Αιχμηρά σχόλια όσον αφορά το σχεδιασμό της ΑΕΚ αφήνει ο Σπύρος Δαρσινός. Ο ρεπόρτερ της «Ώρας των Σπορ» μίλησε στο sportdog.gr για τα μεταγραφικά και αναφέρθηκε σε όλες τις καυτές υποθέσεις. «Η ΑΕΚ επικεντρωθηκε στον Πόνσε, με ανορθόδοξο τρόπο και έχασε πολύτιμο χρόνο», αναφέρει για το ναυάγιο με τον Αργεντινό και δεν διστάζει να απαντήσει για τις σχέσεις μεταξύ Ουζουνίδη και Λυμπερόπουλου. «Δεν ήταν ποτέ κολλήτοι» επισημαίνει. Εντύπωση προκαλεί η θέση του για το αν θα ρίξει βόμβα ο Δημήρης Μελισσανίδης με μεταγραφή αεροδρομίου. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε.

-Γιατί έχει αργήσει τόσο πολύ η ΑΕΚ στα μεταγραφικά σε σχέση με πέρσι που έκανε αξιομνημόνευτη ενίσχυση σε χρόνο ρεκόρ, σε θέσεις που είχε ανάγκη;

«Επί τροχάδην, η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή, επομένως αγωνιστική φιλοσοφία. Άλλαξε τεχνικό διευθυντή, επομένως δίκτυο επαφών. Επιπροσθέτως παρατηρείται πρόβλημα επικοινωνίας και ταύτισης των επιθυμιών με τις ουσιαστικές απαιτήσεις της ομάδας. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως η ΑΕΚ ξεκινά στην ουσία δύο εβδομάδες μετά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, καταλαβαίνει κανείς, μέσες άκρες, τους λόγους για την κωλυσιεργία. Υπάρχουν και θέματα χειρισμών σε συγκεκριμένες υποθέσεις. Η «Ένωση» είναι σχετικά πίσω, επίσης, στις σχέσεις της με τους μάνατζερ. Αυτό άλλοτε είναι καλό, άλλοτε είναι κακό».

-Τι συνέβη με τον Πόνσε; Γιατί περίμενε τόσο καιρό η ΑΕΚ;

«Διότι από τη λίστα των επιθετικών που είχε προταθεί στον Ουζουνίδη, ο Πόνσε ξεχώριζε με βάση τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Παράλληλα ήταν μία σχετικά προσιτή υπόθεση. Επίσης δεν έγινε σωστή κατανομή της ενέργειας που έπρεπε να δαπανηθεί για την υπόθεση του φορ. Η ΑΕΚ επικεντρωθηκε στον Πόνσε, με ανορθόδοξο τρόπο και έχασε πολύτιμο χρόνο».

-Ποιες επιλογές υπάρχουν για επιθετικό, εξτρέμ και κεντρικό χαφ;

«Η ΑΕΚ είχε καταθέσει πρόταση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ συμβόλαιο για τον Σάντρο Ραμίρεθ της Έβερτον. Οι Άγγλοι λένε «ναι» στον δανεισμό του, αν και προτιμούν να τον πουλήσουν. Ο παίκτης δεν έχει απαντήσει. Στην ΑΕΚ ξέρουν πως έχουν λίγες πιθανότητες και γι’ αυτό κοιτούν αλλού. Στο θέμα του εξτρέμ ο Μάλμπασιτς, τούτη την ώρα, προηγείται. Ωστόσο παρατηρείται ένταση στο εν λόγω ζήτημα και γι’ αυτό στην ΑΕΚ περνούν από επαναξιολόγηση όλες τις λίστες με τους εξτρέμ. Το θέμα του κεντρικού χαφ, αν και προπορευόταν τα τελευταία 24ωρα, είναι και πάλι στάσιμο. Ο Κονέ εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά θα αργήσει, του Κρστσιτσιτς υπήρξε αλλά χάλασε στην έξτρα προμήθεια που ζήτησαν οι εκπρόσωποί του. Γενικά, γίνεται ένας... χαμός».

-Τι λέει ο Ουζουνίδης για την καθυστέρηση στην ενίσχυση;

«Ότι λέει και δημοσίως, με διαφορετικό ύφος σαφώς. Υπάρχει ένταση. Ο Ουζουνίδης για την ώρα συμβιβάζεται με ό,τι έχει, αλλά σε κάθε περίπτωση επισημαίνει τις ανάγκες της ομάδας, είτε σε ιδιωτικές συζητήσεις είτε δημοσίως. Τώρα, με σιγουριά μπορούμε να πούμε, πως σχεδιάζει την ΑΕΚ του Γ’ προκριματικού χωρίς να υπολογίζει στις μεταγραφές. Με ότι αυτό συνεπάγεται...».

-Υπάρχουν τριβές μεταξύ Ουζουνίδη και Λυμπερόπουλου; Στον Παναθηναϊκό είχε ακουστεί ότι οι σχέσεις τους ήταν τεταμμένες λόγω μίας παρεξήγησης...

«Η φυγή του Καρβουνίδη ήταν εκείνη που έριξε νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης, που ήταν περισσότερο στις εφημερίδες, παρά στην ουσία. Πραγματικά όμως, αν υπάρχει αντιπαράθεση ουσιαστική μεταξύ των δύο, αυτό το ξέρουν μόνο οι δυο τους. Απ’ όσο γνωρίζω πάντως, οι σχέσεις τους είναι σχετικά καλές, καθ’ ότι δεν υπήρξαν και ποτέ κολλητοί».

-Ο ρόλος του Ματιάσεβιτς ποιος είναι;

«Η σωστή ερώτηση είναι «ο ρόλος του Λυμπερόπουλου ποιος είναι;». Όταν ο «Λύμπε» επέστρεψε στην ΑΕΚ, οι εξηγήσεις ήταν ξεκάθαρες. Ο Λυμπερόπουλος δεν θα δούλευε αποκλειστικά στο μεταγραφικό κομμάτι. Ο Ματιάσεβιτς δουλεύει ΜΟΝΟ στο μεταγραφικό κομμάτι».

-Φήμες λένε, ότι ο Μελισσανίδης ετοιμάζει μία μεταγραφή-βόμβα. Αν ισχύει, ξέρεις ποια ονόματα παίζουν;

«Ο Μελισσανίδης πιθανότητα να κινηθεί για κάποιον παίκτη που έχει προταθεί, από το πάνω ράφι, για να αντιστρέψει το κλίμα. Δεν είναι ούτε τεχνικός διευθυντής, ούτε σκάουτ για να ξέρει την αγορά. Έχει την αντίληψη του αθλήματος που τον κάνει ξεχωριστό σε τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει πάντα αυτή η αίσθηση, λόγω του χαρακτήρα του».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πήρε φόρα ο Τίγρης - Νέο «μπαμ» μετά τον Μπογέ - Έρχεται και το «θηρίο» - Στα ουράνια ο Μαρίνος