Ολυμπιακός - Φράνκο Σολδάνο: Σε πρώτο πλάνο είναι η ενίσχυση με επιθετικό στον Ολυμπιακό, ο οποίος δύσκολα θα κάνει προσθήκες σε άλλες θέσεις, σύμφωνα με τον Σπύρο Γρομητσάρη. Ο ερυθρόλευκος ρεπόρτερ της Sportday μίλησε στο sportdog για τα ανοικτά μεταγραφικά θέματα των Πειραιωτών και αποκάλυψε τι παίζει στην υπόθεση Σολδάνο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις υπόλοιπες προσθαφαιρέσεις, αλλά και στη μάχη του τίτλου. Όπως τόνισε θα είνα μεγάλο κέρδος για την ομάδα του λιμανιού να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να το σηκώσει εύκολα, ενώ δεν ήθελε να μπει σε προβλέψεις για τα ματς με τη Ντιναμό Κιέβου. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Τί γίνεται με Σολδάνο; Πολύ πολιτική στην υπόθεση...

«Είναι αλήθεια αυτό. Συνέβη και με τον Μεριά το καλοκαίρι. Δεν είναι ακριβώς πολιτική. Ο Ολυμπιακός με τους όρους και τα χρήματα που ζητούσε η Ουνιόν δεν ήταν δυνατόν να κάνει τη μεταγραφή».

Που κολλούσε η υπόθεση;

«Εγώ ξέρω, ότι διαφωνούσαν στους όρους για τα επιπλέον μπόνους. Τα είχαν βρει στις 800.000 συν 300.000 ευρώ μπόνους. Αλλιώς όμως ζητούσε η Ουνιόν να καλυφθούν αυτές οι 300.000 και αλλιώς ήθελε ο Ολυμπιακός. Υπάρχει και ένα επίσης σημαντικό θέμα που αφορά την εφορία. Ποιος θα την καλύψει; Είναι περίπου το 1/4 της μεταγραφής στην Αργεντινή. Η Ουνιόν θέλει να το καλύψει ο Ολυμπιακός κάτι που σημαίνει επιπλέον χρήματα».

Με τις άλλες μεταγραφικές υποθέσεις τί γίνεται;

«Η βασική εκκρεμότητα είναι ο επιθετικός. Ο Ολυμπιακός εκτός από την περίπτωση Σολδάνο τρέχει και κάποιες εναλλακτικές διαφορών ειδών, δηλαδή και φορ περιοχής και περιφερειακών. Υπάρχουν παίκτες ακριβοί και παίκτες οικονομικότεροι. Ο Φακούντο αξίζει 7 εκατ.και θέλει συμβόλαιο 2,2 εκατ.καθαρά. Μιλάμε για δυσθεώρητα νούμερα. Ο Σολδάνο είναι πιο συμφέρουσα επιλογή, θα παίρνει γύρω στα 400 με 500 χιλιάρικα. Άλλο χαφ δεν νομίζω να αποκτηθεί, εκτός και αν φύγει κάποιος. Για παράδειγμα να σκάσει κάποια τρελή πρόταση για τον Καμαρά. Δεν φαίνεται όμως κάτι τέτοιο στον ορίζοντα. Είναι γνωστό βέβαια, ότι η Ντόρτμουντ τον παρακολουθεί. Εξτρέμ δεν βλέπω να έρχεται. Γιατί μην ξεχνάμε, ότι έρχεται ο Μασούρας. Υπάρχει επίσης ο Σεμπά που επιστρέφει από Κίνα. Ο προπονητής δεν έχει κακή άποψη για τον Βραζιλιάνο. Άρα υπάρχει και αυτός. Αν ερχόταν πρόταση θα είχε πωληθεί. Επίσης στην εξίσωση έχουμε Λάζαρο, Ναουέλ, Ποντένσε, Φετφατζίδης».

Αποχωρήσεις τον Γενάρη βλέπεις να έρχονται; Για παράδειγμα ο Φετφατζίδης είναι ένας παίκτης που δεν θα ήταν αρνητικός ο Ολυμπιακός να παραχωρηθεί...

«Είναι δύσκολο. Πρέπει να βρεθεί ομάδα να τον θέλει. Μία πιθανή αποχώρηση θα μπορούσε να γίνει στην περίπτωση που έσκαγε μια φοβερη πρόταση, όπως για τους Καμαρά, Σισέ, Κούτρη. Στο βάθος υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο το οποίο αφορά το τι θα γίνει με τον Γιαννιώτη. Μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και αυτήν τη στιγμή δεν παίζει. Ή θα πρέπει να ανανεώσει ή να πωληθεί. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να τον χάσει ως ελεύθερο. Είναι ένα σημαντικό πρότζεκτ πάνω στο οποίο ήθελε να βασιστεί η ομάδα. Ο Μαρτίνς έδωσε ευκαιρία στον Σα, ο οποίος φαίνεται να τον δικαιώνει. Είναι πραγματικά καλός. Το θέμα του Γιαννιώτη δεν επείγει, αλλά πρέπει να το κρατούμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας».

Μπορεί να καλύψει ο Ολυμπιακός τη διαφορά 8 βαθμών από την κορυφή;

«Στον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο αυτή η διαφορά καλύπτεται. Στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα είναι δύσκολο. Δεν αποκλείεται όμως. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν ο Ολυμπιακός. Το σημαντικότερο είναι, αν χάσει ένα δεύτερο σερί πρωτάθλημα, να το χάσει όπως πρέπει. Δηλαδή να παλέψει μέχρι το τέλος. Να βασανίσει τον βασικό ανταγωνιστή του, να τον κάνει να ανησυχεί όσον δεν πάει. Αν το καταφέρει αυτό ο Ολυμπιακός θα είναι κέρδος. Πρέπει να τον έχει στην τσίτα. Συζητάμε για τον τίτλο αλλά και το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό. Πέρσι ο Ολυμπιακός, τέτοια εποχή, τον έβλεπες, παρότι είχε πιάσει κορυφή, να ασθμαίνει αγωνιστικά. Το έκανε με το ζόρι. Βασίστηκε για να περάσει πρώτος σε επικές γκάφες των άλλων. Φάνηκε ότι τρίκλιζε. Μπήκε η νέα χρονιά, έπεσε από την κορυφή, μετά την Τρίπολη και κατέρρευσε. Ήταν ολοφάνερο ότι ήταν χτισμένος λάθος. Φέτος ο Ολυμπιακός, παρότι είναι -8 και αυτό θα μπορούσε να τον διαλύσει ψυχολογικά, δείχνει μια ομάδα που σφύζει από υγεία. Σε κάνει να πιστεύεις, ότι τα καλύτερα έρχονται. Ψάχνεται ξανά η ομάδα. Έβαλε στην ευρωπαϊκή βιτρίνα παίκτες της. Πέρσι ήταν μία ομάδα σε παρακμή και ας έπαιξε στο Champions League. Ακόμα και ο Φορτούνης είναι άλλος παίκτης φέτος. Δεν είναι τόσο εντυπωσιακός, αλλά έχει άλλο κέφι. Προσπαθεί και νοιάζεται για το σύνολο».

Κάνεις καθόλου σκέψεις για τα παιχνίδια με Ντιναμό;

«Θα είναι αφελές να μιλήσουμε για αυτό το ματς από τώρα. Ακόμα δεν έχει ενισχυθεί ο Ολυμπιακός. Η Ντιναμό Κιέβου επίσης θα είναι άλλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει καθόλου εικόνα. Σε δύο μήνες από τώρα θα έχουν αλλάξει τα πάντα. Είναι μεγάλο ερωτηματικό οι ομάδες αυτές, γιατί μεσολαβεί η χειμερινή διακοπή. Φόβητρο δεν τη λες, αλλά είναι μία ομάδα με υψηλό ράνκινγκ. Το έχει χτίσει με τα αποτελέσματά της στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός ελπίζει, αλλά αγωνιστικά δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη από τώρα».