Facebook Pixel Sportdog.gr | Πέρασε και από την Πλατεία ο ΠΑΟΚ με γκολάρα Ελ Καντουρί και... ακυρωθέν γκολ! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-09-02 21:11:00

Πέρασε και από την Πλατεία ο ΠΑΟΚ με γκολάρα Ελ Καντουρί και... ακυρωθέν γκολ! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Πέρασε και από την Πλατεία ο ΠΑΟΚ με γκολάρα Ελ Καντουρί και... ακυρωθέν γκολ! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλο διπλό (1-0) επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Σπουδαία νίκη μέσα στην δύσκολη έδρα του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 1-0 πήρε ο ΠΑΟΚ και διπλασίασε τις επιτυχίες του στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Superleague.

To ματς στην Πλατεία είχε αρκετά καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να βάζουν δύσκολα στους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, που τελικά κατάφεραν να σημειώσουν το γκολ της νίκης, με "δράστη" τον Ελ Καντουρί στο 68'.

Για την ιστορία η αναμέτρηση διακόπηκε για λίγα λεπτά, λόγω ρίψης φωτοβολίδας από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να χρειαστούν συστάσεις για να επανέλθει η ηρεμία στις εξέδρες.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Πολύ ορεξάτος και διαβασμένος μπήκε στο γήπεδο ο Πανιώνιος του Ζοσέ Ανιγκό και στο πρώτο 20λεπτο κατάφερε να προβληματίσει πάρα πολύ τον άνευρο ΠΑΟΚ. Οι Κυανέρυθροι δεν είχαν διάθεση να κλειστούν και έβγαζαν συνεχώς παίκτες στην αντεπίθεση, χωρίς να μπορούν όμως να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία στην εστία του Πασχαλάκη.

Στο 16' ένα σουτ του Ντουρμισάι κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του κίπερ του ΠΑΟΚ, στην πρώτη καλή στιγμή του Πανιωνίου στο ματς. Πάντως, οι... ορέξεις των γηπεδούχων μετριάστηκαν κάπως μετά το 20', αφού ο Δικέφαλος πήρε μέτρα και ανέβασε την απόδοσή του, προσπαθώντας κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Βιεϊρίνια και Ουάρντα. Στο 27' ο Ελ Καντουρί απώλεσε την πρώτη σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Μανοΐλοβιτς έδιωξε με τα πόδια την κεφαλιά του Μαροκινού.

Δύο λεπτά αργότερα ο Βιεϊρίνια έπιασε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, όμως και πάλι ο πορτιέρο του Πανιωνίου απέκρουσε. Μετά από ένα 15λεπτο πίεσης του ΠΑΟΚ, οι Νεοσμυρνιώτες συνήλθαν και απείλησαν δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό, αλλά και στις δύο ο Πασχαλάκης δήλωσε "παρών". Στο 41' είπε "όχι" σε σουτ του Ντουρμισάι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η φάση στο 42' ύστερα από σουτ του Σπιριντόνοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασισμένος στην επανάληψη και μόλις στο 46' απείλησε με τον Ουάρντα, ενώ στο 50' ο Πρίγιοβιτς βγήκε φάτσα με την εστία, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, λανθασμένα. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει καλό ρυθμό, αφού ούτε ο Πανιώνιος κλεινόταν στα καρέ του και υπήρχαν σουτ εκατέρωθεν που εξουδετερώνονταν από τους δύο τερματοφύλακες.

Στο 68' ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ από τον Ελ Καντουρί. Ο Σάκχοφ έδωσε στον Μαροκινό μέσα στην περιοχή και αυτός με όμορφο γυριστό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μανοΐλοβιτς για το 0-1 για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Στη συνέχεια είχαμε μια μικρή διακοπή λόγω ρίψης μιας φωτοβολίδας από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ, που δημιούργησαν ένταση στις κερκίδες, με αποτέλεσμα να γίνουν συστάσεις για να ξεκινήσει ξανά το ματς. Οι Θεσσαλονικείς δεν κινδύνεψαν στα εναπομείναντα λεπτά και μάλιστα πέτυχαν και καθαρό γκολ με τον Ακπόμ στο 88' μετά από σουτ του Κάνιας που αποκρούστηκε, όμως ο επόπτης υπέδειξε τον φορ του ΠΑΟΚ σε θέση οφσάιντ.

Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον Λουτσέσκου να επιτίθεται στο τέλος στον επόπτη για τα δύο λάθος οφσάιντ και τον ΠΑΟΚ να παίρνει το δεύτερο τρίποντο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός ήταν ο "χρυσός" σκόρερ του ΠΑΟΚ στο 68' και με το γκολ του χάρισε στην ομάδα του την δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-3-3, έχοντας τον Μανοΐλοβιτς στο τέρμα, τους Ντομίνγκες και Μπανανά στο κέντρο της άμυνας, τον Κούρντι στο δεξί άκρο και τον Παπαγεωργίου στο αριστερό. Στα χαφ πήραν θέση οι Κεϊτά, Κόρμπος και Μασούρας και στην επίθεση οι Καμαρά, Ντουρμισάι και Σπιριντόνοβιτς.

Από πλευράς ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε με διάταξη 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη στον "άσσο", τον Κρέσπο και τον Χατσερίδη στο κέντρο της άμυνας, τον Μάτος στα δεξιά και τον Βιεϊρίνια στα αριστερά. Μαουρίσιο και Σάκχοφ ήταν τα δύο χαφ και οι Ουάρντα, Πέλκας, Ελ Καντουρί πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Μανόιλοβιτς, Κούρντι, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Καμαρά (Μανθάτης 64΄), Κόρμπος, Κεϊτά, Ντομίνγκες, Σπιριντόνοβιτς (Αλί 85'΄), Μασούρα, Ντουρμισάι

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (Λημνιός 79' ), Πέλκας (Ακπόμ 67' ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (Κάνιας 85' )

Η ΦΑΣΗ: Η φάση του 88' προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο τέλος του αγώνα. Ο Τσούμπα Ακπόμ σκόραρε μετά από "ριμπάουντ" σε σουτ του Κάνιας, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Αρκετά... φαλτσοσφυρίγματα από τον Παπαπέτρου και τους βοηθούς του. Στο 50' ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Πρίγιοβιτς που έβγαινε σε κενή εστία, ενώ στο 88' το καθαρό γκολ του Ακπόμ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Παρότι δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να "αποδράσει" με το διπλό από την δύσκολη έδρα του Πανιωνίου και έδειξε ότι ακόμα και στην μέτρια ημέρα του, μπορεί να κάνει επαγγελματικές νίκες όπως ήταν η αποψινή.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags