Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τον Όσκαρ Γκαρσία, μετά την αναπάντεχη ήττα από την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη», με ανατροπή του σκορ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Στο Λιμάνι απορούσαν σε μεγάλο βαθμό με αρκετές από τις επιλογές του Ισπανού τεχνικού που σε πολλούς θύμισαν… Μπέσνικ Χάσι, όπως για παράδειγμα την ακατανόητη μη χρησιμοποίηση του «καυτού» Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά και τις λάθος επιλογές σε θέσεις, καθώς για ένα διάστημα ο Κέβιν Μιραλάς έπαιξε δεξιά στην επίθεση και ο Φελίπε Πάρντο στα αριστερά.

Επίσης, ο Όσκαρ Γκαρσία «χρεώνεται» το γεγονός ότι δεν έβαλε νωρίτερα τον Μάρκο Μάριν στο παιχνίδι, μία απόφαση που φάνηκε λάθος εκ του αποτελέσματος, μιας και ο Γερμανός απέδειξε ότι έπρεπε σε αυτό το ματς να είχε άλλον ρόλο, ενδεχομένως και από την αρχή του αγώνα.

Οι «αλχημείες» του Όσκαρ Γκαρσία και, μάλιστα, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έχουν «χτυπήσει» άσχημα στη διοίκηση κι αυτό διαπιστώνεται και από τις δηλώσεις του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος στην τοποθέτησή του μετά το ντέρμπι πρώτα αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι, κάνοντας λόγο για έναν «κακό Ολυμπιακό».

Όπως και να έχει, πάντως, κανείς δεν μπορεί να περιμένει άμεσες εξελίξεις στο Λιμάνι όσον αφορά το θέμα του προπονητή. Ο Ισπανός δεν μπορεί να κριθεί τόσο γρήγορα, ενώ επιπλέον λειτουργεί σε αυτή τη φάση που η ομάδα δεν αποδίδει καλά και κινδυνεύει να μείνει εκτός στόχων ως «αλεξικέραυνος», καθώς όλα μπορούν να χρεωθούν στον «νέο προπονητή», ο οποίος «ακόμα δεν έχει μάθει την ομάδα» κ.λπ.

Από την άλλη, αν και εφόσον τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, θεωρείται πολύ πιθανό ο Όσκαρ Γκαρσία, μετά το χθεσινό κάζο, να ήταν σε πολύ δύσκολη θέση. Προς το παρόν, όμως, ο Ισπανός δεν έχει κάτι να φοβάται, αν και, όπως σας ενημερώσαμε και σε άλλο ρεπορτάζ, σε περίπτωση που έρθει μεθαύριο ένας αποκλεισμός από την ΑΕΚ στο Κύπελλο, τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έρθουν τα πάνω-κάτω.

Πάντως, ο Όσκαρ Γκαρσία έχει και κάποια «ελαφρυντικά», από την άποψη ότι στις μεταγραφικές του εισηγήσεις είχε ζητήσει ενίσχυση σε έξι διαφορετικές θέσεις, ωστόσο η διοίκηση, παρά τις ομολογουμένως σημαντικές προσπάθειες που έκανε μέχρι το παρά ένα της μεταγραφικής περιόδου, απέκτησε μόνο τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος είναι σκιά του καλού του εαυτού. Μπορεί, δηλαδή, ο Ισπανός να «πατήσει» στο γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι δική του και πως δεν έχει στα χέρια του τα «όπλα» που θέλει για να αποδώσουν οι Πειραιώτες σύμφωνα με τη δική του φιλοσοφία.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του Όσκαρ Γκαρσία θεωρείται πολύ μεγάλο, αν και εφόσον ο Ολυμπιακός μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν, ενώ παράλληλα προβλέπει μια γενναία αποζημίωση σε περίπτωση ξαφνικού διαζυγίου…