Μπορεί το έργο της «Αγιά Σοφιάς» να βάλλεται από παντού, τα έργα όμως συνεχίστηκαν για 105η μέρα. Η ΑΕΚ δίνει μάχη σε πολλά μέτωπα για να επιστρέψει στο σπίτι της και άπαντες στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια ευελπιστούν, ότι θα ξεπεράσει όσους σκόπελους και αν εμφανιστούν.

Το σημάδι που εμφανίστηκε την Πέμπτη (9-11-17) στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας δίνει ελπίδες για τη θετική έκβαση του αγώνα της Ένωσης. Σε άλλες εποχές, ειδικά, οι άνθρωποι θα το προσμετρούσαν πολύ σοβαρά.

Και αυτό γιατί πάνω από το εργοτάξιο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, εμφανίστηκε ένας αετός και πέταξε στον ουρανό. Επρόκειτο για ένα πτηνό με λευκό κεφάλι, η θέα του οποίου παραπέμπει στον λευκοκέφαλο, ένα είδος που απαντάνται στη Βόρεια Αμερική. Όπως μπορείτε να δείτε στο 5'25'' εμφανίζεται στον ουρανό ένα επιβλητικό πουλί που αυτόματα φέρνει στον νου τον αετό.

 

Το πλάνο που υπάρχει στο βίντεο με τις εργασίες για την ανοικοδόμοση του γηπέδου της ΑΕΚ είναι εμβόλιμο. Όπως ήταν φυσικό εξέγειρε ερωτήματα σχετικά με την αυθεντικότητά του. Ο κάτοχος του βίντεο θα μπορούσε να κόψει ένα άλλο πλάνο από ντοκυμαντέρ για πουλιά (για παράδειγμα) και να το κολλήσει σε άλλο υλικό. Το πλάνο όμως είναι αυθεντικότατο . Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του καναλιού, Γιώργο Κοσκινά, ο οποίος ενημερώνει καθημερινά τους οπαδούς της ΑΕΚ για την πορεία των έργων. 

«Είναι πραγματικό γεγονός. Το πλάνο είναι κομμένο, αφού εκείνη την ώρα υπήρχαν ομιλίες. Αυτό που είδατε στο βίντεο είναι τα τελευταία 40 δεύτερα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Το πτηνό πετούσε από την πλευρά του άλσούς, περίπου πάνω από τον ζωολογικό κήπο. Εμένα στην αρχή μου φάνηκε για γεράκι. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αετός. Αλλά είχε λευκό κεφάλι, κάτι που συναντάται συνήθως σε αετούς. Μάλιστα μου έχουν πει υπάλληλοι στο εργοτάξιο, ότι τον έχουν ξαναδεί. Έτυχε να είμαι σήμερα, μου το έδειξαν και το απαθανάτισα».

Καταλήγοντας είπε: «Έχω πετύχει ξανά αετό σε καθιερωμένη κοπή πίτας, που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο. Είχε εμφανιστεί από την πλευρά της Καππαδοκίας και τον είχαμε φωτογραφίσει. Τώρα συνέβη αυτό».

Είναι αετός ή όχι το πτηνό που εμφανίστηκε πάνω από το εργοτάξιο της ομάδας που έχει έμβλημα της το σύμβολο του Δικέφαλου; Το σίγουρο είναι, ότι ο αετός τα αρχαία χρόνια αποτελούσε καλό σημάδι. Στην οιωνοσκοπία θεωρούνταν ο πρώτος και πιο αληθινός οιωνός.

Ολά αυτά βέβαια τη σήμερον εποχή θεωρούνται προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες. Η θέα του αετού όμως πάνω από την έκταση της ΑΕΚ δεν παύει να προκαλεί ποικίλα συναισθήματα για τους Ενωσίτες, οι οποίοι ως γνωστόν είναι από τους ρομαντικότερους οπαδούς...