Facebook Pixel Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός: Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο
| 2019-01-30 20:56:00

«Χόρευε» με... Μπουζούκη στο Αγρίνιο ο ΠΑΟ - Επιστροφή στις νίκες, με δέκα παίκτες! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
«Χόρευε» με... Μπουζούκη στο Αγρίνιο ο ΠΑΟ - Επιστροφή στις νίκες, με δέκα παίκτες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπουδαίο διπλό (0-1) επί του Παναιτωλικού για τους Πράσινους.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός: Μετά από τρία ματς χωρίς νίκη ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος και ψυχωμένος στο Αγρίνιο και με ένα γκολ του Γιάννη Μπουζούκη στο 32' νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό και επέστρεψε στα τρίποντα.

Πολύ μεγάλη η προσπάθεια των Πράσινων, αφού από το 59' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Κάτσε με δεύτερη κίτρινη, αλλά παρόλα αυτά δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 3' με ένα σουτ του Μακέντα, που έφυγε άουτ. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν τον έλεγχο, παρόλα αυτά, οι δρόμοι που έβρισκαν προς την περιοχή του Παναιτωλικού ήταν ελάχιστοι, με αποτέλεσμα να αναλώνονται σε ανούσια κατοχή στο κέντρο του γηπέδου.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να παίξουν πολύ από τα πλάγια, ενώ είχαν σε καλή ημέρα και τον Μάζουρεκ, ο οποίος ήταν πολύ κινητικός και μέσα σε όλες τις φάσεις της ομάδας του. Μάλιστα, ήταν αυτός που έβγαλε την σέντρα στο 28', από την οποία προήλθε η πρώτη μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης. Η μπάλα, λοιπόν, κατέληξε στον Μαλή, που έπιασε την γυριστή κεφαλιά, αλλά είδε τον Διούδη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση.

Αυτή η ευκαιρία... ξύπνησε τους Πράσινους, που στο 32' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ ύστερα από πανέμορφη συνεργασία των Χατζηγιοβάνη, Μακέντα και Μπουζούκη. Ο πρώτος έβγαλε ωραία κάθετη στον Ιταλό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Μπουζούκης με κοντινή προβολή έκανε το 0-1. Το γκολ έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό, καθώς κυκλοφόρησε πολύ καλύτερα την μπάλα, ενώ δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πιέσει, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού, που στο 59' έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κάτσε.

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους Πράσινους στην περιοχή τους, εντούτοις οι φάσεις που δημιούργησαν δεν ανησύχησαν τον Διούδη, που ήταν ετοιμοπόλεμος τόσο στην προβολή του Ουίλιαν, όσο και στην κεφαλιά του Τσιγγάρα προς το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Καμπετσής λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της αγωνιστικής, αφού προσπάθησε να κρεμάσει από μακριά τον Κυριακίδη, όμως τελικά το σκορ έμεινε στο 0-1 κι έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε σχεδόν άνετα σε ένα πολύ σημαντικό και σπουδαίο διπλό.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν πολύ καλός στο Αγρίνιο, όμως ο Γιάννης Μπουζούκης ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με την προβολή του κι έτσι δικαιωματικά κερδίζει τον ρόλο του... πρωταγωνιστή στο ματς.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Για τον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε με σύστημα 3-4-3, στην άμυνα ήταν οι Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτης και Κολοβέτσιος, στα χαφ οι Κάτσε και Κουρμπέλης και στα δύο άκρα οι Γιόχανσον και Ινσούα. Στα "φτερά" της επίθεσης πήραν θέση οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης και στην κορυφή ο Μακέντα.

Από πλευράς Παναιτωλικού ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τους Κυριακίδη, Μαρινάκη, Μαλή, Άργκους, Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μανά, Μασουρέκ, Ουίλιαν και Μπάιροβιτς.

Οι συνθέσεις: 

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Κυριακίδης, Μαρινάκης (71’ Λιάβας), Μαλής, Άργκους, Αμαράλ, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (64’ Γκούγκα), Μάζουρεκ, Γουίλιαν, Μπαϊροβιτς (82’ Τσιγγάρας). 

Παναθηναϊκός (3-4-2-1): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Ινσούα, Μπουζούκης (89’ Παντελάκης), Χατζηγιοβάνης (75’ Καμπετσής), Μακέντα (65’ Δώνης). 

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Μπουζούκη στο 32'. Η φάση ξεκίνησε από την κάθετη του Χατζηγιοβάνη στον Μακέντα, ο Ιταλός γύρισε στον νεαρό άσο του Τριφυλλιού και έτσι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ ωραία συνεργασία από τους τρεις παίκτες του Γιώργου Δώνη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Η πιο δύσκολη φάση για τον διαιτητή Βρέσκα ήταν αυτή της αποβολής του Κάτσε, ο οποίος φαίνεται να μαρκάρει από πίσω τον Μάζουρεκ, όμως μάλλον η κόκκινή του είναι τραβηγμένη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και κάνοντας ένα μυαλωμένο ματς, έφτασε στο τρίποντο, χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags