Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι «χρυσές» αλλαγές του Λεμονή και ο… Ιντσάγκι του Ολυμπιακού!
| 2017-12-02 23:04:00

Οι «χρυσές» αλλαγές του Λεμονή και ο… Ιντσάγκι του Ολυμπιακού!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Οι «χρυσές» αλλαγές του Λεμονή και ο… Ιντσάγκι του Ολυμπιακού!

Είχε ξανά... άστρο ο Έλληνας τεχνικός!

Έστω και με το ζόρι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης και να αποφύγει την γκέλα στο φινάλε για πολλοστή φορά φέτος, παίρνοντας μια αγχωτική νίκη με 3-1.

Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να… λάμψει ξανά το άστρο του Τάκη Λεμονή, ο οποίος πέτυχε διάνα με τις αλλαγές του. Δυο διορθωτικές κινήσεις είχε στη διάθεσή του ο Έλληνας τεχνικός (αφού ο Μποτία έγινε αναγκαστική αλλαγή) και οι παίκτες που επέλεξε να βάλει, έμελλε να αλλάξουν τις ισορροπίες με την παρουσία τους. Το φοβερό είναι αυτό το φαινόμενο τείνει να γίνει... συνήθεια για τον Έλληνα τεχνικό, αφού το ίδιο είχε συμβεί και την προηγούμενη εβδομάδα με Μάριν και Τζούρτζεβιτς κόντρα στην Κέρκυρα!

Απόψε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ μπήκε αντί του -ανεβασμένου το τελευταίο διάστημα- Ούρος Τζούρτζεβιτς, κίνηση που προκάλεσε δυσαρέσκεια και χλιαρές αποδοκιμασίες από το κοινό του «Καραϊσκάκης». Και αυτό γιατί ο Σέρβος έχει… γυρίσει το χαρτί με τις πρόσφατες εμφανίσεις του, ενώ και απόψε ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Τζούρτζεβιτς έκανε συνεχώς κινήσεις στον χώρο χωρίς την μπάλα και έδειχνε διάθεση να συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας. Το κύριο του πρόβλημα ήταν ότι απόψε... θύμισε τον παλαίμαχο Ιταλό επιθετικό, Φιλίπο Ιντσάγκι. Όχι στα τελειώματα των φάσεων (είχε 2-3 μέτριες εκτελέσεις και στο 57’ έχασε το… άχαστο, αλλά στην τάση να βγαίνει συνεχώς οφσάιντ! Ο Σέρβος βιαζόταν να φύγει στον χώρο όταν οι συμπαίκτες του είχαν την μπάλα, η άμυνα του Απόλλωνα ρίσκαρε παίζοντας ψηλά και συνήθως δικαιωνόταν, αφού ο Τζούρτζεβιτς ξεχνιόταν και έμενε εκτεθειμένος.

Ο Λεμονής εκνεύρισε την εξέδρα επιλέγοντας να βγάλει αυτόν για να περάσει στο γήπεδο τον Ανσαριφάρντ και όχι να παίξει 4-4-2 (σύστημα που ο ίδιος ο Τζούρτζεβιτς παραδέχθηκε πρόσφατα ότι τον βολεύει περισσότερο), αλλά νά που δικαιώθηκε! Ο Ιρανός πέτυχε δυο γκολ και πλέον ο «Sir Takis» έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, αφού διαθέτει δυο φορμαρισμένους φορ και ίσως δεν αργήσει το παιχνίδι που θα… αναγκαστεί τους παρατάξει μαζί στο χορτάρι σε 4-4-2.

Όσο για την έτερη «χρυσή» αλλαγή, τον Φελίπε Πάρντο, φάνταζε απόλυτα λογική κίνηση με βάση την εξέλιξη του ματς. Ο Σεμπά για ακόμα ένα παιχνίδι ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, ενώ ήταν και άτυχος γιατί ο Τζούρτζεβιτς δεν αξιοποίησε την ασίστ του στο 57’.

Αντίθετα, ο Κολομβιανός «ανταγωνιστής» του όχι απλά μπόρεσε, αλλά πήρε τον Ολυμπιακό πάνω του και δημιούργησε μόνος του όσες ευκαιρίες δεν είχαν φτιάξει οι συμπαίκτες του σε ολόκληρο το ματς. Νίκησε την δική του… ατυχία με την ευκαιρία του Ανσαριφάρντ στο 79’ και στο αμέσως επόμενο λεπτό του έβγαλε την ασίστ για το 2-1!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags