Μία από τις αιτίες για την αγωνιστική μεταμόρφωση, προς το χειρότερο, του Παναθηναϊκού μακριά από τη Λεωφόρο είναι σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη η επιθετική «αφλογιστία» αφού οι πράσινοι εκτός έδρας έχουν σημειώσει μόλις δύο γκολ.

 

Για αυτό το ζήτημα, ο Εβρίτης τεχνικός επαναλαμβάνει πως είναι (και) θέμα επιθετικού...

Κι όταν λέμε επιθετικό στον Παναθηναϊκό εννοούμε τον Γκιγιέρμο Μολίνς.

 

Είναι γενικότερη η πεποίθηση στο Κορωπί οτι στα ματς που η αντίπαλη άμυνα πρέπει να «νιώσει» τον επιθετικό, ο φιλότιμος Σουηδός δεν το... έχει. 

Γι' αυτόν τον λόγο ο Μαρίνος Ουζουνίδης περιμένει σαν... Μεσσία να επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Αντρές Τσάβες, του οποίου πάντως η συμμετοχή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν είναι ακόμα δεδομένη.

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι ύψιστης σημασίας για τους πράσινους, για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ το τελευταίο που θέλουν στον Παναθηναϊκό είναι μια ήττα που θα ξενερώσει (περισσότερο) τον κόσμο, αφού ξέρουν οτι μετά είναι πολύ δύσκολο να τον προσελκύσουν εκ νέου στο γήπεδο...

Στο μόνο λοιπόν που μπορεί να προσμένει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι στην επιστροφή του comandante, ο οποίος απουσιάζει ήδη εδώ κι ενάμιση μήνα λόγω θλάσης...