Λευκή επιταγή δεν δίνει σε κανέναν... Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο λόγος και το πόστο της τεχνικής ηγεσίας στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής προπονητή, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το αφεντικό της πειραϊκής ΠΑΕ θα προσφέρει «γη και ύδωρ» σε όποιον δεχτεί να καθίσει τώρα στην «ηλεκτρική καρέκλα» του ερυθρόλευκου πάγκου. Ούτε ακόμα κι αν έχει πάρει το «χρίσμα» από τον Ερνέστο Βαλβέρδε...


 
Όπως προκύπτει από την Ισπανία και ουσιαστικά, επιβεβαιώνεται και από πηγές πολύ κοντά στον Οσκαρ Γκαρσία, το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις του 44χρονου προπονητή με τον Ολυμπιακό επήλθε λόγω μεγάλης διαφοράς στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου.

 

Προφανώς και η πλευρά του πρώην προπονητή της Σεντ Ετιέν δεν είχε μελετήσει καθόλου καλά το ιστορικό των συμφωνιών του Ολυμπιακού επί εποχής Μαρινάκη με τους προηγούμενους προπονητές του συλλόγου, γι' αυτό και μάλλον θεώρησε λογικό να αιτηθεί σύμβασης για 2,5 χρόνια (έως και το καλοκαίρι του 2020). 
 
Ωστόσο, η πλευρά του Ολυμπιακού δεν δέχτηκε να συζητήσουν καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μια και είναι τελείως «κόντρα» στη συνήθη πρακτική των ερυθρολεύκων στα συμβόλαια των προπονητών.

Θυμίζουμε ότι ο προερχόμενος από εξαιρετική σεζόν με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάρκο Σίλβα, είχε υπογράψει για 1+1 έτη, ότι ο «πολύς» σε όλα του, Μίτσελ, είχε έρθει αρχικά στον Ολυμπιακό με συμφωνία για 1,5 χρόνο, ότι ακόμα και ο σούπερ επιτυχημένος Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε μονοετή συμβόλαια στον Ολυμπιακό, ενώ μικρής χρονικής διάρκειας με οψιόν επέκτασης ήταν και το συμβόλαιο του Βίτορ Περέιρα.

Επίσης, για 1+1 χρόνια είχε υπογράψει ο Μπεσνίκ Χάσι, παράμετρος που ίσχυε και για τον Πάουλο Μπέντο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες (αν και οι Πορτογάλοι ανέφεραν με σιγουριά ότι ήταν «κλειστό» 2ετές).

 Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι η διάρκεια του συμβολαίου καθώς και τα υψηλά μπόνους, που αφαιρούσαν χρήματα από τις πάγιες αποδοχές, υπήρξαν αιτίες «ναυαγίου» πολλών διαπραγματεύσεων με προπονητές το περασμένο καλοκαίρι και κυρίως με τον φαινομενικά «κλεισμένο», Ρεμί Γκαρντ. Γενικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποδείξει ότι δεν υπογράφει πάνω σε λευκό χαρτί τις συμφωνίες του με τους προπονητές και θέλει όλα να γίνονται απολύτως με τους δικούς του όρους.

Η πλευρά του Οσκαρ Γκαρσία μάλλον δεν το αντιλήφθηκε νωρίς αυτό και έτσι, επήλθε το τέλος των διαπραγματεύσεων μαζί του...