Τη στήριξή του στις ΠΑΕ της Β' Εθνικής, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εκδήλωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, καταθέτοντας ερώτηση προς την Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής επιπλήττει, στην ουσία, τον Υφυπουργό, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα λάβουν οι ΠΑΕ της Β΄ Εθνικής τουλάχιστον 200.000 ευρώ από την τηλεοπτική συνεργασία τους με την ΕΡΤ. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάρτηση στη Διαύγεια της συμφωνίας ανάμεσα στην Ένωση των ΠΑΕ και την ΕΡΤ, το ποσό για κάθε ομάδα δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ...

Με την ερώτησή του, ο Νίκος Νικολόπουλος προτρέπει τον Υφυπουργό να κινητοποιηθεί και να βρει πρόσθετες χορηγικές λύσεις για να είναι συνεπής με την αρχική διαβεβαίωσή του προς τις ΠΑΕ της Β' Εθνικής.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή είναι το ακόλουθο:

Θέμα: «Ριγμένες» οι ΠΑΕ της Β' Εθνικής!

Γκρινιάζει –και δικαίως- η Ένωση των ποδοσφαιρικών ομάδων Β΄ Εθνικής ότι είναι λίγα τα λεφτά που δίνει η ΕΡΤ για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων τους.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, στη Διαύγεια, της οικονομικής συμφωνίας των δύο πλευρών η κάθε ΠΑΕ της Β' Εθνικής θα λάβει, σκάρτα, 100.000 ευρώ, ενώ αρχικά –όπως και σεις αφήνατε να εννοηθεί- υπήρχε η εντύπωση ότι το ποσόν θα ήταν σχεδόν διπλάσιο.

Επειδή, οι ΠΑΕ της Β' Εθνικής είναι εξώφθαλμα «ριγμένες» από την ΕΡΤ σε σχέση με τις ομάδες της Σουπερλίγκας.

Επειδή, εξ αιτίας των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ της Β΄ Εθνικής, κάποιοι επιτήδειοι του χώρου καταφεύγουν σε μεθόδους στοιχηματικής απάτης για την εξασφάλιση εσόδων.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1ον Προβλέπεται με την δική σας μεσολάβηση, να δοθεί κάποιο ποσό στις ΠΑΕ της Β΄ Εθνικής από τον τηλεοπτικό «κουμπαρά» της Σουπερλίγκας;

2ον Όπως στην περίπτωση της Σουπερλίγκας υφίσταται χορηγός του πρωταθλήματος (Σουρωτή), μήπως κάτι ανάλογο θα μπορούσε να γίνει για την Football League με κάποιο κρατικό ή ιδιωτικό φορέα; Θα αναλάβετε προς την κατεύθυνση αυτή κάποια πρωτοβουλία;