ΠΑΟΚ - Σέρτζιο Ολιβέιρα: Ο ΠΑΟΚ τίναξε τα νερά της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου με την απόκτηση του Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος μέσος έρχεται να προστεθεί στις μεταγραφές των Μίσιτς και Σφιντέρσκι.

Διαβάστε ένα φοβερό αφιέρωμα του Metrosport.gr, το οποίο επιχειρεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του, να σας δώσε λεπτομέρειες για την καριέρα του, άγνωστα στοιχεία για την ζωή του, ενώ στο τέλος του κειμένου μπορείτε να βρείτε infographics για τα στατιστικά του.

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα είναι ένας δυναμικός, ισορροπημένος και τεχνίτης ποδοσφαιριστής. Είναι ένας κλασσικός box to box μέσος που συνδυάζει την καλή πάσα, το δυνατό σουτ, τις εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ και διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι. Είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής όπως τόνισε στο Metrosport.gr ο δημοσιογράφος της Record, Αντρέ Μοντέιρο.

 

 

Who is who

Πλήρες όνομα: Σέρτζιο Μιγκέλ Ρέλβας ντε Ολιβέιρα

Ημερ. Γέννησης: 2/6/1992 (26 ετών)

Τόπος Γέννησης: Πάκος ντε Μπραντάο, Πορτογαλία

Υψος: 1,81μ.

Εθνικότητα: Πορτογάλος

 

Καριέρα

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της πόλης στην οποία γεννήθηκε. Την Πάκο ντε Μπραντάο όπου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 8 ετών. Τα λαγωνικά της Πόρτο είδαν το ταλέντο του και τον πήραν στις ακαδημίες των «δράκων» το 2002. Το 2009 ανέβηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη ομάδα της Πόρτο και στις 17 Οκτωβρίου έκανε το ντεμπούτο του στο Λιγκ Καπ κόντρα στη Σερτανένσε (νίκη με 4-0) όπου έδωσε ασίστ στον Χουλκ. Παράλληλα έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Πόρτο που συμμετέχει σε αγώνα της ανδρικής ομάδας.

Στη συνέχεια δεν βρήκε χώρο στην πορτογαλική ομάδα και άρχισαν οι δανεισμοί. Τη σεζόν 2010-2011 πήγε στη Μπέιρα Μαρ όπου έπαιξε 12 φορές και έδωσε 1 ασίστ. Την επόμενη χρονιά, σε ηλικία 19 ετών, πέρασε για πρώτη φορά τα σύνορα της Πορτογαλίας και πήγε στο Βέλγιο να παίξει μπάλα για λογαριασμό της Μαλίν. Σε έξι μήνες δανεισμού κατάφερε να παίξει 8 φορές με τη βελγική ομάδα και να πετύχει 3 γκολ. Ο δεύτερος δανεισμός την ίδια χρονιά ήταν στην πορτογαλική Πεναφιέλ, όπου είχε 12 συμμετοχές και πέτυχε 2 γκολ.

 

 

Μετά από τρεις σερί δανεισμούς σε διάστημα δύο ετών, ήρθε η ώρα να πάρει την ευκαιρία του στην δεύτερη ομάδα της Πόρτο. Εκεί είχε 30 συμμετοχές, 5 γκολ και 3 ασίστ, με αποτέλεσμα να βρεθεί ομάδα που θα ενδιαφερθεί εκ νέου για τον δανεισμό του. Ο 21χρονος τότε Ολιβέιρα πήγε στην Πάκος Φερέιρα όπου έμεινε δύο χρόνια και εκεί ξεπετάχτηκε και συστήθηκε καλύτερα στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Στην Πάκος είχε 65 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ. Τη δεύτερη χρονιά του στην Πάκος έπαιξε ως ελεύθερος αφού είχε αποδεσμευθεί από την Πόρτο το καλοκαίρι του 2014. Οι εμφανίσεις του όμως με την Πάκος Φερέιρα έκανε την Πόρτο να δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ για να τον αποκτήσει εκ νέου. Στη σεζόν 2015-2016 ο Ολιβέιρα είχε 18 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ με τη φανέλα των «δράκων».

 

 

Την επόμενη χρονιά όμως δεν βρήκε τις ευκαιρίες που ήθελε και έτσι τον Γενάρη πήγε στη Ναντ. Εκεί τον περίμενε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο μέχρι πρότινος τεχνικός του στην Πόρτο. Λόγω τραυματισμού στο γόνατο κατάφερε να πάιξει μόνο σε 6 παιχνίδια, όλα ως αλλαγή. Επέστρεψε το καλοκαίρι του 2017 στην Πόρτο και ήταν τυχερός. Τραυματίστηκε ο Ντανίλο και έγινε βασικός, σβήνοντας κάθε αμφιβολία αν μπορεί να τα καταφέρει. Είχε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 4 γκολ και 3 ασίστ και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Τη φετινή χρονιά όμως ο Ντανίλο επέστρεψε, λογιζόταν ως 3η επιλογή από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο για τη μεσαία γραμμή και πραγματοποίησε 17 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ψάξει χρόνο συμμετοχής, κάτι που φαίνεται πως θα βρει στον ΠΑΟΚ.

 

 

Εθνική

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα έχει περάσει από όλες τις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας από την U16 το 2008 μέχρι και την Εθνική Ανδρών όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2018. Με την ομάδα του Σάντος έχει τρεις συμμετοχές, δύο σε φιλικά και μία στο Nations League εξαργυρώνοντας την πολύ καλή παρουσία του την περσινή χρονιά στην Πόρτο.

 

 

Επιτεύγματα

-Το 2019 κατέκτησε Κύπελλο Πορτογαλίας με την Πόρτο

-Το 2011 στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 ήταν φιναλίστ με την Πορτογαλία, χάνοντας στον τελικό από τη Βραζιλία με 3-2 στην παράταση

-Το 2015 στο Euro U21 ήταν φιναλίστ με την Πορτογαλία χάνοντας στον τελικό από την Σουηδία με 4-3 στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια)

-Το 2018 κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Πόρτο

-Το 2019 κατέκτησε το Σούπερ Καπ με την Πόρτο

 

 

Ολα όσα πρέπει να ξέρουμε για εκείνον

 

-Στα 17 του υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πόρτο και του έβαλαν ρήτρα 30 εκατ.ευρώ

-Το ντεμπούτο του το έκανε στις 17/10/2009 κόντρα στη Σερτανένσε (4-0) για το Λιγκ Καπ υπό τις οδηγίες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, έδωσε ασίστ στον Χουλκ και παράλληλα έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής της Πόρτο που συμμετέχει σε αγώνες της πρώτης ομάδας

-Θαυμάζει τον Τσάβι

-Σπούδασε αθλητικό μάνατζμεντ

-Εχει εκθειάσει πολλές φορές με δηλώσεις τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο λέγοντας πως ήταν εξαιρετικά σημαντικός για την εξέλιξη της καριέρας του

-Εκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα του στην Tower Bridge του Λονδίνου τον Νοέμβριο του 2018

 

 

Δείτε μερικά βίντεο με γκολ του

 

 

 

 

Η Πόρτο, η Πάκος και οι άλλες

 

Στο παρακάτω infographic μπορείτε να δείτε στατιστικά στοιχεία από την καριέρα του Σέρτζιο Ολιβέιρα, με συμμετοχές, γκολ, ασίστ, κίτρινες και κόκκινες κάρτες από τις ομάδες που πέρασε.

 

 

 

 

 

Η ακρίβεια στις πάσες του φτάνει σε νούμερα εκπληκτικά

 

Στο παρακάτω infographic μπορείτε να δείτε βασικά στοιχεία ενός μέσου όπως ο Πορτογάλος και τα στατιστικά σε αυτά στις τελευταίες δύο χρονιές του.

 

 

 

 

 

 

Αγαπημένος του προπονητής ο Κονσεϊσάο

 

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα έχει συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές στην καριέρα του παρότι είναι μόλις 26 ετών. Εμείς σας παρεθέτουμε τους έξι με τους οποίους έχει περισσότερες συμμετοχές μαζί τους και τα στατιστικά με τον καθένα.