Η βαριά ήττα της Ελλάδας με 4-1 στην Κροατία και κυρίως η απογοητευτική εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που δέχθηκε τέσσερα αστεία γκολ και κινδύνεψε άλλες τόσες φορές, έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Μίκαελ Σκίμπε.

Το sportdog.gr λίγη ώρα μετά το τέλος της πρώτης αναμέτρησης με τους Κροάτες, σας μετέφερε τις ασφαλείς πληροφορίες σχετικά με την έντονη δυσαρέσκεια που υπήρχε εδώ και καιρό για τον Γερμανό κόουτς, ο οποίος ουσιαστικά «έπαιζε το κεφάλι του» στα δύο παιχνίδια των μπαράζ.

Πλέον, όλες οι πληροφορίες δείχνουν πως το βράδυ της Κυριακής ο Σκίμπε θα κάτσει για τελευταία φορά στον πάγκο της Εθνικής, παρότι ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως δεν έχει αυτή την αίσθηση και μόνο το… τεράστιο θαύμα της πρόκρισης μπορεί να φέρει τούμπα την κατάσταση.

Άλλωστε, ο κόουτς έχασε πάρα πολλούς πόντους στο τελευταίο παιχνίδι και δεν μπορούν να τον σώσουν ούτε αυτοί που είναι υπέρ του εντός της ομάδας. Τα δημοσιεύματα που θέλουν τους ποδοσφαιριστές να τον στηρίζουν, σύμφωνα και με το δικό μας ρεπορτάζ όντως ισχύουν, αφού οι παλιοί  έχουν καλή άποψη για τον Γερμανό, αλλά όπως μαθαίνουμε ποτέ δεν πρόκειται να μπουν σε τριπ να δημοσιοποιήσουν θέμα παραμονής του. Και ειδικά μετά το Ζάγκρεμπ ακόμη και όσοι τον στήριζαν, έπεσαν από τα σύννεφα με τις επιλογές του, τόσο για την ενδεκάδα όσο και με αυτά που έκανε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Επίσης, κάποιοι άλλοι επιθυμούν να παραμείνει ο Σκίμπε στην Εθνική καθώς πιστεύουν στις ικανότητές του, και είναι «λογικό» να εισηγούνται παραμονή του, αφού ήταν πρόταση γνωστού μάνατζερ, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με την ΕΠΟ και ο οποίος θέλει να κρατήσει τον Γερμανό τεχνικό για να κρατήσει τους «ποδοσφαιριστές» του στην Εθνική, ποδοσφαιριστές με συμμετοχές...  11 λεπτών, ενώ καλούνται στην ομάδα παίκτες που έχουν ξεχάσει από πότε έχουν να παίξουν.

Έτσι λοιπόν και έχοντας τις πιθανότητες εναντίον για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μία… μάχη για το μέλλον του Γερμανού κόουτς. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν υπάρχουν «αρχηγικές» ομιλίες, ούτε παρεμβάσεις παικτών, ούτε «ύποπτες διαρροές» προς τον Τύπο. Φαίνεται ξεκάθαρα πως και αυτό, ο πάγκος δηλαδή της Εθνικής, έχει γίνει μπραντ-ντε-φερ...