Συγκλονιστική εξέλιξη και τελικά… μοιρασιά είχε το αποψινό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με εκπληκτικό γκολ του Φορτούνη στο 58’, όμως η Ένωση λυτρώθηκε ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1 με κεφαλιά του Μπακασέτα στο 90’. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φετφατζίδης έχασε αδιανόητη ευκαιρία να "κλέψει" τη νίκη για τον Ολυμπιακό!

Οι δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες στους 13 βαθμούς και βρίσκονται τρεις πόντους πίσω από την κορυφή, στην οποία παραμένουν ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο.

Το ματς

Το ντέρμπι ξεκίνησε χωρίς υψηλό τέμπο στα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ένωση έφτιαξε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Λιβάγια έκανε ατομική ενέργεια, η άμυνα του Ολυμπιακού τον «ξέχασε» και ο Κροάτης σούταρε εντός περιοχής, αναγκάζοντας τον Γιαννιώτη σε πολύ δύσκολη επέμβαση. Έν συνεχεία ο γκολκίπερ των Πειραιωτών επενέβη ξανά σε δύο περιπτώσεις, μπλοκάροντας με σχετική άνεση τα μακρινά σουτ του Μπακασέτα (15’) και του Γκάλο (19’).

«Έσπασαν» τα δοκάρια

Ο Γιαννιώτης δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 22’, όταν ο Μπακασέτας επιχείρησε ακόμα ένα σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ολυμπιακού!

Έπειτα από αυτή τη φάση, η πίεση της ΑΕΚ «κόπασε» και οι Ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν το ματς. Τα εκατέρωθεν λάθη στον χώρο του κέντρου κυριάρχησαν και δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το 44’, όταν ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Από κάθετη πάσα του Φορτούνη, ο Χασάν έφυγε τετ α τετ με τον Μπάρκα, πλάσαρε από διαγώνια θέση, όμως «σημάδεψε» και αυτός το κάθετο δοκάρι!

Γκολάρα με… υπογραφή Φορτούνη

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με εξίσου δυναμικό παιχνίδι και μπόλικα σκληρά μαρκαρίσματα. Η ένταση ήταν το κύριο… συστατικό του πρώτου δεκαλέπτου, που δεν είχε ευκαιρίες. Η ΑΕΚ απείλησε στο 57’, με τον Γιακουμάκη να επιχειρεί εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι», αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης έδειξε την κλάση του, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Στο 58’ ο Ποντένσε «έστρωσε» στον Έλληνα άσο και αυτός έπιασε ασύλληπτο σουτ με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί στο απέναντι «γάμα» για το 1-0 του Ολυμπιακού!

Το γκολ έφερε εκνευρισμό στους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι προσπάθησαν μεν να πιέσουν, όμως το έκαναν με ανορθόδοξο τρόπο και δεν κατάφερναν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Γιαννιώτη. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός φαινόταν σαφώς πιο επικίνδυνος, έχοντας χώρους για να φύγει στην αντεπίθεση. Μάλιστα οι Πειραιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 75’, όταν ο Μπάρκας έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Χασαν.

Λύτρωση με Μπακασέτα, μοιραίος ο Φετφατζίδης

Η ΑΕΚ πίεσε πιο έντονα και λυτρώθηκε στο 90’. Ο Μπακασέτας σηκώθηκε ψηλ έπειτα από σέντρα του Γκάλο, νίκησε τον Γκιγιέρμε στον αέρα και με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του ντέρμπι, αφού στο 94’ ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα, ο Γκερέρο έβγαλε τον Φετφατζίδη ολομόναχο με τον Μπάρκα, αλλά αυτός σούταρε ψηλά άουτ χάνοντας απίστευτη ευκαιρία!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Τάσος Μπακασέτας έκανε σπουδαία εμφάνιση, δεν έπαψε να παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό και λύτρωσε την ΑΕΚ με παλικαρίσιο γκολ στο 90’.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-4-1-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Μπάρκα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Μπακάκη δεξιά στην άμυνα, τον Χουλτ αριστερά και τους Τσιγκρίνσκι – Λαμπρόπουλο στόπερ. Στον άξονα επαιξαν οι Σιμόες και Γαλανόπουλος, δεξιά ο Γκάλο, αριστερά ο Μπακασέτας και στην επίθεση ο Λιβάγια, με τον Κλωναρίδη να κινείται πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

Σύστημα 4-2-3-1 εφάρμοσε ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια επιλέχθηκε ο Γιαννιώτης, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς και Τσιμίκας από δεξιά προς αριστερά. Ως δίδυμο στα χαφ ξεκίνησαν οι Καμαρά και Γκιγιέρμε, στο αριστερό άκρο ο Χριστοδουλόπουλος και στο δεξί ο Ποντένσε, με τον Φορτούνη σε ρόλο «δεκαριού». Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Χασάν.

Η ΦΑΣΗ: Η απίθανη ευκαιρία του Γιάννη Φετφατζίδη στο 94’, που γλίτωσε χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ από… εμφράγματα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Δανός Κρίστοφερ Κριστόφερσεν δεν είχε να αντιμετωπίσει δύσκολες φάσεις. Θετικό το γεγονός ότι άφησε το παιχνίδι να «κυλήσει» δίχως να σφυρίζει συνεχώς, αρνητικό το ότι πολλές φορές ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι, εκνευρίζοντας τους παίκτες των δύο ομάδων.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα, βρίσκοντας τη λύση στο φινάλε, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες της. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός αδίκησε ξανά τον εαυτό του δεχόμενος ένα εύκολο γκολ στο πιο κρίσιμο σημείο, όπως συνέβη και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο ματς με τη Μίλαν.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (77' Μπογέ), Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60' Μοράν), Γκάλο, Κλωναρίδης (50' Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λιβάγια.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (82' Τουρέ), Χριστοδουλόπουλος (74' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν (85' Γκερέρο)

ΠΑΤΑ ΤΟ:

To 0-1 του Φορτούνη

Το 1-1 του Μπακασέτα

Το δοκάρι του Μπακασέτα

Το δοκάρι του Χασάν

Η ευκαιρία του Φετφατζίδη στο 94'