Facebook Pixel Sportdog.gr | Διπλό στην Καλλιθέα ο Απόλλων Λ., νίκη για Βέροια
| 2017-12-17 17:32:00

Διπλό στην Καλλιθέα ο Απόλλων Λ., νίκη για Βέροια

Sportdog Team
Διπλό στην Καλλιθέα ο Απόλλων Λ., νίκη για Βέροια

Ισοπαλία στο Ηράκλειο για Εργοτέλη και Απόλλωνα Πόντου. 

Βέροια – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

Την δεύτερη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, έπειτα από εκείνη κόντρα στην Σπάρτη, πέτυχε η Βέροια αυτή τη φορά απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Έπειτα από ένα πρώτο δεκάλεπτο όπου το ματς ήταν ισορροπημένο, οι Μακεδόνες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 16΄ με τέρμα του Σουλιώτη.Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κάτι που είχε σαν συνέπεια να μην υπάρχουν αξιόλογες φάσεις στο ματς.

Όλα αυτά μέχρι το 45΄ όταν και το σουτ του Μπαστιάνου, αποκρούστηκε δύσκολα από τον Γκέκα, με το υπάρχον αποτέλεσμα να διατηρείται μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ, κάτι που είχε σαν συνέπεια να έχουν από μια καλή στιγμή αμφότερες.

Στο 51΄ η κεφαλιά του Βακενβάι έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Γκέκα, ενώ στο 54΄ το σουτ του Πλαβούκου αποκρούστηκε από τον Γιαγκιόζη σε κόρνερ. Από το 60΄ και μετά οι Θεσσαλοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο οι Μακεδόνες ήταν αυτοί που στο 78΄ έφτασαν κοντά στο 2-0, το σουτ του Λίταινα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκέκα με το υπάρχον αποτέλεσμα να παραμένει ως έχει μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης):  Γιαγκιόζης, Σουλιώτης (61’ Λίταινας), Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Λασκάρης, Μπλέτσας, Δόρης (84’ Λαζόπουλος), Μπαστιάνος (90’ Μέξης), Βανκεβάι, Ουνγιαλίδης.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσάκης, Θεοδωράκης Μπιτέλης, Σουντουρά, Σταματάκης (70’ Χατζάρας), Ποζατζίδης, Κονέ, Πλαβούκος (58’ Τζέκος).

Καλλιθέα – Απόλλων Λάρισας 0-1 

Σεφτέ στις εκτός έδρας νίκες έκανε ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος έφυγε με το τρίποντο από την Καλλιθέα και το «Γρηγόρης Λαμπράκης». Το συγκρότημα του Νίκου Θεοδοσιάδη μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς από τους γηπεδούχους και μόλις στο 11΄ έφτασε κοντά στο γκολ, το σουτ όμως του Σαχινίδη έφυγε λίγο έξω από την εστία του Κουτογλίδη. Αυτό το οποίο δεν κατάφεραν οι Θεσσαλοί σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα, το πέτυχαν στο 15΄με το σουτ του Σουλίδη.

Από το σημείο εκείνο και μετά η Καλλιθέα πίεσε, προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να το πετύχει. Ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες της ομάδας των νοτίων προαστίων, έφτασαν κοντά να το πετύχουν αυτοί της Φιλιππούπολης, το σουτ όμως του Σκούπρα έφυγε λίγο έξω από την εστία της Καλλιθέας, με το αποτέλεσμα να μένει ως έχει μέχρι τέλος του ημιχρόνου.

Στο β΄ μέρος η Καλλιθέα πίεσε μεν προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση ωστόσο ο Απόλλων ήταν αυτός που στο 74΄, έφτασε κοντά στο 0-2 το πλασέ όμως του Τσιλούλη αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από τον Παπαγγελή. Έπειτα από την φάση αυτή η Καλλιθέα είχε δύο καλές στιγμές για να φτάσει στην ισοφάριση, το σουτ όμως του Ταλέντο στο 81΄ αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Παϊτέρη, ενώ στο 86΄ το τακουνάκι του Ξόμπλιου έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων με το υπάρχον σκορ να μένει ως έχει μέχρι το φινάλε.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μαρσέλο Τροΐζι): Κουτογλίδης, Βασιλείου (69' Σμυρλής), Συριόπουλος, Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Καντέ, Μίγγος, Ταλέντο, Μήλιος (40' Γκέτσι) Χοτζάλι, Ταμπάκης (51' Ξόμπλιος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρα, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Β. Ανδρέου, Χατζής, Αγρόδημος, Σαχινίδης (91' Καμπέρης), Σουλίδης (67' Μαυριάς), Τσιλούλης (83' Γ. Ανδρέου).

Εργοτέλης – Απόλλων Πόντου 1-1  ​

 Σε νέα βαθμολογική απώλεια μακριά από την έδρα του, υποχρεώθηκε ο Απόλλων Πόντου που έχασε ακόμα δύο βαθμούς αυτή την φορά στην έδρα του Εργοτέλη.  Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τους Κρητικούς και μόλις στο 6΄, ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ χάρη σε τέρμα του Λιόνη.

Από το σημείο εκείνο και μετά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μεν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαν, με συνέπεια το ήδη υπάρχον αποτέλεσμα να διατηρηθεί μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο β΄ ημίχρονο ο Εργοτέλης πίεσε, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως να έχει γίνει απειλητικός για την εστία του Λόπεθ.

Αυτό το οποίο δεν είχαν καταφέρει μέχρι τότε οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν στο 79΄ με την προβολή του Κάιπερς. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή οι Κρητικοί πατούσαν καλύτερα στο παιχνίδι, και στο 91΄ έφτασαν κοντά στην ανατροπή, το σουτ όμως του Μπούζα αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Λόπεθ, με το υπάρχον αποτέλεσμα να διατηρείται μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδας, Πάτας, Βογιατζής, Μαζουλουξής, Σταμόπουλος, Μπάτζιος, Μπουτσάκης (81' Ιατρούδης), Μπούζας, Σταματάκος (65' Έφορντ), Εντιαγιέ, Κάιπερς (89' Ροβίθης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Καλί, Σαμαράς, Συμελίδης, Καλαϊτζίδης (57' Φάμπιο), Λιόνης (65' Ν' Λουντούλου), Καλογέρης, Χασομέρης, Μπρίτο (75' Κυβελίδης).

Αχαρναϊκός – Αιγινιακός 0-3 α.α.

Το πρόγραμμα της 8ςη αγωνιστικής 
Σάββατο (16/12) 

Καραϊσκάκης-Τρίκαλα 0-1 
(82’ Κάπος) 

Δόξα Δράμας-ΑΟΧ Κισσαμικός 1-1 
(64’ Κυριακίδης – 76’ Παντελάκης) 

Σπάρτη-Πανσερραϊκός 1-0 
(10’ Μπαρέττας) 

Κυριακή (17/12) 
Βέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
Εργοτέλης-Απόλλων Πόντου 1-1
Καλλιθέα-Απόλλων Λάρισας 0-1
Αχαρναϊκός-Αιγινιακός (Ματαίωση) 
Άρης-ΟΦΗ (17:00) 
Παναχαϊκή-Παναιγιάλειος (17:00) 

Επόμενη (9η) αγωνιστική 
Τετάρτη (20/12) 

Τρίκαλα-Αχαρναϊκός (Ματαίωση) 
Αναγέννηση Καρδίτσας-Σπάρτη (15:00) 
Παναιγιάλειος-Άρης (15:00) 
Αιγινιακός-Βέροια (15:00) 
Απόλλων Λάρισας-Εργοτέλης (15:00) 
Απόλλων Καλαμαριάς-Παναχαϊκής (17:00) 


Πέμπτη (21/12) 
ΑΟΧ Κισσαμικός-Πανσερραϊκός (14:00) 
Καλλιθέα-ΑΕ Καραϊσκάκης (17:00) 

Τετάρτη (17/01/18) 
ΟΦΗ-Δόξα Δράμας (17:00)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags