Απογοητευτική ήταν η εικόνα της Ελλάδας στην Κροατία, καθώς βρέθηκε να χάνει 2-0 πριν καν ολοκληρωθεί το εικοσάλεπτο, ενώ στο 49’ το σκορ ήταν 4-1, με την άμυνα να κάνει αστεία λάθη και στα τέσσερα γκολ, και τους Κροάτες να έχουν χάσει τουλάχιστον άλλες δύο τεράστιες ευκαιρίες.

Προφανώς και οι απουσίες των Κώστα Μανωλά και Βασίλη Τοροσίδη έπαιξαν ρόλο για όσα είδαμε στο «Μάξιμιρ», ωστόσο τεράστια ευθύνη φέρει και ο Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος παρουσίασε μία εντελώς ανέτοιμη ομάδα, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι των τελευταίων ετών.

Ο Γερμανός κόουτς «πειραματίστηκε» με το 3-5-2, το οποίο δεν βγήκε σε καμία περίπτωση, ενώ και η επιλογή του να ξεκινήσει τον Μανιάτη ως δεξί μπακ-χαφ αποδείχθηκε τραγική, καθώς οι Περισιτς και Στρίμιτς έκαναν πάρτι από την πλευρά του και τον πέρναγαν με όποιον τρόπο ήθελαν, όποτε ήθελαν. Ο Σκίμπε κατάλαβε το λάθος του και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε τον Μανιάτη με τον Ρέτσο, όμως ήταν πλέον πολύ αργά.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για όσα παρουσίασε η Ελλάδα στην Κροατία, αλλά και για το γεγονός πως το δυνατό μας όπλο, δηλαδή η άμυνα, θύμιζε… εφηβική ομάδα!

Για τον Σκίμπε πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sportdog.gr, τα μπαράζ με τους Κροάτες ήταν εξαιρετικά σημαντικά για το μέλλον του, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην Ομοσπονδία περίμεναν την έκβαση των δύο αναμετρήσεων και το αν θα έρθει η πρόκριση, ώστε να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν μαζί του στον πάγκο ή εάν θα ψάξουν για νέο προπονητή, για τη μετέπειτα πορεία.