Μπορεί το ερυθρόλευκο ρόστερ να ανασυγκροτείται... εκ βάθρων, ωστόσο στο Λιμάνι ξεκαθαρίζουν ότι θέλουν να στηριχτούν σε τουλάχιστον τρεις παίκτες της περσινής φουρνιάς για να προχωρήσουν στην «επόμενη μέρα». Πάντως, το αν θα τα καταφέρουν δεν αφορά αποκλειστικά στην απόφαση της ερυθρόλευκης διοίκησης, μια και υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που εκκρεμούν και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέσα στο φετινό καλοκαίρι.  

Βάσει του προγραμματισμού που υπάρχει στην ομάδα και όσων είδε και ζήτησε ο Πέδρο Μαρτίνς, για το βασικό σχήμα της νέας σεζόν προορίζονται ο Πάπε Σισέ με τον Κώστα Φορτούνη, οι οποίοι έχουν αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις στον Πορτογάλο τεχνικό. Ο 48χρονος προπονητής θέλει να στηριχτεί πάνω τους τη νέα χρονιά, αλλά είναι σαφές ότι η παραμονή τους στην ομάδα δεν μπορεί να θεωρείται εξασφαλισμένη. 

Για τον Σισέ είναι δεδομένο πως κέρδισε πάρα πολλούς... θαυμαστές τη φετινή χρονιά και φαίνεται πιθανό να έρθει πολύ καλή πρόταση για την αγορά των δικαιωμάτων του. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών του, αλλά έχει αποδειχτεί πως αν ένας σύλλογος του εξωτερικού θέλει να κάνει δικό του έναν παίκτη από την Ελλάδα δεν είναι πολύ δύσκολο να τον αποκτήσει, καθώς τα οικονομικά δεδομένα στα τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι πολύ διαφορετικά. Ετσι, αν και ο Μαρτίνς θέλει τον Σισέ να είναι ο παρτενέρ του Βραζιλιάνου στόπερ, που πρόκειται να αποκτηθεί, φαίνεται ορθάνοικτο ακόμα το ενδεχόμενο να υποχρεωθεί να βγει στην αγορά για δύο πρωτοκλασάτους στόπερ ο Ολυμπιακός...   

Οσον αφορά τον Φορτούνη, ο Μαρτίνς τον θέλει βασικό στην ομάδα που σκέφτεται να χτίσει και θεωρεί ότι μπορεί να τον «αναστήσει». Από τη μεριά του ο παίκτης μπορεί να είναι δεμένος συναισθηματικά με την ομάδα, παρά τα σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις του με τη διοίκηση και τους οπαδούς, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να δεχτεί γενναία μείωση στις αποδοχές του για να συνεχίσει στον Ρέντη. 

Ενδιαφέρον υπάρχει για την απόκτησή του, αλλά για να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός θα απαιτήσει ένα σεβαστό ποσό και μετά τη μέτρια φετινή του σεζόν θεωρείται δύσκολο να υπάρξει ικανοποιητική πρόταση. Πάντως, το «φλερτ» με την Μπεσίκτας βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη χωρίς να υπάρχει κάτι προχωρημένο, ενώ λόγω των σχέσεων του ατζέντη του πάντοτε υπάρχει ως ενδεχόμενο η μετακόμιση στη Γερμανία.    

Σημαντική θεωρούν στον Ολυμπιακό και την παραμονή του 1ου σκόρερ τους στο φετινό πρωτάθλημα, Καρίμ Ανσαριφάρντ. Όμως, ο έμπειρος επιθετικός έχει... ρεύμα στο εξωτερικό και στην πατρίδα του συνεχίζουν να θεωρούν σίγουρο πως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αλλάξει εργασιακό περιβάλλον. 

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα στο Ιράν, η Στουτγκάρδη εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να ζητήσει τον δανεισμό του, βλέποντας ότι οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα υψηλές. Στην υπόθεση βρίσκεται πάντοτε και η Αουγκσμπουργκ, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις πως τον παίκτη έχουν στο στόχαστρο και ομάδες από τη Ρωσία.  

Στον Πειραιά πάντως, θέλουν τον Ανσαριφάρντ στην ομάδα τους και τη νέα περίοδο και μόνο αν έρθει κάποια εξαιρετικά συμφέρουσα οικονομικά πρόταση θα τον αφήσουν να φύγει.