Ολυμπιακός - Φράνκο Σολδάνο: Περιφερειακός επιθετικός, που δεν είναι ηγέτης (αλλά δεν αποκλείεται αν ξεπεράσει τον εαυτό του να γίνει) και χρειάζεται παίκτη για να συνεργαστεί στη γραμμή κρούσης, χαρακτήρισε στο sportdog.gr τον Σολδάνο ο Γιώργος Φράγκος.

Δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το αργεντίνικο ποδόσφαιρο, σχολίασε ακόμα ότι πρόκειται για εξαιρετικό χαρακτήρα, επιθετικό που σκοράρει με όλους τους τρόπους, αλλά όχι γκολεαδόρ που θα έρθει και θα χαρίσει με την παρουσία του το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

Ακόμα, τόνισε ότι είναι εξελίξιμος παίκτης, αλλά και ότι θα έχει καλύτερη συνεργασία με τον Φορτούνη στη γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού, παρά με κάποιον εκ των Χασάν ή Γκερέρο.

«Ο Σολδάνο είχε έναν σοβαρό τραυματισμό πριν από δύο-τρία χρόνια, πάνω που είχε αρχίσει να δείχνει τις ικανότητές του. Μάλιστα, εξέταζαν τότε την περίπτωσή του ομάδες όπως η Μπόκα και η Ρίβερ. Φαινόταν ότι ήταν πολύ καλός παίκτης, αλλά όταν τραυματίστηκε σκέφτηκα πώς ήταν κρίμα. Πέρσι, όμως, έκανε εκπληκτική σεζόν, αν και όλη η ομάδα πέρσι έκανε εκπληκτική σεζόν. Την καλύτερη στην ιστορία της. Βγήκε στο Σουνταμερικάνα, που είναι το αντίστοιχο Γιουρόπα Λιγκ στην Ευρώπη», ήταν το αρχικό σχόλιο του Γ. Φράγκου στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Για να κάνει ό,τι έκανε πέρσι ο Σολδάνο στην Ουνιόν, με τη φανέλα της οποίας πέτυχε συνολικά 11 γκολ, υπήρχε στην επίθεση και ο Λούκας Κάμπα (πέτυχε και εκείνος 6-7 γκολ) που τον τροφοδοτούσε αλλά και του άνοιγε διαδρόμους. Ο Σολδάνο μυρίζεται το γκολ, έχει καλό σουτ, κεφάλι, αλλά θέλει και κάποιον πλάι του για να τον βοηθάει. Φέτος που ο Κάμπα έχει αποχωρήσει από την Ουνιόν, ο Σολδάνο έχει βάλει μόνο δύο γκολ. Έχει δοκιμάσει τρεις παίκτες στο πλευρό του ο προπονητής, αλλά δεν έχει βρει χημεία».

Ποιον παίκτη θυμίζει το στιλ παιχνιδιού του, γνωστό στον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας, για να γίνει περισσότερο κατανοητή η αγωνιστική του εικόνα;

«Είναι περιφερειακός επιθετικός, που είχε πλάι του έναν ακόμα επιθετικό και του άνοιγε διαδρόμους. Όπως ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου ή όπως συνέβαινε με τον Μπεργκ και τον Καρέλη. Αν και ο Σολδάνο είναι πιο ελαφρύς παίκτης, θα πάρει την μπάλα έξω από την περιοχή και θα μπει μέσα. Γενικά είναι ποδοσφαιριστής που εξελίσσεται, δεν είναι στάσιμος. Αλλά εξελίχθηκε στο προστατευμένο μιας συγκεκριμένης ομάδας, που είναι ιδιαίτερη περίπτωση».

Πώς θα ταίριαζε να παίξει στον Ολυμπιακό, αν τελικά έρθει στην Ελλάδα;

«Σίγουρα όχι μόνος του στην κορυφή της επίθεσης, καθώς όσες φορές δοκιμάστηκε εκεί δεν έχει πάει καλά. Χρειάζεται στήριξη, κάποιον να του ανοίγει διαδρόμους. Μπορεί και αυτός να βγάλει πάσα, βέβαια, αλλά δεν είναι ο γκολεαδόρ που θα έρθει και θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Δεν θα μπορέσει να σταθεί σε αυτόν τον ρόλο, αν και είναι παίκτης που σκοράρει. Δεν είναι ηγέτης, όμως, η Ουνιόν είναι ομάδα που πανηγυρίζει μέχρι το πρωί αν βγει στο Σουνταμερικάνα. Αν ξεπεράσει τον εαυτό του μπορεί και να γίνει ηγέτης, αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα έρθει και για αυτό θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Είναι εξελίξιμος, μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλός, δεν έχει εξωγηπεδικά προβλήματα, ενώ πρέπει να είναι και πολύ καλός χαρακτήρας».

Με ποιους παίκτες του Ολυμπιακού θα μπορούσε να συνυπάρξει στην επίθεση;

«Θεωρώ ότι θα ταίριαζε πιο πολύ με τον Φορτούνη. Όχι τον φετινό όμως, αλλά τον Φορτούνη των προηγούμενων ετών, που έκανε πολλές δουλειές στο γήπεδο. Χρειάζεται παίκτη για να συνεργαστεί στην επίθεση ο Σολδάνο, κάποιον να συνεργάζεται περιφερειακά. Θεωρώ ότι ούτε ο Γκερέρο αλλά ούτε και ο Χασάν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του».