Facebook Pixel Sportdog.gr | Νίκος Καραγεωργίου για τη μάχη Ουζουνίδη-Λεμονή: «Κανείς από τους δύο δεν...»
| 2017-10-28 13:50:00

Νίκος Καραγεωργίου για τη μάχη Ουζουνίδη-Λεμονή: «Κανείς από τους δύο δεν...»

του Γιώργου Κτενά
Νίκος Καραγεωργίου για τη μάχη Ουζουνίδη-Λεμονή: «Κανείς από τους δύο δεν...»

Ο γνωστός τεχνικός επιχειρεί τη σύγκριση ανάμεσα στους δύο προπονητές.
 

Καλύτερη ψυχολογία από τον Παναθηναϊκό έχει ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του στο ντέρμπι εναντίον του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα είπε στο sportdog.gr ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ο γνωστός προπονητής σχολίασε, ακόμα, ότι οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν θέμα στην άμυνα γιατί έχουν αργά σέντερ μπακ, ενώ διαθέτουν ποιοτική επίθεση που θα βγάλει σίγουρα φάσεις στη Λεωφόρο. Αναφέρθηκε στους Πράσινους και την αστάθεια που παρουσιάζουν σε όλες τις γραμμές τους, ενώ σχολίασε και τη μάχη των πάγων ανάμεσα σε Μαρίνο Ουζουνίδη και Τάκη Λεμονή.

Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα, στη συνέντευξη του Νίκου Καραγεωργίου στο sportdog.gr.

«Όταν μιλάμε για μπάλα αυτές τις εποχές και έχουμε ντέρμπι, το μυαλό όλων πηγαίνει στο να γίνει το ματς χωρίς προβλήματα και να κερδίσει όποιος παίξει καλύτερα. Όλοι αυτό θέλουμε. Και οι δύο ομάδες έχουν προβλήματα. Ο Ολυμπιακός μετά από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ ίσως έχει καλύτερη ψυχολογία από τον Παναθηναϊκό. Αλλά θα πάει σε ξένο γήπεδο, αφιλόξενο, κι εκεί θα συναντήσει δυσκολίες. Ο Παναθηναϊκός έχει τα δικά του προβλήματα, δεν έχει γίνει η ομάδα που θέλουν οι άνθρωποί του. Αλλά θα είναι στην έδρα του, θα έχει καλή ψυχολογία και θα αποκτήσει πλεονέκτημα», δήλωσε αρχικά στο sportdog.gr o Nίκος Καραγεωργίου και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον Ολυμπιακό:

«Σε θέματα τακτικής ο Ολυμπιακός έχει την αχίλλειο πτέρνα του στην άμυνα. Όταν επιτίθεται ως ομάδα για να σημειώσει κάποιο γκολ και χάνει την μπάλα, έχει αργά παιδιά στο κέντρο της άμυνας και υπάρχουν προβλήματα. Στην επίθεση νομίζω ότι μπορεί να βγάλει φάσεις, έχει την ποιότητα παικτών όπως ο Φορτούνης, ο Οφόε, ο Πάρντο που είναι ικανός. Μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα αυτοί οι παίκτες. Αλλά αυτό είναι μειονέκτημα στην αμυντική λειτουργία, γιατί δημιουργούνται χώροι στην πλάτη της άμυνας».

Ποια είναι η άποψή σας, αντίστοιχα, για τον Παναθηναϊκό;

«Ο Παναθηναϊκός δείχνει αστάθεια, προς το παρόν, σε όλες τις γραμμές του. Αμυντικά θα είναι πλήρης, αλλά έχει αδυναμίες στην επίθεση καθώς οι παίκτες του δεν έχουν βρει ακόμα ρυθμό. Τσάβες, Μόλινς, έχουν μείνει πίσω. Προσπαθούν να κάνουν πολλά στην επίθεση οι αμυντικοί (Χουλτ και Κουλιμπαλί) με τις προωθήσεις τους, αλλά αυτό δημιουργεί μειονέκτημα όταν η ομάδα αμύνεται. Ειδικά εναντίον ενός αντιπάλου όπως είναι ο Ολυμπιακός, που έχει την ποιότητα να εκμεταλλευτεί τους χώρους που πιθανώς να δημιουργηθούν».

Πώς βλέπετε τη μάχη των πάγκων, ανάμεσα σε Ουζουνίδη και Λεμονή;

«Αρχικά να σχολιάσω ότι είναι ευχάριστο που δύο μεγάλες ομάδες έχουν Έλληνες προπονητές. Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές θα παίξουν με ό,τι καλύτερο διαθέτουν και θα έχουν καλύτερη απόδοση από ό,τι αν στους πάγκους καθόντουσαν ξένοι προπονητές. Ιδιαίτερα επειδή γνωρίζουν την ιδιοσυγκρασία των ντέρμπι. Είναι και οι δύο προπονητές που έχουν χρόνια στο ποδόσφαιρο, κι έχουν τη δική τους φιλοσοφία. Σε τέτοια παιχνίδια, όμως, έχουν μικρή συμμετοχή. Το εξηγώ: Αν κάποια από τις δύο ομάδες μπει στον αγωνιστικό χώρο και οι ποδοσφαιριστές της δεν έχουν πάθος, αγωνιστικότητα κ.λπ., ό,τι και να κάνει ένας προπονητής από τον πάγκο αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Άρα πρωταγωνιστές, κυρίως, είναι οι ποδοσφαιριστές στα μεγάλα παιχνίδια».

Ποιοι ποδοσφαιριστές περιμένετε να κάνουν τη διαφορά για τις δύο ομάδες;

«Δεν θεωρώ ότι πρέπει να σταθεί η μια ή η άλλη ομάδα σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Δεν θα υπάρχει ο Μέσι ή ο Ρονάλντο στο γήπεδο, για να πούμε ότι εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος, να απομονωθεί  αυτός ο παίκτης κ.λπ. έχουμε δύο ομάδες που συνολικά βγάζουν καλή απόδοση. Δεν θα σταθούν σε πρόσωπα, θα κοιτάξουν να λειτουργήσει το τακτικό κομμάτι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags