Φαβορί έχρισε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο Διονύσης Δεσύλλας. Ο διευθυντής του Panathinaikos24.gr μίλησε στο Sportdog για το ντέρμπι των αιωνίων, στο οποίο παρατηρεί, ότι το Τριφύλλι διαθέτει πολλές πιθανότητες νίκης. Ειδικά μετά την εμφάνιση των πρασίνων στον αγώνα με την ΑΕΚ οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Ο δημοσιογράφος υποστήριξε, ότι καταλυτικό ρόλο στον Ολυμπιακό παίζει ο Νάτχο, ενώ το κλειδί για τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη θα είναι το κέντρο του. Παράλληλα αναφέρθηκε στο Μαρτίνς και τόνισε, ότι δεν πρέπει να φύγει ο Πορτογάλος σε περίπτωση ήττας των Πειραιωτών. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Μετά την πολύ εμφάνιση με την ΑΕΚ είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα δυνατό παιχνίδι;

«Είχα πει, ότι στην τριάδα των ντέρμπι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός ο Παναθηναϊκός θα έμπαινε ανταγωνιστικός. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός αλλά ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε. Με την ΑΕΚ αν ήταν τυχερότερος ή καλύτερος στα τελειώματα ίσως έπαιρνε τη νίκη. Εγώ νομίζω, ότι και στο Καραϊσκάκη που πηγαίνει ως outsider θα μπει με νοοτροπία νικητή. Αυτή είναι η νοοτροπία του Δώνη που θέλει να περάσει και στους παίκτες του: “Πάμε για τη νίκη”. Δεν λέω, ότι θα την πάρει. Μπορεί να την πάρει μπορεί και όχι. Ξέρω όμως, ότι ο Παναθηναϊκός θα δυσκολέψει τον Ολυμπιακό».

Πώς θα το πάει ο Δώνης το ματς δηλαδή;

«Ο στόχος του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη δεν είναι να ταμπουρωθεί και να μη χάσει. Πάει για τη νίκη. Αυτό λένε στο Κορωπί. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ικανός για να κάνει τη ζημιά».

Φέτος βλέπουμε έναν νέο Ολυμπιακό με νέο προπονητή και μονάδες. Ακόμα δεν φαίνεται δεμένος και βγάζει προβλήματα. Δεν είναι φόβητρο δηλαδή.Είναι αυτό ένα στοιχείο, το οποίο βοηθά τον Παναθηναϊκό να αποβάλλει το άγχος του;

«Είναι λογικό να μην έχει χημεία γιατί έχει πολλούς νέους παίκτες στην πρώτη γραμμή. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να δέσει η ομάδα. Γι'αυτό βλέπουμε με τον ΠΑΟΚ να είναι σούπερ και με τον ΟΦΗ να είναι κάκιστος ή με τον Άρη να είναι ουσιαστικός. Θα έχει σκαμπανεβάσματα. Έχει καλές μονάδες ο Ολυμπιακός, ειδικά από τη μέση και μπροστά».

Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού ξεχωρίζεις;

«Ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει και από θέμα ποιότητας και προσωπικότητας και όποτε μπαίνει είναι αυτός που βοηθά τον Ολυμπιακό, είναι ο Νάτχο. Τον είδαμε και στο Βικελίδης τι έκανε. Έβγαλε τη μπαλιά από την οποία προήλθε το γκολ με το οποίο οι Πειραιώτες πήραν το διπλό. Άσχετα αν δεν αγωνίζεται ως βασικός, ο Ισραηλινός είναι η σημαντικότερη αυτήν τη στιγμή μονάδα των ερυθρόλευκων. Έχει πολύ ποιότητα, είναι ένας παίκτης που γλυκαίνει το κέντρο του Ολυμπιακού και του δίνει το κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω γιατί ξεκινά βασικός, ο Μαρτίνς γνωρίζει καλύτερα. Ο Ολυμπιακός έχει και άλλες μονάδες που αν βρεθούν στην καλή τους μέρα μπορούν να σου κάνουν ζημιά. Ο Παναθηναϊκός θα ποντάρει πάρα πολύ στο να είναι τακτικά θωρακισμένος όπως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Θα προσπαθήσει σε πρώτο χρόνο να εγκλωβίσει τα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού και σε δεύτερο να επιτεθεί. Δεν έχει την ποιότητα του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός, αλλά τώρα είναι καλύτερος τακτικά από τους Πειραιώτες».

Από τον Παναθηναϊκό ποιός πιστεύεις, ότι θα είναι ο παίκτης καταλύτης;

«Σε τέτοια παιχνίδια καταλυτικό ρόλο έχει η μεσαία γραμμή. Σίγουρα στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Κουρμπέλης. Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο άλλος. Θα είναι ο Κάτσε ή ο Δώνης. Ο Αλβανός όταν μπήκε μεταμόρφωσε τον Παναθηναϊκό. Άρα νομίζω, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι χαφ είναι αυτοί που μπορούν να κρίνουν σε πρώτο χρόνο ένα ντέρμπι. Μετά μπορούν να αναλάβουν ρόλο εξτρέμ και επιθετικοί με μια ωραία ενέργεια. Αν το κέντρο του Παναθηναϊκού είναι καλά και στο ανασταλτικό κομμάτι και στο δημιουργικό, ο Παναθηναϊκός έχει πολλές πιθανότητες να πάρει ένα αποτέλεσμα».

Πώς σου φαίνεται ο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού;

«Είναι σοβαρός, προσπαθεί και αυτός να κάνει δουλειά. Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε εξ ολοκλήρου. Είναι η πρώτη σεζόν με νέους παίκτες. Προφανώς θα κάνει σωστά πράγματα αλλά και λάθη. Έτσι είναι αυτά, γιατί πάντα πρέπει να εξετάζεις τι περιμένεις από κάποιον. Όταν παίρνεις έναν προπονητή ως διοίκηση και λες “χτίσε μια ομάδα από την αρχή”,όπως συμβαίνει με τον Ολυμπιακό φέτος, δεν μπορείς να περιμένεις άμεσα αποτελέσματα στο πρώτο δίμηνο. Θα φανεί στην πορεία».

 

Πάντως αν χάσει ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό θα αρχίσει πάλι η γκρίνια για τον προπονητή...

 

«Και να νικήσει ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να φύγει ο Μαρτίνς. Πρέπει να αφήσουν τον προπονητή να δουλέψει».