Εξελίξεις σημειώθηκαν την Παρασκευή (24/8) στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, καθώς το Δ.Σ. της πράσινης ΠΑΕ πιστοποίησε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος κάλυψε τα 17,4 εκατομμύρια ευρώ από τα 20 που αφορούσαν στην προηγούμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Παράλληλα, η έκτακτη ΓΣ που θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου και θα προκηρύξει ΑΜΚ ύψος 10 εκατομμυρίων ευρώ, θα έχει διάρκεια τριών μηνών και θα καλυφτεί από τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, κάτι που ζήτησε ο ίδιος.

Παρόλα αυτά, η μεταβίβαση της ΠΑΕ πήρε εκ νέου παράταση, κάτι που έχει προκαλέσει -και δικαιολογημένα- παγωμάρα στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με όσα είχαν ειπωθεί στις πρώτες επαφές Αλαφούζου - Παϊρόζ, το deal θα είχε ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σεζόν, κάτι που πλέον δεν θα συμβεί.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο "αγκάθι" που υπάρχει όσον αφορά στην υπόθεση του Ταϊλανδού, αφού μετά από τόσο καιρό, υπάρχουν ακόμα ορισμένες... σκιές που δεν ξεκαθαρίζουν. Είναι πάντως εμφανές ότι ο Παϊρόζ, είτε των περιορισμών που υπάρχουν φέτος στον Παναθηναϊκό, είτε λόγω διάθεσης, δεν θέλει να μπει 100% φέτος στο "παιχνίδι", γι΄ αυτό και θα κινηθεί με τα απολύτως απαραίτητα, σε επίπεδα δαπάνης και μπάτζετ δηλαδή.

Τα χρήματα που σκοπεύει να βάλει ο Ταϊλανδός είναι ουσιαστικά το κόστος όλους του αγωνιστικού τμήματος φέτος, συν το ποσοστό που του αναλογεί για τα χρέη. Παρόλα αυτά, το deal δείχνει πως δεν "κολλάει", απλά προχωράει με αργά βήματα, που σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν... καψυποψία στους φίλους του Τριφυλλιού.