ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι των Δικεφάλων, ωστόσο στον ΠΑΟΚ έχουν πλέον κάθε λόγο να πανηγυρίζουν με το 1-1 στο ΟΑΚΑ, καθώς έπαιζαν με παίκτη παραπάνω κόντρα στην ΑΕΚ για περισσότερα από 60 λεπτά!

Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 10’ με τον Μαουρίσιο, στο 20’ ο διαιτητής δεν είδε πέναλτι και κόκκινη στον Σάκχοφ (δεύτερη κίτρινη) και στο 32’ ο Τιγκααρντ απέβαλε τον Ζαμπά με αυστητή δεύτερη κίτρινη. Με παίκτη παραπάνω η Ένωση έπαιξε στο μισό γήπεδο τους Θεσσαλονικείς, ισοφάρισε στο 74’ με τον Πόνσε, όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή.

Με την ισοπαλία αυτή η διαφορά ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού μειώθηκε στους έξι πόντους, ωστόσο την επόμενη Κυριακή οι «ασπρόμαυροι» υποδέχονται στην Τούμπα τους Πειραιώτες, σε ένα ντέρμπι που μοιάζει με… ματς μπολ για τον τίτλο!

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έδειχνε να τα έχει χαμένα. Στο 5ο λεπτό μάλιστα είχαμε και την πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης, όταν ο Λιβάγια έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Πασχαλάκης έπεσε και έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του. Κι ενώ η Ένωση ήλεγχε το ματς, κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Οικονόμου παραχώρησε κόρνερ σε μία εύκολη θεωρητικά φάση, ο Ελ Καντουρί το εκτέλεσε, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά προ του Τσιγκρίνσκι και ο Μαουρίσιο ολομόναχος από κοντά έκανε με νέα κεφαλιά το 0-1!

Μετά το γκολ οι Θεσσαλονικείς πήραν τα ηνία και στο 14’ έχασαν άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν ο Ζαμπά έπιασε το σουτ, όμως ο Μπάρκας έπεσε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 20’ όμως είχαμε μία φάση που… άναψε φωτιές, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σάκχοφ, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι και μαζί κίτρινη, που θα ήταν η δεύτερη στον Ουκρανό, άρα κόκκινη.

Παρόλα αυτά, αποβολή είχαμε στο 32’, όταν ο Ζαμπά που είχε «κιτρινιστεί» στο 22’, είδε την δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Χουλτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, μία απόφαση που ήταν αρκετά αυστηρή. Έτσι λοιπόν, παίζοντας με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο τέταρτο η Ένωση πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκλεισε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό της, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σοβαρή ευκαιρία, παρά την πίεση που άσκησε.



Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, όπου ο ΠΑΟΚ έδωσε πάρα πολλά μέτρα στην ΑΕΚ και την περίμενε παίζοντας άμυνα στην περιοχή του. Οι «Κιτρινόμαυροι» κυκλοφορούσαν την μπάλα, όμως έκαναν μόνο σέντρες και δεν μπορούσαν να απειλήσουν καθόλου τον Πασχαλάκη, που παρά την πίεση, πέρναγε ένα πολύ ήσυχο βράδυ. Μετά το 65-70’ και την είσοδο του Μπογέ η Ένωση πήρε… πλάτος στο παιχνίδι της και βρήκε χώρους, όμως και πάλι ήταν προβλέψιμη, καθώς οι Χουλτ-Γκάλο έψαχναν με διαδοχικές σέντρες το κεφάλι του Πόνσε, που ήταν μόνιμα μαρκαρισμένος από δύο παίκτες.

Ωστόσο, κόντρα στις… προβλέψεις, το παιχνίδι της ΑΕΚ απέδωσε τελικά, καθώς στο 74’ ο Λιβάγια έβγαλε την σέντρα και ο Πόνσε ολομόναχος με κεφαλιά από κοντά έφερε το ματς στα ίσια και έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ. Από το γκολ της ισοφάρισης και μετά το ματς έγινε ροντέο, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα και η Ένωση πάταγε πιο εύκολα περιοχή. Απείλησε στο 80’ με τον Τσιγκρίνσκι, ενώ πάλι στο 85’ ο Ουκρανός έπιασε το σουτ εντός περιοχής όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν, ο Ουζουνίδης έριξε στο γήπεδο και τον Κλωναρίδη, όμως το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε και έτσι ο ΠΑΟΚ απέδρασε με το 1-1!



ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Κανείς από τους σκόρερ δεν ήταν MVP. Αν κάποιος ξεχώρισε ήταν ο Βαρέλα, ο οποίος… καθάρισε αμέτρητες φάσεις, ενώ έβγαλε και την ασίστ στο γκολ του ΠΑΟΚ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης για ακόμα ένα παιχνίδι δεν άλλαξε τακτική και ξεκίνησε με το 3-5-2. Συγκεκριμένα, ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δεκάρια, με τους Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Μπακάκη να συνθέτουν την αμυντική τριάδα, τον Γκάλο να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα και τον Χουλτ την αριστερή. Ο Άλεφ ξεκίνησε ως αμυντικός χαφ, έχοντας τους Μάνταλο και Μπακασέτα μπροστά του, ενώ οι Λιβάγια και Πόνσε αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μπήκε ο Κρίστιτς και το σύστημα γύρισε σε 4-4-2, ωστόσο η είσοδος του Μπογέ στο 60’ άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ και τη βοήθησε να βρει χώρους και να φτάσει στην ισοφάριση. Στο τέλος μπήκε και ο Κλωναρίδης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Πέλκα και ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα στην άμυνα τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μαουρίσιο - Σάκχοφ, με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο οργανωτή και τους Ελ Καντουρί - Ζαμπά στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Άκπομ. Ο Ρουμάνος στο 59’ έβαλε τον Λημνιό, στο 64’ τον Μίσιτς και στο 84’ τον Πέλκα, όμως κανείς δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Η ΦΑΣΗ: Μπορεί να μπήκαν δύο γκολ, όμως η φάση που άλλαξε όλο το ματς ήταν η αποβολή του Ζαμπά. Από την αποχώρησή του και μετά ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε μόνο να… καταστρέψει κι όχι να φτιάξει ποδόσφαιρο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Τίγκααρντ έβγαλε πολλές κίτρινες, έχασε το πέναλτι και κόκκινη του Σάκχοφ, ενώ ήταν αυστηρή και η αποβολή του Ζαμπά.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ:
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για 60 λεπτά άμυνα στο μισό γήπεδο και παρότι δέχθηκε πίεση, δεν απειλήθηκε σοβαρά. Μία φάση έκανε η… βαρετή και προβλέψιμη ΑΕΚ και έγραψε το 1-1.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ:
Ο ΠΑΟΚ άντεξε, πήρε τον βαθμό που ήθελε, έμεινε αήττητος και πλέον περιμένει τον Ολυμπιακό για να… κάνει το μεγαλύτερο βήμα για την κατάκτηση της κορυφής.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46' Κρίστισιτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Χουλτ, Άλεφ (60' Μπογέ), Μπακασέτας (87' Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ (64' Μίσιτς), Μαουρίτσιο, Μπίσεσβαρ (59' Λημνιός), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (84' Πέλκας), Ακπομ.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ της αναμέτρησης

Δείτε το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ και την αποβολή του Σάκχοφ, αλλά και την κόκκινη του Ζαμπά σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ