Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε η Κροατία τη γκέλα της Αργεντινής με την Ισλανδία. Οι «Vatreni» οι φλογεροί δηλαδή, επικράτησαν 2-0 της Νιγηρίας χωρίς να ιδρώσουν, αφού ήλεγξαν το παιχνίδι από την αρχή και έφτασαν σε μία σβηστή επικράτηση. Έτσι η Κροατία έπιασε κορυφή στον 4ο όμιλο.

Κροατικό μονόλογο είδαμε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Νιγηρία. Οι Κροάτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησαν πρώτοι στο 14' με τον Πέρισιτς. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η προσπάθεια του Κράμαριτς για να απειλήσει τον Ουζόχο, ενώ στο 32' δημιουργήθηκε η φάση από την οποία προήλθε στη συνέχεια το 1-0.  Ο Κράμαριτς έστρωσε με το στήθος για τον Μάντζουκιτς που το σουτ του κοντραρε και εφυγε κόρνερ.

Στην εκτέλεσή του από τον Μόντριτς, ο Ρέμπιτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Κράμαριτς τη δεύτερη, η μπάλα χτύπησε στον Ετέμπο και με.. αυτογκόλ οι Κροάτες προηγήθηκαν, ενώ θα μπορούσαν να είχαν φύγει για τα αποδυτήρια με ένα δεύτερο γκολ. Η κεφαλιά του Κράμαριτς όμως στο 39' στερήθηκε τύχης.

Στο δεύτερο μέρος η Κροατία έριξε ρυθμό στις μηχανές της και η Νιγηρία ανέβηκε. Οι Αφρικανοί απείλησαν σε δύο στιγμές με Μπαλόγκαν και Ιγκάλο, αλλά οι Κροάτες έδειχναν να ελέγχουν το ματς και να κρατούν τη νίκη όπως και έγινε.

Μάλιστα καθάρισαν την επικράτησή τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μόντριτς στο 71', το οποίο κέρδισε ο Μάντζουκιτς από τον Ενκόνγκ που του έκανε κεφαλοκλείδωμα. Από εκεί και πέρα, η Νιγηρία δεν έβγαλε καμία αντίδραση.

Μία κεφαλιά του Μπαλόγκαν στο 82' δεν ανησυχήσε ούτε στο απειροελάχιστο τον Σούμπασιτς, ο οποίος ήταν πολύ σταθερός στις επεμβάσεις του. Στο 87' η Νιγηρία σπατάλησε αρκετά δεύτερα, ενώ ειχε προϋποθέσεις να μειώσει και στο τελείωμα της φάσης το σουτ του Μόουζες κόντραρε σε κόρνερ.

Στο 92' οι Κροάτες έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ, αλλά ο Κόβασιτς αστόχησε σε τετ α τετ με τον Ουζόχο, με αυτούς που είχαν παίξει το ματς over να σκίζουν τα δελτία τους, αφού τους έστειλε στον κουβά.

Έτσι η Κροατία πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, το οποίο την έφερε στην πρώτη θέση.

Δείτε τα γκολ:

Βαθμολογία 4ου Ομίλου

Κροατία 3

Αργεντινή 1

Ισλανδία 1

Νιγηρία 0