Facebook Pixel Tεράστιο ρίσκο Ουζουνίδη - Όπως «την πάτησε» με Παναθηναϊκό - Αν δεν «αυτοκτονήσει»...
| 2018-08-25 15:25:00

Tεράστιο ρίσκο Ουζουνίδη - Όπως «την πάτησε» με Παναθηναϊκό - Αν δεν «αυτοκτονήσει»...

του Γιώργου Θεοδωράκη
Tεράστιο ρίσκο Ουζουνίδη - Όπως «την πάτησε» με Παναθηναϊκό - Αν δεν «αυτοκτονήσει»...

Ποιο είναι το πλάνο του Μαρίνου, πότε θα «γκαζώσει» η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στο όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, αφού διατηρεί μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης επί της Βίντι μετά τη νίκη της με 2-1 στη Βουδαπέστη.

Η Ένωση πήρε την υπερπολύτιμη εκτός έδρας νίκη, αν και χρειάστηκε να… ματώσει, καθώς βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, όμως στο τελευταίο μισάωρο «κατέρρευσε» και λίγο έλειψε να ισοφαριστεί. Μάλιστα, το ίδιο είχε συμβεί και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς της ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι, κόντρα στη Σέλτικ, στα οποία ο Δικέφαλος έμεινε από δυνάμεις στο ίδιο χρονικό σημείο.

Βλέποντας την εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ, πολλοί θυμήθηκαν ότι το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι και στον Παναθηναϊκό για τα προκριματικά του Europa League. Οι Πράσινοι απέκλεισαν την Καμπάλα, βγάζοντας όμως εμφανή σημάδια κόπωσης μετά το 65’. Το ίδιο έπαθαν και την… πάτησαν κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Λεωφόρο, όταν προηγήθηκαν 2-0, αλλά «κατέρρευσαν» και δέχθηκαν τρία γκολ στο διάστημα 68’-74’.

Κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις είναι φυσικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης και δεν είναι σύμπτωση ότι συνέβη το ίδιο στις ομάδες του. Δεν είναι θέμα της τακτικής που εφαρμόζει ο Έλληνας τεχνικός, αλλά ζήτημα του τρόπου, με τον οποίο προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές του το καλοκαίρι.

Από τη στιγμή που η Ένωση δεν πλήρωσε το γεγονός ότι δεν βρέθηκε σε φουλ επίπεδο φυσικής κατάστασης τον Αύγουστο και πέτυχε τον στόχο της (εάν φυσικά δεν «αυτοκτονήσει» στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ), δεν χρειάζεται να ανησυχεί, αφού αναμένεται να «φορτσάρει» στη συνέχεια της σεζόν.

Άλλωστε, όπως έδειξε και στον Παναθηναϊκό τις δύο προηγούμενες σεζόν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξέρει να προετοιμάζει τις ομάδες του ώστε να είναι στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης αργότερα, όταν η σεζόν έχει μπει πλέον σε φουλ ρυθμούς και τα «στραβοπατήματα» απαγορεύονται. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρει τα ανάλογα ρίσκα το καλοκαίρι...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags