Facebook Pixel Sportdog.gr | Λεμονής: «Γι’ αυτό έβγαλα τον Τζούρτζεβιτς» - Τα πειράματα και οι… μπηχτές για τον Απόλλωνα
| 2017-12-02 23:28:00

Λεμονής: «Γι’ αυτό έβγαλα τον Τζούρτζεβιτς» - Τα πειράματα και οι… μπηχτές για τον Απόλλωνα

Sportdog Team
Λεμονής: «Γι’ αυτό έβγαλα τον Τζούρτζεβιτς» - Τα πειράματα και οι… μπηχτές για τον Απόλλωνα

Στην αναγκαιότητα για άμεσα αποτελέσματα στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, που σχολίασε ότι προσαρμόζει τα πλάνα της ομάδας βάσει των αγωνιστικών χαρακτηριστικών των παικτών του.

Αναλυτικά όσα τόνισε στην συνέντευξη τύπου ο Έλληνας τεχνικός:

Το ματς και το τι εξήγηση δίνει για το γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός: «Εξήγηση θα μπορούσαμε να δώσουμε για κακή αμυντική λειτουργία σε επίθεση. Το κόρνερ μπορεί να σε απασχολήσει. Το σημερινό δεν θα με απασχολήσει. Έγινε ένα λάθος δυστυχώς και δεχθήκαμε ένα γκολ δίχως να είχαμε δεχθεί πριν φάση».

Την αντίδραση του Ολυμπιακού και το πόσο σημαντικό είναι: «Όχι. Είναι πολύ σπουδαίο. Πρέπει να δούμε τις αντιξοότητες που υπήρχαν σήμερα. Κάνοντας το σκάουτινγκ του Απόλλωνα είχαμε δει πως προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και να αναπτυχθεί. Σήμερα εμείς τους αναγκάσαμε να παίξουν έτσι. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι όσο το σκορ ήταν υπέρ τους ή στο 1-1 ήταν μόνιμα κάτω. Δεν μου άρεσε. Παρόλα αυτά όλο αυτό δείχνει πολύ καλή αντίδραση. Σε σχέση με την Κέρκυρα δεν δεχθήκαμε φάσεις. Είχε 2 τελικές ο Απόλλων και 19 εμείς. Κρατάμε τους 3 βαθμούς και ότι κοιτάμε να παίξουμε ορθολογικά».

 

Την ομάδα και το εάν προτιμάει πιο εύκολη νίκη και νωρίς από την ανατροπή: «Ναι είναι άλλες οι εποχές και οι συνθήκες. Όλοι θέλουμε ευχάριστα απογεύματα αλλά έχουμε δει τις συνθήκες φέτος. Θα μετρήσει στο τέλος ποιος θα πάρει τους πιο πολλούς πόντους. Εμείς έχουμε βελτιώσει την εικόνα των τελικών προσπαθειών και προσπαθειών από πλάγια. Σήμερα είχαμε 12 τελικές από σουτ χώρια τις κεφαλιές. Νομίζω με το γκολ χάλασε η εικόνα λίγο. Αντιδράσαμε πολύ καλά σε σχέση με την Κέρκυρα». 

Την δική του αντίδραση για το ματς στην εξέλιξή του: «Κοιτάξτε. Στο ημίχρονο ήμουν πολύ ήσυχος. Είπα στους παίκτες ότι σίγουρα θα το γυρίσουμε και με 3-4 γκολ. Αντιδράσαμε καλά. Υπήρχε ένα διάστημα βιαστικών αποφάσεων αλλά το ξεπεράσαμε».

Το σχήμα και την πιθανή αλλαγή με 4-4-2: «Ναι. Κάθε παιχνίδι μας παρουσιάζει άλλα πράγματα. Καταλαβαίνω και τον κόσμο αρκετές φορές ότι δεν έχει στο νου του διότι δεν ρωτήθηκα και θέλω να πω εάν πρέπει να παίξουμε με 2 ή παραπάνω φορ. Γεμίζοντας την περιοχή με παραπάνω φορ δεν γίνεσαι πιο επιθετικός. Εμείς θέλουμε να μην δεχόμαστε γκολ και να βγάλουμε παραπάνω φάσεις. Με τόσα ματς ανά τρεις μέρες είναι δύσκολο να δουλέψουμε σε άλλο σχήμα. Και εγώ το σκέφτομαι αλλά ότι σκέφτομαι το έχω κατά νου βάσει των χαρακτηριστικών των παικτών που έχουμε. Θυμάμαι και άλλες τέτοιες συζητήσεις. Ένας τεχνικός μπορεί να έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού και να το υπηρετήσει. Εγώ έρχομαι στο -5 και δεν έχουμε χρόνο για πειραματισμούς. Όταν έρχεσαι με -5 δεν μπορεί να γίνει αυτό. Δεν γίνονται όλα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που με την φωνή του προς το τέλος που δυνάμωση και μας έδωσε ώθηση».

Την επιθετική δυστοκία: «Δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Είναι γεγονός και το συζητάμε. Όλη η ενέργεια και η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στο πως να φτάσουμε στο κουτί των 16 μέτρων. Το 80% της δουλειάς είναι σε αυτό το κομμάτι και στο τρανσίζιον. Το παλεύουμε όμως και το παλεύουμε πολύ καλά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags