Κινδύνευσε η ζωή του διεθνή Βραζιλιάνου τερματοφύλακα, Τζέφερσον, όταν ένοπλοι του έκλεψαν το αυτοκίνητο σε πολυσύχναστο δρόμο του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και μπορείτε να δείτε παρακάτω, δυο ένοπλοι κατέβηκαν από ένα όχημα, πλησίασαν και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του Τζέφερσον. Ο ένας άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και ο άλλος ακινητοποίησε την κυκλοφορία, η οποία μάλιστα ήταν αυξημένη εκείνη την ώρα, ενώ μετά από λίγο κατέβηκε από το όχημα και τρίτο μέλος της συμμορίας.

Ο γκολκίπερ της Μποταφόγκο βγήκε ήρεμα και γονάτισε στο έδαφος δίχως να κοιτά τους εγκληματίες και χωρίς να θέλει να ρισκάρει περαιτέρω τη ζωή του και των περαστικών.

Δείτε το βίντεο:

 

«Δυστυχώς, ήμουν ακόμα ένα θύμα της βίας που πλήττει την πόλη μας. Με περικύκλωσαν ένοπλοι άνδρες ενώ πλησίαζα στο προπονητικό κέντρο της Μποταφόγκο με σκοπό να μου κλέψουν το αυτοκίνητο και ό,τι άλλο είχα πάνω μου. Ο Θεός με φώτισε και μου έδωσε ειρήνη ώστε να αντιμετωπίσω την κατάσταση. Χάρη σε Εκείνον δεν υπέστην οποιασδήποτε μορφής βία. Με έκλεψαν, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι καλά. Ήταν όμως τρομακτικό αυτό που έζησα. Και είμαι λυπημένος για την κατάσταση που ζούμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο», έγραψε ο Τζέφερσον στο Instagram.

 

 

Oi, galera! Como vocês já devem ter visto através da imprensa, infelizmente fui mais uma vítima da violência que assola nossa cidade. Estava chegando ao Centro de Treinamento do Botafogo e fui rendido por pessoas armadas com a intenção de levar meu carro e meus pertences. Deus me iluminou e me deu calma para saber lidar com a situação de perigo e graças a Ele não sofri nenhum tipo de violência. Levaram meus bens materiais, mas o mais importante é que estou bem e tudo isso não passou de um grande susto. Triste pela situação que vivemos no Rio de Janeiro. Torço para que episódios como esse não aconteçam com ninguém. Obrigado a todos que se preocuparam e me mandaram mensagens de carinho!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jefferson (@j1jefferson) στις

Πάντως, τα πράγματα πήγαν καλά, αφού λίγες ώρες αργότερα η Αστυνομία εντόπισε το κλεμμένο αυτοκίνητο σε κακόφημη γειτονιά και το επέστρεψε στον Τζέφερσον, ο οποίος πόζαρε με τους αστυνομικούς σε νέα φωτογραφία στο Instagram, για την οποία έγραψε το εξής:

«Βρέθηκε το αυτοκίνητό μου και βρίσκεται πια στο γκαράζ της Αστυνομίας. Όπως κάθε πολίτης, θα ακολουθήσω τις νόμιμες διαδικασίες και θα πάρω ξανά το αυτοκίνητό μου. Για άλλη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ανησυχήσατε για εμένα. Ευχαριστώ και τους αστυνομικούς!».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έφτασε πολύ κοντά στο να αγωνιστεί στην Ελλάδα το 2007. Τότε η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει με τον Τζέφερσον, ο οποίος μάλιστα προτίθετο να χαρίσει ένα μέρος των χρημάτων του στην Τράμπζονσπορ για να έρθει στην Ένωση. Παρ’ όλα αυτά, οι δυο ομάδες δεν τα βρήκαν ποτέ και η μεταγραφή δεν έγινε.