Ήταν δεδομένο, ότι στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Καραϊσκάκη θα γινόταν κλειστό παιχνίδι. Ειδικά από την πλευρά της ΑΕΚ, η οποία πρέπει να διαχειριστεί τις μονάδες της, λόγω του δύσκολου προγράμματος που έχει στις εγχώριες διοργανώσεις και στην Ευρώπη. Γι'αυτό ο Χιμένεθ επέλεξε να θέσει εκτός ενδεκάδας τον Σιμόες και να αφήσει έξω από την αποστολή τον Βράνιες, ενώ στον πάγκο έμεινε χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό. Ο Αραούχο με τον Λάζαρο έπαιξαν μπροστά και ο Λιβάγια από πίσω τους είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της δημιουργίας αλλά και της πρώτης άμυνας.Εφήρμοσε το 3-5-2, ένα σχήμα που μεταλασσόταν εύκολα σε 4-2-3-1, λόγω της παρουσίας του Μπακάκη στα στόπερ και του Λόπες στην αριστερή πτέρυγα.

Από την άλλη πλευρά ο Όσκαρ Γκαρθία έκανε και αυτός συντηρητικές κινήσεις κρατώντας στον πάγκο τον Ανσαριφάρντ με τον Τζούρτζεβιτς να παίρνει θέση στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός όμως με τον Ρομαό καθαρό κόφτη στη μεσαία γραμμή, τον δημιουργικό Ζιλέ δίπλα του, τον Φορτούνη ως δεκάρι και τους Μάριν-Σεμπά στις πλάγιες γραμμες ήταν επιθετικότερος και έδειξε εξ αρχής, ότι θα ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης, κάτι που ήταν αναμενόμενο ως γηπεδούχος.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν την ΑΕΚ για αρκετή ώρα στο μισό γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ξεφύγουν του παθητικού τους ρόλου. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε δυνατά, προσπάθησε να ξετυλίξει τις επιθετικές της προσπάθειες απο τα άκρα και έφτιαξε δύο μεγάλες ευκαιρίες, σε διάστημα ενός λεπτού (6'-7). Ο Μπάρκας όμως είπε όχι και στις δύο φορές, την πρώτη αποκρούωντας με το ποδί, εξ επαφής την προβολή του Τζούρτζεβιτς και τη δεύτερη βγάζοντας το πλασέ του Ζιλέ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας των φιλοξενούμένων ήταν και ο πολυτιμότερος παίκτης για την ομάδα του χάρη στις καθοριστικές επεμβάσεις του, με τις οποίες κράτησε το μηδέν.

Έπρεπε να ήταν 2-0 στο 7' αλλά έπεσε ο Ολυμπιακός πάνω στον "Ολλανδό".

Η Ένωση στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι, κατάφερε να περιορίσει τον Ολυμπιακό εκτός της περιοχής της, γι'αυτό και οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν δυσκολίες. Οργανωμένα δεν μπορούσε να περάσει η μπάλα στον Τζούρτζεβιτς, ο οποίος όποτε την έπαιρνε, έπεφταν δύο και τρεις παίκτες των κιτρινομαυρων πάνω του, αφού το σχέδιο του Δικεφάλου περιείχε πολλά ντουμπλαρίσματα. Οι παίκτες του Χιμένεθ, που με τον τρόπο που έπαιζαν κοίμιζαν επιθετικά τους γηπεδούχους, πέρα από το μονοκόμματο σουτ του Τσιγκρίνσκι στο 34' δεν είχαν κάποια κλασική ευκαιρία.

Όσον αφορά τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, σίγουρα δεν έλειψαν οι φωνές, αλλά αυτές ήταν περισσότερο λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του, παρά για κάποια λανθασμένη απόφαση. Κυρίως για τα δυνατά μαρκαρίσματα δέχτηκε παράπονα και από τους παίκτες των δύο ομάδων. Ιδιαίτερα Φορτούνης και Λιβάγια που κρατούν τη μπάλα περισσότερο στα πόδια τους και δέχτηκαν το περισσότερο... ξύλο.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr