Ολυμπιακός - Φράνκο Σολδάνο: Και η… παρέλαση, συνεχίζεται. Φυσικά και αναφερόμαστε στην ονοματολογία επιθετικών ως υποψήφιους στόχους του Ολυμπιακού. Νέο… παλιό όνομα, ο Φράνκο Σολδάνο. Εξηγούμαστε. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε απασχολήσει τους «ερυθρόλευκους», σοβαρά, το καλοκαίρι. Τότε, οι υπερβολικές αξιώσεις της ομάδας του, της Ουνιόν Σάντα Φε έβαλαν φρένο στη μεταγραφή.

Ο δίαυλος όμως με την πλευρά του παίκτη, παρέμεινε ανοικτός. Από τις αρχές Νοεμβρίου κιόλας, άνθρωποι του Ολυμπιακού, αξιοποιώντας το γεγονός πως ο 24χρονος φουνταριστός μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, έκαναν ξανά μια έρευνα για να μάθουν τις απαιτήσεις της Ουνιόν. Αυτές, τότε προσέγγιζαν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Πόσο μεγάλο θα πει κανείς για ποδοσφαιριστή που σε μια εβδομάδα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει για το καλοκαίρι, ωστόσο οι Αργεντινοί γνωρίζουν πως ο Σολδάνο έχει πέραση και έχουν θέσει το συγκεκριμένο αντίτιμο ως πωλητήριο. Ο Ολυμπιακός, όλο αυτό το διάστημα, δεν «ξέγραψε» ποτέ τον Σολδάνο. Ο ποδοσφαιριστής χαίρει της εκτίμησης (και της έγκρισης) του Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο δεν ήταν στα ψηλά τόσο λόγω των απαιτήσεων της Ουνιόν όσο και της πρόθεσης των «ερυθρόλευκων» να αναζητήσουν επιθετικό που αγωνίζεται στην Ευρώπη ή έχει γνώση των δεδομένων της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Προφανώς, αυτή η αναζήτηση μέχρι στιγμή δεν έχει αποδώσει, εξ ου και η (επι)στροφή στον Σολδάνο. Με διττή φυσικά πρόθεση, αφού οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ναι μεν θέλουν τον ποδοσφαιριστή από τώρα, αλλά αν δεν βρεθεί κοινός τόπος με την Ουνιόν (η οποία εξακολουθεί να ζητάει πολλά, αλλά σε κάθε περίπτωση εντός οικονομικού διαθέσιμου πλαισίου για την συγκεκριμένη κίνηση από τον Ολυμπιακό), τότε θα γίνει προσπάθεια να «κλείσει» από τώρα ο Αργεντινός επιθετικός για το καλοκαίρι.

Τα άλλα ονόματα που φιγουράρουν σήμερα στα πρωτοσέλιδα, γνωστά. Δανεικοί παραχωρούνται από Αλαβές και Γουλβς οι Τζον Γκουιντέτι και Λεό Μπονατίνι, ακόμη και ελεύθερος, λύνοντας το συμβόλαιο του με την Αλ Ουάντα μπορεί να πιάσει λιμάνι (αν κι εφόσον προκριθεί η περίπτωση του) ο Φερναντάο.