Ο ΠΑΟΚ πέρασε με το εντυπωσιακό 3-1 από τα Γιάννινα, με τον ΠΑΣ να φωνάζει δικαίως για το γκολ οφσάιντ του Πέλκα στο 9ο λεπτό, με το οποίο και άνοιξε το σκορ. Ο Δικέφαλος ήταν πάντως ανώτερος συνολικά και καθάρισε από το ημίχρονο με άλλα δύο γκολ του Πρίγιοβιτς στο 39’ και στις καθυστερήσεις. Οι Γιαννιώτες μείωσαν στο 71’ με τον Κόντε και στη συνέχεια έχασαν δυο-τρεις ακόμα καλές ευκαιρίες.

Με το σπουδαίο αυτό διπλό ο ΠΑΟΚ ξέφυγε στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ, καθώς έφτασε στους 46 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τον Ολυμπιακό και πέντε από την ΑΕΚ, οι οποίοι κοντράρονται μεταξύ τους στις 19.30 στο Γ. Καραϊσκάκης.

Όσον αφορά την διακύμανση του ματς, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο πρώτο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από σέντρα του Μακ, ο Πρίγιοβιτς με προβολή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Τελικά, το γκολ δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 9’ από σέντρα και πάλι του Μακ και κεφαλιά – ασίστ του Πρίγιοβιτς, ο Πέλκας από κοντά όντας όμως σε θέση οφσάιντ, έγραψε το 0-1.

Παρά το γκολ, ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει και στο 14’ θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά του, αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι στο χέρι του Μπέριου. Οι παίκτες όμως του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισαν στα επόμενα λεπτά να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και δικαιώθηκαν, καθώς πριν φύγει το ημίχρονο σημείωσαν δύο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 39’ ο Πρίγιοβιτς με δεύτερη προσπάθεια από κοντά, μετά από απόκρουση του Βελλίδη έκανε το 0-2, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σέρβος φορ έγραψε το 0-3, όταν από σέντρα του Μακ από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μπέριο άλλαξε πορεία και από κοντά ο Πρίγιοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Με το 0-3 στην πλάτη ο ΠΑΟΚ μπήκε με άλλον αέρα στην επανάληψη και από νωρίς επέβαλε τον ρυθμό του, ενώ έχασε ευκαιρίες για να μεγαλώσει το σκορ. Πρώτα ήταν το σουτ του Πέλκα, που έδιωξε ο Βελλίδης, ενώ ο Έλληνας γκολκίπερ είπε «όχι» και στο τετ α τετ του Πρίγιοβιτς στο 66’.

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, στο 71’ ο ΠΑΣ μετά από σέντρα του Μανθάτη και κεφαλιά του Κόντε μείωσε σε 1-3, ενώ στο επόμενο δεκάλεπτο πίεσε χωρίς επιτυχία και για κάποιο δεύτερο γκολ. Μετά το 80’ όμως ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και πάλι το ματς και λίγο έλειψε να πετύχει και τέταρτο γκολ με τον Πρίγιοβιτς στο 89’, ωστόσο ο Βελλίδης και πάλι ήταν στην σωστή θέση, στη σωστή στιγμή και έτσι το 1-3 ήταν το τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Πήρε… μπρος και δεν σταματάει να σκοράρει. Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε την προηγούμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο και σήμερα πέτυχε άλλα δύο γκολ στα Γιάννινα και καθάρισε το ματς για τον ΠΑΟΚ από το ημίχρονο.

Η ΦΑΣΗ: Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έκανε… περίπατο, ωστόσο το 0-1 είναι η φάση που θα συζητηθεί όσο καμία τις επόμενες ημέρες. Ο Πέλκας ήταν σε θέση οφσάιντ και ο επόπτης είναι απαράδεκτος που δεν σήκωσε τη σημαία.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:  Με σύστημα 3-5-2 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Πετράκης, τοποθετώντας τον Μάρκο Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια με τους Μπέριο, Τζημόπουλο και Μιχαήλ τριάδα στην άμυνα. Στον χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν οι Λίλα, Γαρουφαλιάς και Βιδάλ ως κεντρικά χαφ, με τον Καρανίκα σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ και τον Μπουκουβάλα στα αριστερά, ενώ ο Πέδρο Κόντε και ο Ευριπίδης Γιάκος αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο του ΠΑΣ.

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια τετράδα στην άμυνα.Ο Εβγέν Σάχοφ με τον Μαουρίσιο αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Δημήτρη Πέλκα μπροστά τους και τους Τζάλμα-Μακ δεξιά και αριστερά στην μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν η επιθετική αιχμή του Δικεφάλου.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Η διαιτησία του Κουτσιαύτη και των βοηθών του είχε αρκετά λάθη. Το γκολ του Πέλκα ήταν ξεκάθαρα οφσάιντ, ενώ δύο λεπτά αργότερα υπήρχε η δύσκολη φάση όπου ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μπέριου σε σουτ του Βιεϊρίνια μέσα από την περιοχή και θα μπορούσε να δοθεί.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ πέρασε πολύ πιο εύκολα από ό,τι περίμενε από τα Γιάννινα, ξέφυγε στο +4 και +5 από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αντίστοιχα και πλέον περιμένει το ντέρμπι για να δει πόσο άνετος θα είναι στην κορυφή.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από τον ΠΑΣ και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. Οι Γιαννιώτες ξύπνησαν μετά το 1-3, πίεσαν για ένα δεκάλεπτο, όμως δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.


ΠΑΤΑ ΤΟ:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Τζημόπουλος (Τσικάρσκι 69΄), Μπουκουβάλας, Γιάκος, Καρανίκας, Μπέριος, Βιντάλ, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Λίλα (Μανθάτης 16’ ), Κόντε

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας (Μπίσεσβαρ 86΄), Μακ (Λημνιός 79΄) Κάμπος (Αζεβέδο 65΄), Πρίγιοβιτς