Ο Τάκης Λεμονής δήλωσε ικανοποιημένος από το 0-0 με την Μπαρτσελόνα, αν και εξήγησε πως ο Ολυμπιακός κατέβηκε για τη νίκη, ενώ έστειλε και μήνυμα για την συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων” τόνισε πως το ματς στη Λισαβόνα θα είναι τελικός και συμπλήρωσε πως έχει μείνει ευχαριστημένος από το πάθος των παικτών του στο παιχνίδι της Λεωφόρου και διαφωνεί με την κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα μετά την ήττα στο ντέρμπι.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα του Ολυμπιακού και σημείωσε πως «θα είναι εγκληματικό μετά τη σημερινή εμφάνιση να κλείσουμε τα μάτια μας σε πράγματα που με απασχολούν πολύ»!

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Πώς βλέπει την κατάσταση του ομίλου μετά την ισοπαλία:
Ερχόμενος στην ομάδα περίμενα πως οι δύο τελευταίες αγωνιστικές θα ήταν καθοριστικές για το Γιουρόπα Λιγκ. Η αίσθηση που είχα στο ματς με τη Γιουβέντους, ήταν ότι χάσαμε μία καλή ευκαιρία να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είμαι χαρούμενος, γιατί η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά μέσα μου νοιώθω πως είχαμε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Και ήττα να είχαμε σήμερα, πάλι στη Λισαβόνα ο αγώνα θα ήταν τελικός. Η ισοπαλία είναι ένα ωραίο αποτέλεσμα, αλλά εμένα θα μου άρεσε να νικήσουμε.

Για τον κόσμο και τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα για την ομάδα:
Ο κόσμος που ήταν στην Πειραιώς και μας υποδέχθηκε, μας έδωσε δύναμη. Επειδή έχω ζήσει πολλές καταστάσεις, είναι σπάνιο. Έχουν περάσει τρεις μέρες από την ήττα από τον Παναθηναϊκό και αυτό δεν χωνεύεται εύκολα. Και μέσα στον αγώνα ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε το ματς σήμερα, δεν κοιτάξαμε μόνο να αμυνθούμε, αλλά να πιέσουμε την Μπαρτσελόνα και να βγάλουμε από εκεί φάσεις. Μπήκα στα αποδυτήρια και είπα πως είναι σημαντική μέρα, αλλά το ταμείο το κάνουμε στο τέλος. Το στυλ της ομάδας που θέλω είναι να δίνει η ομάδα ώθηση στον κόσμο. Χρειαζόμαστε βελτίωση και δεν πρέπει να μας ξεγελάσει το σημερινό αποτέλεσμα. Είμαστε σε κακή θέση στο πρωτάθλημα, δεν έχουμε κάνει σημαντικό.

Αν έπαιξε τόσο αμυντικά ο Ολυμπιακός για να μην δεχθεί γκολ:
Οταν παίζεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα, είναι φυσιολογικό να προσέχεις αμυντικά. Δεν παίξαμε έτσι για να κρατήσουμε το μηδέν, αλλά για να κλέψουμε την μπάλα και να βγούμε μπροστά για το γκολ.

Οι παίκτες που δεν είχαν πάθος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μεταμορφώθηκαν σε παικταράδες σήμερα. Είναι ο κόσμος που έπαιξε ρόλο ή πρέπει οι παίκτες να έχουν κίνητρο και στο πρωτάθλημα;

Εχω καθίσει και έχω δει το ματς με τον Παναθηναϊκό. Διαφωνώ με την κριτική που έγινε. Είχαμε και πάθος και διάθεση. Μας έλειψε στο τέλος η καλή πάσα ή καλή ενέργεια, όταν επιτεθήκαμε. Είμαι ευχαριστημένος όπως παίξαμε στη Λεωφόρο. Είμαι προπονητής και δέχομαι τις κριτικές. Αν κάτσουμε και δούμε το παιχνίδι 2-3 φορές θα διαπιστώσουμε κάτι άλλο. Δεν δημιουργήσαμε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, ο Παναθηναϊκός είχε 8 κόρνερ, αλλά αυτές προήλθαν από πλάγια και κόντρες. Μόνο μία φορά απείλησε από οργανωμένη επίθεση.. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν υποτονικός και χωρίς διάθεση. Ετσι βλέπω εγώ τα πράγματα. Οταν βλέπεις πως δεν έχεις τελική προσπάθεια, μπορείς να πεις πως τα πράγματα ήταν έτσι...

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός έχει μείνει πίσω, την λείπει;
Θα είναι εγκληματικό μετά τη σημερινή εμφάνιση να κλείσουμε τα μάτια μας σε πράγματα που με απασχολούν πολύ. Είναι διαφορετικά τα ματς της Ευρώπης. Εχουμε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Στην Ευρώπη είναι πιο εύκολο να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Το βελτιώσαμε με τον Πανιώνιο, με τον ΠΑΟΚ δεν το είχαμε, ενώ με τον Παναθηναϊκό το είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είμαστε με τους παίκτες 30 μέρες και δουλεύουμε. Στο ποδόσφαιρο είναι πιο εύκολο να διδάξεις το αμυντικό παιχνίδι.

Αν η ομάδα είχε πάθος και ήταν καλή, γιατί οι παίκτες μίλησαν μεταξύ τους μετά την ήττα και γιατί τους μίλησε ο κ. Βρέτζος;
Αυτό έγινε αμέσως μετά τη δική μου ομιλία. Δεν μπορούμε να έχουμε όλοι την ίδια άποψη. Εγώ μίλησα για το τεχνικό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να σας πείσω για κάτι. Ζω με τους παίκτες καθημερινά. Δεν ωφελεί να μιλήσουμε για το ντέρμπι, βρισκόμαστε εδώ για το παιχνίδι με την Μπάρτσα. Και καλά να παίξεις, αν χάνεις από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει ανακατωσούρα. Κανείς δεν θέλει να χάνει τα ντέρμπι, αλλά έγινε. Πρέπει να φτιάξουμε και άλλα πράγματα για να γίνουμε ομάδα, δεν είναι μόνο το τακτικό κομμάτι.

Για τους Ταχτσίδη και Μποτία
Είναι παιδιά που μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας τους. Ο Παναγιώτης είχε μείνει πίσω μετά τον τραυματισμό του, είναι και δύσκολο το σώμα του για να επανέλθει αμέσως. Αυτό που βλέπω από τον Ταχτσίδη είναι μια διαρκή θέληση τις τελευταίες 15 μέρες, κάνει μόνος του προπονήσεις και σήμερα άρπαξε την ευκαιρία. Ο Μποτία έχει αρχηγικές ικανότητες. Αν και μου αρέσει η ομαδική λειτουργία και σήμερα όλοι έπαιξαν καλά, με την ευκαιρία της ερώτησης στάθηκαν σε αυτούς τους δύο.