Την πιο δύσκολη νίκη μέχρι τώρα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 2-1 του εξαιρετικού Αστέρα Τρίπολης στο Γ. Καραϊσκάκης, με γκολ του Νάτχο στο 92ο λεπτό. Νωρίτερα, ο Καμαρά στο 19’ είχε ανοίξει το σκορ με τρομερό σουτ από πολύ μακριά, ενώ οι Αρκάδες είχαν ισοφαρίσει στο 67’ με τον Τόνσο και λίγο πριν το γκολ του Ισραηλινού, είχαν φτάσει μία ανάσα από το 1-2 και πάλι με τον Τόνσο.

Ο Ολυμπιακός, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του, μπήκε φορτσάτος στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησε το γρήγορο γκολ. Μάλιστα, μόλις στο 5ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Φορτούνης με απευθείας φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Οι Πειραιώτες πάντως συνέχισαν να απειλούν και στο 16’ ο Χριστοδουλόπουλος εντός περιοχής σούταρε πάνω στον Παπαδόπουλο. Ωστόσο, στο 19’ ο γκολκίπερ του Αστέρα δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο σουτ-κεραυνό του Καμαρά από πολύ μακριά. Η μπάλα χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0! Παρά το γκολ ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 43’ έχασε άλλη μία καλή στιγμή, με το σουτ του Ποντένσε εντός περιοχής να σταματάει στα σώματα, ενώ οι Αρκάδες απειλούσαν μόνο με αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν με ανάλογη… φόρα και πίεσαν για το δεύτερο γκολ, ωστόσο δεν στάθηκαν τυχεροί. Στο 49’ ο Ποντένσε απείλησε με ανάποδο ψαλίδι, ενώ στο 53΄η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου μετά από σέντρα του Τσιμίκα έφυγε άουτ.

Μετά από αυτές τις δύο φάσεις, ο Αστέρας ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να βρει χώρους στην κόντρα απέναντι στον κουρασμένο Ολυμπιακό. Στο 55’ μάλιστα προειδοποίησαν όταν η κοντινή προβολή του Μανιά έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 67’ έφεραν το ματς στα ίσια. Οι Αρκάδες έκλεψαν την μπάλα στο κέντρα, βγήκαν γρήγορα μπροστά, ο Μανιάς βρήκε τον Τόνσο, που αρχικά νικήθηκε από τον Γιαννιώτη, όμως με δεύτερο σουτ από δύσκολη γωνία, έγραψε το 1-1!

Όπως ήταν λογικό, μετά την ισοφάριση του Αστέρα, ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά να ψάξει το γκολ της νίκης, ενώ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς του Χασάν και Φετφατζίδη αντί των Χριστοδουλόπουλου και Φορτούνη. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να περιορίσουν στο μισό γήπεδο τους Αρκάδες και στο 80’ έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Χασάν δεν μπόρεσε να νικήσει με κοντινή προβολή τον Παπαδόπουλο. Τη δική του ευκαιρία είχε όμως και ο Αστέρας, όταν στο 86’ ο Τόνσο πήρε τη μονομαχία από τον Μιράντα, κατέβασε ολομόναχος την μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γιαννιώτη!

Τελικά, ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε, συνέχισε να πιέζει και δικαιώθηκε. Στο 92’ ο Ποντένσε έβγαλε την σέντρα, ο Γκερέρο με το κεφάλι έστρωσε την μπάλα στο πέναλτι και ο Νάτχο με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα για το τελικό 2-1.


ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Νάτχο έγινε ο ήρωας της βραδιάς, αν και μπήκε αλλαγή μόλις στο 84ο λεπτό. Ο Ισραηλινός βρέθηκε εκεί που έπρεπε στη σημαντικότερη φάση της αναμέτρησης και με εξαιρετικό τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα για το 2-1.

Η ΦΑΣΗ: Η γκολάρα του Καμαρά και φυσικά το γκολ του Νάτχο, είναι αυτά που έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, η φάση της βραδιάς είναι η χαμένη ευκαιρία του αμαρκάριστου Τόνσο, λίγα λεπτά πριν το γκολ των Πειραιωτών για το 2-1.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρος Μαρτίνς δεν έκανε ροτέισον και χρησιμοποίησε την κλασική του ενδεκάδα σε σύστημα 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς και Τσιμίκας και στα χαφ πι Καμαρά – Μπουχαλάκης. Στα άκρα ξεκίνησαν οι Ποντένσε – Χριστοδουλόπουλος, σε ρόλο οργανωτή ο Φορτούνης και στην κορυφή ο Γκερέρο. Μετά το γκολ ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς τους Φετφατζίδη – Χασάν αντί των Χριστοδουλόπουλου – Φορτούνη και Νάτχο πιο αργά και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2.

Για τον Αστέρα ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε επίσης με σύστημα 4-2-3-1 και στην ενδεκάδα ήταν οι Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ορτέγκα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Κώτσιρας και Μανιάς.


ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής έπαιξε λίγο έδρα, όμως σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά, χωρίς να του… κάτσει κάποια μεγάλη φάση. Οι επόπτες είχαν προβλήματα και έχασες φάσεις.
 

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, κουράστηκε πάρα πολύ, αγχώθηκε, όμως πήρε μία χρυσή νίκη. Ο Πέδρο Μαρτίνς κρατάει το 3/3 και πρέπει να κοιτάξει όμως γιατί δεν… καθάρισε νωρίτερα ένα δικό του ματς.


ΞΕΚΑΘΑΡΑ:  Ο Αστέρας ήταν εξαιρετικός για τρίτη σερί αγωνιστική, μετά τα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όμως και πάλι έμεινε στο μηδέν. Οι Αρκάδες πάντως έδειξαν στο δεύτερο μέρος τα ανασταλτικά προβλήματα των Πειραιωτών και σίγουρα θα τους βοηθήσουν να βελτιωθούν στο μέλλον.


ΠΑΤΑ ΤΟ

Δείτε το 1-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το 1-1 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το γκολ για το 2-1 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ