Facebook Pixel Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ: Σφαλιάρα στον Δικέφαλο στο Κύπελλο
| 2019-01-08 18:49:00

Έγραψε ιστορία η Παναχαϊκή – Ηχηρή «σφαλιάρα» στον ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έγραψε ιστορία η Παναχαϊκή – Ηχηρή «σφαλιάρα» στον ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πατρινοί επικράτησαν 2-1 του Δικεφάλου.

Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ: Μεγάλη νίκη πήρε η Παναχαϊκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Πάτρας επικράτησε 2-1 και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης. Γιατί ο επαναληπτικός της Τούμπας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Είχε δοκάρι στο 7', ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, αλλά Πρίγιοβιτς δεν είναι. Ο Νίκος Καρέλλης δεν κατάφερε να οδηγήσει τον Δικέφαλο στη νίκη. Εξάλλου η επιτυχία είναι ομαδική δουλειά και σήμερα δεν πήρε τόσες πολλές βοήθειες.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με τους Μαλεζά και Κίτσιου βασικούς στην άμυνα και τον Νίκο Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης, λόγω της απουσίας του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς για τους γνωστούς λόγους που έχουν να κάνουν με τη μεταγραφή του παρατάχθηκε ΠΑΟΚ στην Πάτρα για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Σταματόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος Πλέγας, Ελευθεριάδης (66' Καρατσανάκοφ), Αργυρόπουλος (61' Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (82' Μωραΐτης)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς (73' Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (81' Ζαμπά), Λημνιός, Ελ Καντουρί, Ουάρντα (66' Πέλκας), Καρέλης

Η ΦΑΣΗ Το δοκάρι, στο 7', με τον Καρέλη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Ο διαιτητής Τζοβάρας ήταν μέτριος. Οι άνθρωποι της Παναχαϊκής είχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του κυρίως για κάποια εύκολα φάουλ που έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάκιστος στο γήπεδο της Αγυιάς. Παρόλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο έγινε καλό παιχνίδι με ωραίο ρυθμό. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και οι θεατές δεν βαρέθηκαν καθόλου, γεγονός που πιστώνεται στην Παναχαϊκή, η οποία μπήκε στο χορτάρι, για να παίξει μπάλα και όχι για να καταστρέψει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση με τον Καρέλη στο 7', σε μία στιγμή που η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Καπούταγλη. Στη συνέχεια όμως οι Πατρινοί βγήκαν μπροστά και με ωραία ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα ασπρόμαυρα καρέ, κυρίως με τον Κυνηγόπουλο και τον Ελευθεριάδη.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 14' με τον Κυνηγόπουλο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Στο 35' όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν είχε σωστή αντίδραση. Ύστερα από ωραία επίθεση της Παναχαϊκής, η οποία είχε εγκλωβίσει τους Θεσσαλονικιούς δημιουργικά, ο Κυνηγόπουλος σούταρε, ο γκολκίπερ του Δικεφάλου έκανε κακή επέμβαση, η μπάλα στρώθηκε στον Μπαστακό που από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ άλλαξε. Ο Δικέφαλος πίεσε για την ισοφάριση και το πέτυχε σχετικά γρήγορα, στο 56', με τον Καρέλη, ύστερα από ασίστ του Σάκχοφ. Η Παναχαϊκή όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 68' ο Λουμπαρδέας εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με βολέ επανέφερε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Από εκείνο το σημείο, ο Λουτσέσκου που είχε ρίξει στο ματς τον Πέλκα πέρασε τον Μπίσεσβαρ στο ματς, για να διεκδικήσει την ανατροπή, ενώ λίγο αργότερα έβαλε τον Ζαμπά. Και οι τρεις αλλαγές δεν κατάφεραν να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Η Παναχαϊκή έπαιξε με μυαλό, κλείστηκε και διατήρησε το 2-1 που ήταν το τελικό σκορ. 

Η Παναχαϊκή με τη νίκη της έγραψε ιστορία. Ο επαναληπτικός αγώνας έχει οριστεί για τις 22 Ιανουαρίου, όπου ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και να πάρει την πρόκριση.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags