Η ΑΕΚ έκανε το «κόλπο γκρόσο» στο παρά ένα των μεταγραφών και κατάφερε να πάρει τον Νίκλας Χουλτ από τον Παναθηναϊκό, καλύπτοντας το κενό που είχε στην αριστερή πτέρυγα, με έναν από τους κορυφαίους παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα στη θέση αυτή.

Βέβαια, για να γίνει το deal, «βοήθησε» και ο Σουηδός, ο οποίος ήταν αυτός που ουσιαστικά έκανε το «άνοιγμα» προς την πλευρά της Ένωσης και στην ουσία πίεσε με κάθε τρόπο για τη μεταγραφή, καθώς ο μάνατζέρ του, Μάρτιν Νταλίν, είχε άλλες προθέσεις (βλέπε Μπρόντμπι).

Μάλιστα, ο Νίκλας Χουλτ αποδέχθηκε και τα λιγότερα χρήματα της ΑΕΚ, προκειμένου να βάλει τα κιτρινόμαυρα, κάτι που αποδεικνύει πόσο ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, αλλά και να πάρει μεταγραφή στην Ένωση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του sportdog.gr, ο Σουηδός θα λάβει 150.000 ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ το συμβόλαιό του για την επόμενη διετία θα περιλαμβάνει αποδοχές 300.000 ευρώ, όσα, δηλαδή, προβλέπει περίπου (280.000 ευρώ) και του έτερου αριστερού μπακ της ΑΕΚ, Έλντερ Λόπες, ο οποίος αποκτάει, πλέον, έναν πολύ δυνατό «ανταγωνιστή»! 

Εξάλλου, ο Πορτογάλος θα έχει έτσι κι έναν έξτρα μοχλό πίεσης ενόψει των συζητήσεων που αναμένεται να κάνει για την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει σε ένα χρόνο.

Όπως γίνεται επομένως αντιληπτό, η ΑΕΚ έκανε ένα εξαιρετικό deal, έχοντας ως «σύμμαχο» και τον παίκτη, ενώ στον Παναθηναϊκό θα προσφέρει το ποσό των 200.000 ευρώ. Όσον αφορά για την παραχώρηση του νεαρού επιθετικού, Δημήτρη Μεληκιώτη, ως δανεικού στους «πράσινους», μόνο σίγουρη δεν είναι, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός παίρνει τα ανταλλάγματα που θέλει από τον ΠΑΟΚ.  

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο Νίκλας Χουλτ είχε καταφέρει να κερδίσει τη δεύτερη προσφυγή και έμενε ελεύθερος, τότε το πιο πιθανό ήταν να συνέχιζε την καριέρα του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία ήδη είχε προχωρημένες συζητήσεις με τον μάνατζέρ του.