Facebook Pixel Sportdog.gr | «Κούπα ο Μέσι με την Αργεντινή - Σφραγίδα Μαραντόνα - Κομπόδεμα οι οπαδοί για...»!
| 2018-06-13 21:03:00

«Κούπα ο Μέσι με την Αργεντινή - Σφραγίδα Μαραντόνα - Κομπόδεμα οι οπαδοί για...»!

του Γιώργου Κτενά
«Κούπα ο Μέσι με την Αργεντινή - Σφραγίδα Μαραντόνα - Κομπόδεμα οι οπαδοί για...»!

Ο Χρήστος Κοντός μιλάει αποκλειστικά στο sportdog.gr για το Μουντιάλ!

Την Αργεντινή θέλει να δει να πανηγυρίζει την κατάκτηση του φετινού Μουντιάλ ο Χρήστος Κοντός, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος, που μεταδίδει Μουντιάλ από το 1994, αναφέρθηκε στην εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια στα Παγκόσμια Κύπελλα, προέτρεψε κάθε λάτρη του ποδοσφαίρου να κάνει... κομπόδεμα και να προσπαθήσει να βρεθεί στο ερχόμενο Μουντιάλ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον άνθρωπο που έχει σημαδέψει με την παρουσία του τα Παγκόσμια Κύπελλα.

«Με την εμπειρία που έχω από όλα τα ταξίδια που έχω κάνει για τα Μουντιάλ ως δημοσιογράφος, από το 1994 και μετά, έχω τη βεβαιότητα ότι κάθε διοργάνωση είναι ξεχωριστή. Πρόκειται για διαφορετικούς πολιτισμούς, έχω δει Μουντιάλ στην Ασία, στην Αφρική, στην Ευρώπη, στη Β. και Ν. Αμερική και το καθένα ήταν διαφορετικό. Ανεπιφύλακτα προτείνω σε οποιονδήποτε να πάει, άσχετα αν συμμετέχει η Εθνική μας ή όχι, με το να αρχίσει να βάζει από τώρα λίγα λεφτά στην άκρη κάθε μέρα. Σε τέσσερα χρόνια θα έχει έτοιμο το ποσό που χρειάζεται, θα έχει κομπόδεμα και θα παρακολουθήσει μια παγκόσμια ποδοσφαιρική γιορτή», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον παίκτη που έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια στα Παγκόσμια Κύπελλα:

«Η δική γενιά δεν είχε προλάβει τον Πελέ, δεν υπήρχε και η τηλεόραση τότε τόσο διαδεδομένη που κάθεται κάποιος, σήμερα, και βλέπει χιλιάδες παιχνίδια. Για τη δική μου γενιά ο Πελέ ήταν μύθος, έμεις έχουμε ζήσει τον Μαραντόνα και έχουμε υποκληθεί σε αυτόν. Αυτός είναι η σφραγίδα για εμάς στα Μουντιάλ, είχε πάρει την Αργεντινή από το χέρι και την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Δεν το έχει κάνεις κανείς άλλος αυτό το πράγμα».

Υπάρχει κάποια ομάδα ή ποδοσφαιριστής που θεωρείς ότι έχει αδικηθεί επειδή δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο;

«Οι Εθνικές ομάδες είναι κάτι ιδιαίτερο. Υπάρχουν μεγάλοι παίκτες που έχουν γεννηθεί σε χώρες που δεν είναι για σπουδαίες πορείες. Ο Μπεστ, ας πούμε, αν δεν ήταν Ιρλανδός και ήταν Άγγλος, ενδεχομένως να είχε κατακτήσει ένα Μουντιάλ. Οι σύλλογοι μπορούν να αγοράσουν έναν ποδοσφαιριστή και να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όταν έχεις γεννηθεί σε μια μικρή χώρα, όσο και ταλέντο να έχεις η διάκριση με τη φανέλα της είναι δύσκολη».

Υπάρχει ομάδα που τη θεωρείς φαβορί;

«Πάντα περιμένω να δω πριν μιλήσω για τέτοιο θέμα, τουλάχιστον να δω ένα παιχνίδι από κάθε ομάδα στη φάση των ομίλων. Είναι πολύ πρόωρο ακόμα, δεν έχουμε εικόνα πώς μπορεί να βγει η χημεία. Το δείγμα γραφής είναι μακρινό, αν και πάντα υπάρχουν παραδοσιακά φαβορί. Όπως είναι η Γερμανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Ισπανία, που δεν μπορούν να βγουν απέξω. Αλλά από την άλλη πλευρά, καλό είναι να δούμε πρώτα τη χημεία και τη φόρμα που έχουν οι ομάδες, τη ρέντα τους κ.λπ. Ποιος έχει άνεμο στα πανιά του. Οι Ρώσοι, ας πούμε, δε νομίζω ότι μπορούν να φτάσουν μακριά και ας είναι διοργανωτές. Οι Άγγλοι έχουν ταλέντο και καλούς παίκτες διαχρονικά, αλλά είναι αυτοκαταστροφικοί και αυτοαποκλείονται. Οι Ολλανδοί λείπουν, όπως και οι Ιταλοί που έχουν καλό μέταλλο, πάθος και είναι μεγάλη απώλεια η απουσία τους από το Μουντιάλ».

Υπάρχει κάποια ομάδα που υποστηρίζεις και θέλεις να τη δεις να πηγαίνει καλά στο Μουντιάλ;

«Αγαπώ πολύ την Αργεντινή και θα ήθελα πολύ να το πάρει, είμαι φαν της, αλλά μου αρέσει και η Ιταλία που απουσιάζει. Όταν παίζουν αυτές οι δύο ομάδες, υποστηρίζω πότε τη μία και πότε την άλλη ανάλογα με το φεγγάρι. Μου αρέσει πολύ, και το πάθος που έχουν οι παίκτες της Ουρουγουάης. Δεν πολυσυμπαθώ τους Βραζιλιάνους, τους Άγγλους, τους Ισπανούς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags