Facebook Pixel Ψηφίστε τον κορυφαίο παίκτη του 2017! (Poll)
| 2017-12-31 11:00:00

Ψηφίστε τον κορυφαίο παίκτη του 2017! (Poll)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ψηφίστε τον κορυφαίο παίκτη του 2017! (Poll)

Μια ψηφοφορία που... ζυγίζει πολλά κιλά μπάλα!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο Πορτογάλος δεν σταματά να ξεπερνά τον εαυτό του. Εν έτει 2017 οδήγησε τη Ρεάλ στο δεύτερο συνεχόμενο Champions League με 12 γκολ, πήρε την πέμπτη «Χρυσή μπάλα» της καριέρας του και πρόσφατα χάρισε στους Μαδριλένους και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με δικό του γκολ στον τελικό!

Λιονέλ Μέσι: Η μάχη του Αργεντινού με τον Ρονάλντο καλά κρατεί. Ο Μέσι ήταν όλα τα λεφτά για την Μπαρτσελόνα για ακόμα μια χρονιά, σκόραρε 54 γκολ μέσα στο 2017, ενώ «μίλησε» στα δύσκολα, οδηγώντας την εθνική Αργεντινής στο Μουντιάλ και γλιτώνοντάς την από κάζο.

Νεϊμάρ: Έκανε «μαγικά» πράγματα με την Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ είναι σταθερά ο απόλυτος ηγέτης της εθνικής Βραζιλίας. Αποτέλεσε με διαφορά το πιο πολυσυζητημένο όνομα της χρονιάς, παίρνοντας την ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών με το απίστευτο ποσό των 222.000.000 ευρώ!

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Σε ηλικία 39 ετών ο «Τζίτζι» κρατά την φανέλα του βασικού στη Γιουβέντους, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του Champions League, άσχετα εάν ηττήθηκε στον τελικό από τη Ρεάλ. Κρίμα που οι συμπαίκτες του στην εθνική Ιταλίας απέτυχαν παταγωδώς και δεν του έκαναν τη χάρη να κλείσει την τεράστια καριέρα με συμμετοχή σε ένα ακόμα Μουντιάλ.

Σέρχιο Ράμος: Πραγματικός «βράχος» στην άμυνα της Ρεάλ και της εθνικής Ισπανίας, ο μεγάλος αρχηγός των Μαδριλένων μοιάζει να γίνεται όλο και καλύτερος όσο περνούν τα χρόνια. Σήκωσε το δεύτερο συνεχόμενο Champions League και φυσικά συνέχισε να διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση με το σκοράρισμα, πετυχαίνοντας κρίσιμα γκολ.

Χάρι Κέιν: Το 2017 ήταν η χρονιά που ο Άγγλος φορ πέρασε σε άλλο επίπεδο. Δεν σταμάτησε να «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα δίχτυα με 56 γκολ μέσα στη χρονιά με Τότεναμ και εθνική Αγγλίας, επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση των σκόρερ για τη χρονιά που μας πέρασε. Δεν είναι τυχαίο που οι «σειρήνες» της Ρεάλ αρχίζουν να τον καλούν… επικίνδυνα.

Μαρσέλο: Ίσως το μεγαλύτερο αουτσάιντερ της λίστας, όμως ο Βραζιλιάνος της Ρεάλ δεν σταματά να παραδίδει μαθήματα για το πώς πρέπει να παίζει ένας μοντέρνος μπακ. Πρόκειται για τον κορυφαίο -με διαφορά- ο αριστερό οπισθοφύλακα στον κόσμο, το 2017 ήταν μάλλον η καλύτερη σεζόν της πλούσιας καριέρας του.

Εντέν Αζάρ: Μετά από ένα μέτριο 2016 ο Βέλγος βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του… περιπάτου που έκανε η Τσέλσι στην κατάκτηση της Premier League. Ντριμπλάρει σε… τηλεφωνικό θάλαμο, σκοράρει συχνά και δείχνει έτοιμος να οδηγήσει το Βέλγιο στην υπέρβαση στο επερχόμενο Μουντιάλ.

Λούκα Μόντριτς: Πιο ώριμος από ποτέ, ο Κροάτης κόβει και ράβει στο κέντρο της Ρεάλ. Αποτέλεσε τον στυλοβάτη των Μαδριλένων καθ’ όλη τη χρονιά κάνοντας όλες τις δουλειές με την ίδια αποτελεσματικότητα. Χωρίς αυτόν η Ρεάλ είναι… άλλη ομάδα, αφού συνθέτει ένα φοβερά πλήρες «πακέτο» μέσου με τρομερή ικανότητα να συνδέει τις τρεις γραμμές της ομάδας.

Τόνι Κρόος: Μαζί με τον Μόντριτς φτιάχνουν ένα τρομερό δίδυμο στον άξονα της Ρεάλ, που το 2017 έκανε απίθανα πράγματα. Ο ορισμός του play-maker, πασάρει με απίστευτη ακρίβεια και αυξομειώνει τον ρυθμό του αγώνα όπως και όποτε θέλει.


Ψηφίστε τον κορυφαίο της χρονιάς στο poll του Sportdog.gr:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags