε όλο το παιχνίδι. Σε κάποια φάση τον έπιασε και ο τηλεοπτικός φακός να βρίζει τον Πιέρρο Σωτηρίου και να του φώναζε "άντε @@@" και τέτοια. Ήταν ωραία τα λόγια που είπε τόσο ο Παπασταθόπουλος όσο και ο Τζαβέλλας, αλλά ο τελευταίος ήταν προκλητικός και ο σχολιαστής του αγώνα για την κυπριακή τηλεόραση, ανέφερε συνεχώς ότι υπήρχε ένταση με τον Τζαβέλλα. Την είχε μόνος του, όμως, χωρίς να υπάρχει λόγος δηλαδή. Δεν ξέρω γιατί έβγαλε τέτοια συμπεριφορά. Θέλω να τονίσω το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε στο παιχνίδι. Πολλοί παίκτες βρήκαν γνωστούς τους, όπως οι Μανιάτης - Νικολάου που συνυπήρξαν στον Πανιώνιο, ο Χαραλαμπίδης και ο Τζιόλης κ.λπ. Γενικά το κλίμα ήταν πολύ καλό, για αυτό και μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά του Τζαβέλλα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags