Facebook Pixel Sportdog.gr | Το... συνονθύλευμα του Σκίμπε και η ανεξήγητη επιλογή!
| 2017-11-10 00:29:00

Το... συνονθύλευμα του Σκίμπε και η ανεξήγητη επιλογή!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Το... συνονθύλευμα του Σκίμπε και η ανεξήγητη επιλογή!

Δεν ήταν μόνο οι παίκτες της Εθνικής που απογοήτευσαν στο Ζάγκρεμπ, αλλά και ο ομοσπονδιακός τεχνικός!

Η Ελλάδα τα έκανε… μαντάρα την κρίσιμη στιγμή. Παρά το γεγονός ότι «έφτυσε αίμα» για να πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ, έχασε αμαχητί με 4-1 από την Κροατία και πέταξε στα… σκουπίδια την προσπάθεια που έκανε για να φτάσει ως εδώ, αφού πλέον η πρόκριση στο Μουντιάλ φαντάζει ανέφικτη.

Μαντάρα, όμως, τα έκανε και ο Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος παρουσιάστηκε αδιάβαστος και παρέταξε μια ομάδα ασύνδετη και με ένα παντελώς αποτυχημένο σχέδιο για να περιορίσει τα ατού των Κροατών.

Δεν χρειαζόταν να είναι προπονητής κανείς για να διαπιστώσει ότι το 3-5-2, με το οποίο ξεκίνησε τα ματς ο Γερμανός, αποδείχθηκε ατυχές. Από την αρχή της αναμέτρησης οι Κροάτες έμπαιναν στην περιοχή μας πολύ εύκολα, με τους δαιμόνιους μεσοεπιθετικούς τους να κάνουν «πάρτι». Μάλιστα, από τη στιγμή που τους δώσαμε και ξεκάθαρο ψυχολογικό πλεονέκτημα με το αστείο πέναλτι που έφερε το 1-0, το γήπεδο έγινε… κατηφορικό.

Ο Μανιάτης έπαιξε ως δεξί μπακ-χαφ και εκτέθηκε επανηλειμμένως από τον ταχύτατο Πέρισιτς (τον έχασε στη φάση του 3-1) και τον Στρίνιτς, έναν μπακ με ιδιαίτερα επιθετική διάθεση, που ταλαιπώρησε την άμυνά μας με τις προωθήσεις του και έδωσε την ασίστ για το 2-0.

Ο Σκίμπε προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα αλλάζοντας από το 20’ το σύστημα σε 4-2-3-1, ενώ στο ημίχρονο έβγαλε τον Μανιάτη και πέρασε στο ματς τον Ρέτσο. Και σε αυτό το σημείο έρχεται ένα ερώτημα που απασχολεί το μυαλό πολλών, αλλά απάντηση δεν βρίσκει. Με τον Τοροσίδη ανέτοιμο και με δεδομένο ότι αριστερά για την Κροατία έπαιζε ένας από τους κορυφαίους εξτρέμ παγκοσμίως, γιατί να μην τον αντιμετωπίσει ένας… κανονικός δεξιός μπακ; Δηλαδή, πόσο χειρότερα θα μπορούσε να τα πάει ο Μπακάκης, για παράδειγμα, σε σχέση με τον βαρύ Μανιάτη και τον -στόπερ που παίζει κατ’ ανάγκη στα πλάγια- Ρέτσο;

Για το επιθετικό σχέδιο δεν αξίζει να επιχειρήσει κανείς οποιαδήποτε ανάλυση για τον πολύ απλό λόγο ότι… δεν υπήρχε. Απειλήσαμε μόνο με 1-2 στημένες φάσεις και άλλη μια φορά όταν ο φιλότιμος Ζέκα, όντας ο μόνος που πίεζε τους αντιπάλους, έκλεψε την μπάλα σε πλεονεκτικό σημείο.

Το λιγότερο που οφείλει να κάνει πλέον ο Σκίμπε και οι διεθνείς είναι να εμφανιστούν την Κυριακή ως κανονική ομάδα και όχι σαν το αποψινό συνονθύλευμα για να αποχαιρετήσουν τα προκριματικά με ψηλά το κεφάλι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags