Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ξάνθη: Έχασε τη νικη στο 97’ ο Παναθηναϊκός, 2-2 με την Ξάνθη
| 2019-01-13 20:59:00

Σοκ στο τέλος για Παναθηναϊκό - Έκανε την ανατροπή, αλλά έχασε τη νίκη με πέναλτι στο 97’ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Σοκ στο τέλος για Παναθηναϊκό - Έκανε την ανατροπή, αλλά έχασε τη νίκη με πέναλτι στο 97’ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρελό ματς στο ΟΑΚΑ με την Ξάνθη, 2-2 το τελικό σκορ.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη: Σοκ στο τέλος του αγώνα με την Ξάνθη για τον Παναθηναϊκό! Οι Πράσινοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ από το πρώτο μέρος (γκολ του Κάστρο) με τέρματα των Μπουζούκη (48') και Κολοβέτσιου (68'), όμως ένα πέναλτι του Μαυρομμάτη στο 94', έφερε τον Κάστρο στην άσπρη βούλα, από την οποία δεν αστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στο 97'.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από το ξεκίνημα να πάρει την πρωτοβουλία, όμως έδειξε επηρεασμένος από την μακρά αποχή (εκτός από το ματς Κυπέλλου όπου έπαιξε με αρκετές αλλαγές), χωρίς φαντασία και χωρίς όρεξη στο παιχνίδι του. Αυτό εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Ξάνθη, η οποία είχε την πρώτη καλή στιγμή του ματς στο 11' με μια κεφαλιά του Κάστρο και "πάγωσε" το ΟΑΚΑ στο 19' ανοίγοντας το σκορ.

Σε φάση διαρκείας, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά από την άμυνα του Τριφυλλιού, έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Καντά, που έπιασε το σουτ στην κίνηση και ο Κάστρο έβαλε το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των διχτύων του Διούδη. Το 0-1 δεν "ξύπνησε" ιδιαίτερα τους Πράσινους, αφού οι Ακρίτες ήταν αυτοί που ήταν οι πιο επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση.

Στο 29' ένα μακρινό σουτ του Γιόχανσον απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και ένα δυνατό σουτ του Μπουζούκη στο 43', με αποτέλεσμα να μείνει αυτό το 0-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, αφού μόλις στο 48' ευτύχησε να ισοφαρίσει με τον Μπουζούκη. Ο Ινσούα έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά και ο Μπουζούκης με αριστερό σουτ από δεξιά, νίκησε τον Ζίβκοβιτς, που βρήκε την μπάλα, κάνοντας το 1-1.

Οι Πράσινοι είχαν βρει ρυθμό στην επανάληψη και "σφυροκόπησαν" την εστία του Ζίβκοβιτς, ο οποίος στο 62' πραγματοποίησε τρομερή διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Δώνη, Ινσούα και Βέργου, με τον τελευταίο μάλιστα να σκοράρει στο 63', αλλά ορθά να ακυρώνεται το γκολ ως οφσάιντ.

Στο 68' το Τριφύλλι κατάφερε να φέρει τούμπα την αναμέτρηση, όταν ο Δώνης έπιασε το σουτ στην κίνηση, ο Σιλά πρόλαβε πάνω στη γραμμή, όμως ο Κολοβέτσιος από κοντά με κεφαλιά "έγραψε" το 2-1, την ημέρα που η πράσινη ΠΑΕ ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2022!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και να έχει τον έλεγχο και στο 75' είχε δοκάρι με ένα απίστευτο σουτ του Κάτσε από περίπου 25 μέτρα. Στο 80' ο Μακέντα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς, όμως σε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς βγήκε νικητής ο δεύτερος και τελικα οι γηπεδούχοι το πλήρωσαν.

Στο 94' ο Μαυρομμάτης τράβηξε στην περιοχή τον Κάστρο και ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα εν μέσω πράσινων διαμαρτυριών. Ο άσος της Ξάνθης το μετουσίωσε σε γκολ στο 97', διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στο ΟΑΚΑ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κάστρο της Ξάνθης ήταν αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο στο ματς. Κέρδισε το πέναλτι στο 94' και το μετουσίωσε σε γκολ στο 97', δίνοντας σπουδαίο βαθμό στους Ακρίτες και σοκάροντας τον εξαιρετικό στο δεύτερο μέρος Παναθηναϊκό.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Διούδη στο τέρμα, τους Κολοβέτσιο και Μαυρομμάτη στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόχανσον δεξιά και τον Ινσούα αριστερά. Κάτσε και Δώνης ήταν τα δύο χαφ, ο Μπουζούκης λίγο πιο μπροστά τους και στα δύο άκρα της επίθεσης ήταν οι Χατζηγιοβάνης και Μουνιέ, με τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Από πλευράς Ξάνθης, ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με τους εξής έντεκα παίκτες: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Κασάδο, Σιλά, Κοβάτσεβιτς, Μελιόπουλο, Μπρίτο, Καντά, Ντουρίτσκοβιτς και Κάστρο.

Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Μουνιέ (60’ Βέργος), Μακέντα (89' Κουλιμπαλί). 

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάσεβοτς, Καντά (70’ Μπαριέντος), Μπρίτο (81’ Σαρπόνγκ), Ντουρίτσκοβιτς, Μελιόπουλος, Κάστρο. 

Η ΦΑΣΗ: Το πέναλτι στο 94' που έγινε γκολ στο 97' είναι η φάση της αναμέτρησης, αφού έκρινε το αποτέλεσμα, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός φάνταζε έτοιμος για μία ακόμα νίκη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής Ευαγγέλου ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, με τους βοηθούς του να έχουν αρκετή δουλειά, αφού ο Μακέντα πιάστηκε πολλές φορές σε θέση οφσάιντ, ενώ ο Βέργος σκόραρε, όντας εκτεθειμένος, με τον επόπτη να σηκώνει τη σημαία του και να το ακυρώνει δικαιολογημένα. Στη φάση του πέναλτι της Ξάνθης, ο ρέφερι φαίνεται να είναι σωστός στην απόφασή του, καθώς το ριπλέι δείχνει πως ο Μαυρομμάτης τραβάει με το αριστερό του χέρι τον Κάστρο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα παιχνίδι έβγαλε χαρακτήρα, αφού παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε με ένα τρομερό δεύτερο ημίχρονο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, όμως τελικά έχασε το τρίποντο από μια αδράνεια στο τέλος του Μαυρομμάτη, μένοντας στο 2-2, με την αξιόμαχη κατά τα άλλα Ξάνθη.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags