Facebook Pixel Sportdog.gr | Είναι πολύ βαριά φανέλα - Ανατροπή η Γερμανία με το γκολ του Μουντιάλ, ζωντανή η πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-23 22:55:00

Είναι πολύ βαριά φανέλα - Ανατροπή η Γερμανία με το γκολ του Μουντιάλ, ζωντανή η πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Είναι πολύ βαριά φανέλα - Ανατροπή η Γερμανία με το γκολ του Μουντιάλ, ζωντανή η πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο ματς και 2-1 στο 95' επί της Σουηδίας!

Το είχε πει ο Γκάρι Λίνεκερ, αλλά τώρα συνέβη λίγο διαφορετικά: Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν 11 εναντίον... 10 και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί!

Η Γερμανία αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά εφτάψυχη, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Σουηδία, αντιμετώπισε το φάσμα του αποκλεισμού, ισοφάρισε και παρότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 82', κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και με ένα εκπληκτικό σουτ του Κρόος στο 95' να πάρει τη νίκη, που την φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν εντυπωσιακά το ματς, κλείνοντας την Σουηδία στα καρέ της, όμως η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους Σκανδιναβούς με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού έφυγε φάτσα με τον Νόιερ στο 13', όμως ανατράπηκε από τον Μπόατενγκ πριν πλασάρει, με τον διαιτητή όμως να μην υποδεικνύει το πέναλτι.

Όσο περνούσε η ώρα οι Σουηδοί ισορροπούσαν το παιχνίδι και στο 32' σόκαραν τα "πάντσερ" με μια απίστευτη γκολάρα του Όλα Τοϊβόνεν. Η φάση του γκολ ξεκίνησε από κλέψιμο του Μπεργκ στην μεσαία γραμμή, συνεχίστηκε με πάσα στον Κλάεσον στα δεξιά και ολοκληρώθηκε με τρομερή μπαλιά προς τον Τοϊβόνεν, που κρέμασε με ωραίο "τσίμπημα" τον Νόιερ για το 0-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπεργκ είδε τον Νόιερ να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του και με την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η ισοφάριση των Γερμανών. Στο 48', λοιπόν, ο Βέρνερ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Γκόμεζ και έφτασε στον Ρόις που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν.

Το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Γιόακιμ Λεβ που πίεσαν ασφυκτικά, όμως είδαν τον Μπόατενγκ να αποβάλλεται στο 82' με δεύτερη κίτρινη ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα στον Μπεργκ. Παρόλα αυτά, η Γερμανία δεν το έβαλε κάτω, καθώς με το 1-1 ουσιαστικά... έμενε εκτός συνέχειας.

Αφού είχε δοκάρι με τον Μπραντ στο 92', έφτασε στην μεγάλη ανατροπή στο 95', με τον Τόνι Κρόος να πετυχαίνει το γκολ του Μουντιάλ μέχρι στιγμής. Ο άσος της Ρεάλ έπαιξε με πάσα στον Ρόις ένα φάουλ από αριστερά και έπιασε ένα φοβερό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό "γάμα" του Όλσεν για το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ):
Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ρούντιγκερ, Χέκτορ (87' Μπραντ), Κρόος, Ρούντι (31' Γκουντογκάν), Ντράξλερ (46' Γκόμες), Μίλερ, Ρόις, Βέρνερ

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74' Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78' Γκουιντέτι), Μπεργκ (90' Κιέσε Τέλιν)

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags