Facebook Pixel ΑΕΚ: Που οφείλεται η μεταμόρφωση της ΑΕΚ;
| 2019-01-22 06:35:00

Η μεταμόρφωση της ΑΕΚ, ο ρόλος του Ουζουνίδη και το ορόσημο της 3ης Φεβρουαρίου

Sportdog Team
Η μεταμόρφωση της ΑΕΚ, ο ρόλος του Ουζουνίδη και το ορόσημο της 3ης Φεβρουαρίου

Ποιο μαγικό ραβδάκι άγγιξε τους παίκτες της ΑΕΚ;

ΑΕΚ: Η εύκολη εξήγηση είναι η αλλαγή στη διάταξη (3-5-2) που εφάρμοσε με επιτυχία ο Μανόλο Χιμένεθ στην «πρωταθληματική» σεζόν και εμπιστεύεται πλέον και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η διαφοροποίηση στον σχηματισμό είναι απλώς ένας από τους δύο βασικούς λόγους που οδήγησαν στην ανάκαμψη, η οποία φρόνιμο θα ήταν να θεωρηθεί προσωρινή μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Γιατί οι ακραίες εκδηλώσεις -είτε κριτικής, είτε θαυμασμού- έχουν πληγώσει την πρωταθλήτρια τους τελευταίους μήνες.

 

Η δίκαιη και αντικειμενική προσέγγιση των εξελίξεων, φέρνει στο φως τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο Ουζουνίδης στη μεταμόρφωση της ομάδας. Κατ΄αρχάς θα ήταν άδικο να προσάπτει κανείς την κακή εικόνα της ΑΕΚ στον προπονητή, αλλά την ανάκαμψη στους παίκτες. Όλοι μαζί τα έκαναν... μαντάρα το διάστημα Οκτώβριος-Νοέμβριος 2018, όλοι μαζί προσπαθούν να επανορθώσουν και φαίνεται πως μπορούν να τα καταφέρουν.

Ο Ουζουνίδης, λοιπόν, εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την κρίση στα αποδυτήρια. Είπε στους παίκτες ότι επίκεντρο της δριμείας κριτικής ήταν ο ίδιος και όχι οι ποδοσφαιριστές. Από τη στιγμή που εκείνος δεν έχασε την πίστη στις δυνατότητές του, ούτε φυσικά την πεποίθηση ότι η ΑΕΚ διαθέτει παίκτες υψηλής ποιότητας, η ανάκαμψη ήταν στο χέρι όλων.

Φυσικά δεν αρκεί μία «ατάκα» για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, που έθεσαν την Ενωση εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και έγραψαν μια μαύρη ευρωπαϊκή σελίδα με το «μηδέν» στους ομίλους του Champions League. Ο Ουζουνίδης δεν κάμφθηκε, δεν τα παράτησε, δεν έβαλε το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Κλείδωσε έξω από τα αποδυτήρια την κακή ενέργεια που προκάλεσαν τα αρνητικά αποτελέσματα, πήρε πάνω του την ευθύνη των επικρίσεων απαλλάσσοντας τους παίκτες, διαφοροποίησε τον σχηματισμό στο χορτάρι και τα αποτελέσματα είναι εμφανή...

- Στα δύο πρώτα ημίχρονα διαδοχικών αναμετρήσεων με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΚ πέτυχε 7 γκολ σε 65΄ αγωνιστικά λεπτά.

- Το διάστημα Οκτώβριος, Νοέμβριος 2018 είχε πετύχει 8 γκολ σε 6 ματς πρωταθλήματος και 540 αγωνιστικά λεπτά.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του Ουζουνίδη αρχίζει να δημιουργεί ένα αξιόλογο σερί στη Super League προκειμένου να μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης και φυσικά να βρεθεί σε ιδανική ψυχολογική κατάσταση ενόψει κυπέλλου. Από τον Δεκέμβριο και μετά, έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία χωρίς να δεχτεί γκολ, με συνολικά τέρματα 11-0. Βέβαια, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι όλες οι ομάδες που αντιμετώπισε στο διάστημα αυτό (Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης) βρίσκονταν από την 8η θέση και κάτω στον βαθμολογικό πίνακα. Όπως άλλωστε ο Πανιώνιος (26/1) και ο Λεβαδειακός (30/1) που αποτελούν τους προσεχείς αντιπάλους της.

Το συμπέρασμα είναι ότι η αναμέτρηση που επί της ουσίας θα κρίνει εάν η μεταμόρφωση ήταν πρόσκαιρη ή εάν ο Ουζουνίδης κατάφερε κάτι πολύ σπουδαίο και πρωτοφανές για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι αυτή της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου 2019: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags