Η Εθνική ομάδα κέρδισε την Κύπρο με ανατροπή του σκορ, είναι μια ανάσα από τα μπαράζ, αλλά παρόλα αυτά εκφράστηκαν ξανά αρκετές ενστάσεις για τον Μίκαελ Σκίμπε σχετικά με τη διαχείριση του αγώνα στο ΓΣΠ.

Είναι γεγονός ότι ακόμα και διεθνείς παίκτες ζήτησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα από τον Γερμανό τεχνικό να «φρεσκάρει» την ομάδα, καθώς ήταν εμφανές πως υπήρχαν παίκτες που είχαν κουραστεί και δεν είχαν άλλες αντοχές.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε λάθη και στον καταρτισμό της 11άδας, μιας και δεν χρησιμοποιήθηκαν σε όλες τις θέσεις οι θεωρητικά πιο φορμαρισμένοι παίκτες.

Αυτή η άποψη επικρατεί και στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, καθώς από την Ένωση υποστηρίζουν ότι Μίκαελ Σκίμπε έπρεπε να εκμεταλλευτεί τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος είναι κατά γενική ομολογία σε πολύ καλή κατάσταση.

Ωστόσο, ο Γερμανός προτίμησε να χρησιμοποιήσει στα άκρα της επίθεσης της «γαλανόλευκης» από τη μία τον Κώστα Σταφυλίδη, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι μπακ, από την άλλη τον Πέτρο Μάνταλο και πίσω από τον φορ Κώστα Μήτρογλου τον Κώστα Φορτούνη, που στον Ολυμπιακό έχει χάσει τη θέση του λόγω παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος.

Στην ΑΕΚ ήταν βέβαιοι πως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα αγωνιζόταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι και πραγματικά έπεσαν από τα σύννεφα όταν είδαν ότι ο Μίκαελ Σκίμπε δεν τον χρησιμοποίησε ούτε ως αλλαγή, προτιμώντας, για παράδειγμα, τον Τάσο Δώνη, ο οποίος προερχόταν από μικροτραυματισμό και θεωρούνταν ανέτοιμος.

Πάντως, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό «τα έχει» και ο παίκτης, μιας και θεώρησε «άδειασμα» την απόφαση του προπονητή του. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε την πεποίθηση, από τη στιγμή που επέστρεψε στην Εθνική ομάδα, πως θα αγωνιζόταν κιόλας απέναντι στην Κύπρο.

Αυτό, όμως, δε συνέβη, κάτι που προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του, καθώς θεωρούσε ότι με βάση τις εμφανίσεις του με την ΑΕΚ άξιζε να πάρει χρόνο συμμετοχής σε ένα τόσο σημαντικό ματς...