Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Νίκη για τον Ολυμπιακό και στα Γιάννινα, 2-1 τον ΠΑΣ
| 2019-01-19 19:07:00

Έκανε τη δουλειά με Λάζαρο ο Ολυμπιακός - Νίκησε τον ΠΑΣ και περιμένει... ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Έκανε τη δουλειά με Λάζαρο ο Ολυμπιακός - Νίκησε τον ΠΑΣ και περιμένει... ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολο διπλό (2-1) για τους Ερυθρόλευκους στους "Ζωσιμάδες".

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός πήρε ακόμα μία νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννινα με 2-1 και παρέμεινε στο κυνήγι του ΠΑΟΚ, περιμένοντας γκέλα του κόντρα στον Πανιώνιο για να μειώσει την διαφορά.

Το τρίποντο στους Ερυθρόλευκους έδωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με την κεφαλιά του στο 37΄, σκοράροντας ξανά μετά από πολύ καιρό κι ενώ είχαν προηγηθεί στο ματς, τα αυτογκόλ των Σκόνδρα στο 8' και Βούκοβιτς στο 14'.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο αγώνας στους "Ζωσιμάδες" είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και σε αυτό βοήθησε το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Φορτούνης "άδειασε" εξαιρετικά δύο παίκτες από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα και ο Σκόνδρας στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. 

Παρόλα αυτά, η απάντηση του ΠΑΣ ήταν άμεση, αφού στο 14' έφερε το ματς στα ίσια με τον... ίδιο τρόπο. Ο Νικολιάς έκανε το σουτ με το δεξί και ο Βούκοβιτς έβαλε το πόδι του, στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Σα. Μάλιστα, αυτό ήταν το τρίτο φετινό του αυτογκόλ στο πρωτάθλημα. Τα άλλα δυο ήταν με ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Οι γηπεδούχοι πήραν μεγάλη ώθηση από την ισοφάριση και βγάζοντας ακόμα μία καλή αντεπίθεση στο 18', έφτασαν μια ανάσα από την ανατροπή. Ο Νικολιάς έκανε το γύρισμα από δεξιά, όμως ο Παμλίδης πήγε να πλασάρει με το δεξί, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό του πόδι και έφυγε άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν το πάνω χέρι και κατάφεραν να πάρουν εκ νέου προβάδισμα στο 37'. Ο Ποντένσε έκανε όμορφη ενέργεια από δεξιά και έβγαλε συστημένη σέντρα στον Λάζαρο, που με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Με το "καλημέρα" στο δεύτερο μέρος ο Βούκοβιτς λίγο έλειψε να βάλει και πάλι αυτογκόλ, όμως η μπάλα έφυγε κόρνερ, περνώντας δίπλα από τα δοκάρια του Σα. Παρά την φάση του ΠΑΣ, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στο παιχνίδι και μάλιστα στο 62' παραλίγο να κάνει το 3-1, όμως ο Λάζαρος μέσα από την περιοχή σούταρε δυνατά άουτ.

Στο 73' ο Φορτούνης έπιασε το σουτ στην κίνηση, ύστερα από τρομερή σκαφτή μπαλιά του Γκιλιέρμε, όμως σούταρε ψηλά και αυτή η φάση ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, αφού ο ΠΑΣ μπορεί να πίεσε, άλλά εκτός από μια κεφαλιά του Τζημόπουλου και ένα σουτ του Κρίζμαν, δεν ανησύχησε τους Ερυθρόλευκους, με αποτέλεσμα να μείνει το 1-2 μέχρι το τέλος.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σκόραρε μετά από πολύ καιρό και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, διατηρώντας τον στο κυνήγι του τίτλου.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με το κλασικό 4-2-3-1, με τον Σα στο τέρμα, τους Βούκοβιτς και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Ομάρ στο δεξί άκρο και τον Κούτρη στο αριστερό. Οι Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης ήταν τα δύο χαφ, μπροστά τους οι Λάζαρος, Φορτούνης και Ποντένσε και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκερέρο.

Από πλευράς ΠΑΣ, ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε τον αγώνα με τους Βελλίδη, Μπουκουβάλα, Τζημόπουλο, Σκόνδρα, Αποστολόπουλο, Λίλα, Σιόντη, Νικολιά, Γιάκο, Παμλίδη και Κρίζμαν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Λίλα, Σιόντης (83' Νάουμετς), Νικολιάς, Γιάκος (65' Αθανασιάδης), Παμλίδης (80' Ξύδας), Κρίζμαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Φορτούνης (87' Νάτχο), Ποντένσε (90+2' Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο (71' Χασάν).

Η ΦΑΣΗ: Η ενέργεια του Κώστα Φορτούνη στο πρώτο γκολ ήταν εκπληκτική, αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού "'άδειασε" δύο παίκτες του ΠΑΣ και έβγαλε την σέντρα που κατέληξε στο αυτογκόλ του Σκόνδρα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής, δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός ζήτησε ένα πέναλτι σε καθαρό φάουλ στον Φορτούνη, όμως ήταν εκτός περιοχής, με τον ρέφερι να μην δίνει τίποτα. Σωστές οι υποδείξεις των βοηθών σε ορισμένες δύσκολες φάσεις, εκτός από την φάση του 73', όπου ο Φορτούνης έχασε ευκαιρία από θέση οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κερδίσει τον ΠΑΣ και έδειξε ότι και στην μέτρια μέρα του μπορεί να πάρει νίκες, που τον κρατούν κοντά στην πρώτη θέση.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags