Η αγωνιστική πορεία της Κροατίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν ομολογουμένως εκπληκτική και τη βοήθησε να κερδίσει συμπάθειες μεταξύ των φιλάθλων ανά την υφήλιο, όμως δεν ήταν λίγοι όσοι κατηγόρησαν τους παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς για ακροδεξιές και εθνικιστικές αντιλήψεις. Αφορμές υπήρξαν αρκετές και, άμα τη επιστροφή τους στο Ζάγκρεμπ, οι Κροάτες έδωσαν ακόμη μία, και όχι ασήμαντη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιβάν Ράκιτιτς δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία από το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οποία απεικονίζεται μαζί με τον διάσημο στην Κροατία τραγουδιστή Τόμπσον. «Ο βασιλιάς έφτασε. Ο ένας και μοναδικός. Εμπρός Κροατία» γράφει ο Ράκιτιτς στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι ο κατά κόσμον Μάρκο Πέρκοβιτς (αυτό είναι το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή) είναι δηλωμένος ακροδεξιός και μάλιστα έχει εκφραστεί πολλές φορές με κολακευτικά λόγια για την Ουστάσι, τη διαβόητη ναζιστική οργάνωση που συνεργάστηκε με το γερμανικό στρατό κατοχής και ουσιαστικά κυβέρνησε την τότε Γιουγκοσλαβία από το 1941 ως το 1945, οδηγώντας στο θάνατο πολλές χιλιάδες αντιφρονούντες, Εβραίους, Ρομά, αλλά και Σέρβους.

Εξαιτίας των ακραίων απόψεών του, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει στο παρελθόν στον 51χρονο Τόμπσον να δώσει συναυλίες στο έδαφός τους, όμως στη χώρα του παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Index.hr", ο τραγουδιστής εκμεταλλεύθηκε το σταμάτημα του λεωφορείου σε κάποιο σημείο της διαδρομής, λόγω συγκέντρωσης κόσμου, και μπήκε μέσα. Πλάνα της κροατικής τηλεόρασης τον δείχνουν να συνομιλεί μεταξύ άλλων με τον αρχηγό της εθνικής Κροατίας και πολυτιμότερο παίκτη του Μουντιάλ, Λούκα Μόντριτς.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr