Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δίνει... εξετάσεις για να μείνει ο Χασάν - Τα δεδομένα για τον Αιγύπτιο άσο και τη Μπράγκα
| 2019-02-25 20:30:00

Τρελαίνει κόσμο ο... τελειωμένος - Σπάει όλα τα κοντέρ - Έχει μεγάλο κονέ - Αξίζει 5 εκατομμύρια;

του Παναγιώτη Νικολάου
Τρελαίνει κόσμο ο... τελειωμένος - Σπάει όλα τα κοντέρ - Έχει μεγάλο κονέ - Αξίζει 5 εκατομμύρια;

Πήρε μπρος γιατί γουστάρει Θρύλο. Το γυρίζει τούμπα ή...

Ολυμπιακός: Ο,τι μπορεί κάνει ο Χασάν. Απογοητευτικός στο πρώτο μισό της σεζόν, με τον Ολυμπιακό όντως να συζητάει με την Μπράγκα για τον τερματισμό του δανεισμού του, αλλά – για διάφορους λόγους – να μην προχωράει ως επιλογή. Προς μεγάλη ικανοποίηση του Αιγύπτιου επιθετικού, ο οποίος σαν τρελός ήθελε να παραμείνει στον Πειραιά προκειμένου να ολοκληρώσει τουλάχιστον την περίοδο του δανεισμού του στους "ερυθρόλευκους".

Και η αλήθεια είναι πως στο 2019, το αγωνιστικό του πρόσωπο είναι τελείως διαφορετικό. Το σημερινό του χατ-τρικ είναι μόλις το δεύτερο της καριέρας του. Το πρώτο; Στις 24 Αυγούστου του 2014, στην εκτός έδρας επικράτηση της Ρίο Αβε (τότε ομάδας του) επί της Εστορίλ με 5-1.

Αυτό ήταν και το πρελούδιο της παραγωγικότερης σεζόν της καριέρας του, αφού πετυχαίνοντας 12 γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα εκείνη την χρονιά, πήρε μεταγραφή στην Μπράγκα, με την οποία, την αμέσως επόμενη, συνέχισε σε ανάλογους ρυθμούς, πετυχαίνοντας 10 γκολ στο πρωτάθλημα.



Αυτές βέβαια ήταν και οι μόνες χρονιές στην καριέρα του, που ο Αιγύπτιος επιθετικός έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων  σε μια χρονιά (και σε επίπεδο πρωταθλήματος αποκλειστικά και συνολικά, ανεξαρτήτως διοργάνωσης). Με τα τρία του σημερινά γκολ, έφτασε τα 7 στη φετινή Superleague, αλλά έγινε… διψήφιος, πιάνοντας τα 11 σε όλες τις διοργανώσεις (για μόλις τρίτη φορά στην καριέρα του).

Προφανώς και με τη φόρα που έχει πάρει (8 γκολ στο 2019) δείχνει ικανός να "σπάσει" τη δεκάδα τερμάτων και σε επίπεδο αγώνων πρωταθλήματος. Το σημαντικό βέβαια είναι άλλο. Πέραν των απαντήσεων που – έστω και εντός των συνόρων… - δίνει ο Αιγύπτιος αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του, είναι αυτό το κρεσέντο του ικανό να πείσει τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς (ο οποίος το καλοκαίρι δεν τον είχε προτείνει στη διοίκηση, απλώς είχε συναινέσει στην απόκτηση του) να γίνει κίνηση για την αγορά του;

Τα χρήματα που απαιτούνται, δεν είναι και λίγα. Πέντε εκατ. ευρώ το buy-out που υπάρχει στη συμφωνία με την Μπράγκα, η οποία ναι μεν μπορεί να έχει ιστορικό επιτυχημένων deals με τον Ολυμπιακό (Πάρντο, Βιάνα, Φιγκέιρας), εν τούτοις δεν έχει τη φήμη του "συναινετικού" διαπραγματευτή. Σύμμαχος πάντως – και μεγάλος – των "ερυθρόλευκων" αν και εφόσον αποφασίσουν να μπουν τελικά σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους "αρσεναλίστας" για τον Αιγύπτιο, είναι προφανώς ο άνθρωπος που έφερε τον Χασάν στον Πειραιά, ο περίφημος Ζόρζε Μέντες, ο οποίος και εκπροσωπεί τον Αιγύπτιο, αλλά και – ουσιαστικά – λύνει και δένει στην Μπράγκα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags