Σαν… κεραυνός έπεσε στην ΑΕΚ η βαριά τιμωρία για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή, καθώς στην Ένωση επιβλήθηκε αφαίρεση τριών βαθμών, ενώ θα δώσει και δύο παιχνίδια χωρίς κόσμο, κόντρα στον Άρη και στον Ατρόμητο.

Οι Κιτρινόμαυροι θα ασκήσουν έφεση και όπως τόνισαν «είναι σίγουροι πως θα πέσει η ποινή»,  ενώ όπως διαρρέουν πρόκειται για… προκατασκευασμένη εξέλιξη!

Στην ΑΕΚ είναι έξαλλοι με την τιμωρία, αφού όπως σας είχε αναλύσει σε πρωινό θέμα το sportdog.gr, υπήρχαν αρκετά κενά στην υπόθεση και πίστευαν ότι θα μπορούσαν να την «γλιτώσουν» χωρίς αφαίρεση βαθμών.

Συγκεκριμένα, οι Κιτρινόμαυροι κλήθηκαν επί παραβάσει των άρθρων 1,5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α', 15 παρ. 1 περ. γ', 2 περ. α', β' και ε', 3 περ. α', 4 περ. β' του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπουν πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ και τιμωρία έδρας από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές εφόσον έχουν σημειωθεί σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας και επιπρόσθετα με αφαίρεση τριών βαθμών εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες.

Η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρει πουθενά τραυματισμό και για αυτό υπήρχε ένα θέμα ερμηνείας, διότι νομικά δε συνίσταται βιαιοπραγία η ρίψη μολότοφ, πετρών και μάρμαρων σε αστυνομικούς. Βιαιοπραγία είναι η μάχη σώμα με σώμα και η πρόκληση τραυματισμού.

Στην ΑΕΚ λοιπόν εξεπλάγησαν με την βαριά… καμπάνα και θεωρούν ότι εφόσον τιμωρήθηκαν για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό με αφαίρεση βαθμών και δύο ματς χωρίς κόσμο, θα έπρεπε να συμβεί το ίδιο και για τον ΠΑΟΚ, με αφορμή όσα έγιναν στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Άρη, πριν το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα.

Όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και τότε υπήρχαν επεισόδια και μολότοφ έξω από την Τούμπα, όμως ο Δικέφαλος του Βορρά την γλίτωσε μόνο με πρόστιμο.  
 

Γι’ αυτό λοιπόν και στην ΑΕΚ… βράζουν με την σημερινή απόφαση και θεωρούν πως είναι «εκτέλεση», αφού αν δεν πέσει η ποινή, τους αφήνει από πολύ νωρίς πίσω στην κόντρα του τίτλου (δείτε την βαθμολογία ΕΔΩ).

Επίσης, άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, σημειώνουν πως δεν μπορεί να είναι τυχαίο το timing, καθώς χθες το βράδυ έγινε η σύσκεψη με ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ και σήμερα διαδοχικά έσκασε η τιμωρία της ΑΕΚ και η κλήση Φορτούνη!