Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα περί κλήσης του Σα στην εθνική Πορτογαλίας
| 2019-03-06 19:55:00

Απίστευτη "παπάτζα" για Σα - Έτσι "ψάρωσαν" όλοι - Είναι... Ποντένσε - Να τραβάς τα μαλλιά σου!

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίστευτη "παπάτζα" για Σα - Έτσι "ψάρωσαν" όλοι - Είναι... Ποντένσε - Να τραβάς τα μαλλιά σου!

Δεν υπάρχει αυτό που κυκλοφόρησε. Διάβασε για να καταλάβεις...

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ζοσέ Σα στην προεπιλογή της εθνικής Πορτογαλίας για τα πρώτα της παιχνίδια στα προκριματικά του Euro 2020.

Επισήμως δεν πρόκειται πουθενά, σε κανένα site, σε καμία εφημερίδα, σε κανένα άρθρο πορτογαλικού μέσου, πόσο μάλλον σε ανακοίνωση της πορτογαλικής ομοσπονδίας να βρείτε αυτήν την προεπιλογή – γιατί πολύ απλά δεν υφίσταται… - ας δούμε πρώτα τη μεθοδολογία που εφαρμόζεται και «μπερδεύει», γενικά, τα ελληνικά media.

Υπάρχει μια «δεξαμενή» 30-40 Πορτογάλων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται εκτός Πορτογαλίας. Οι εθνικές ομάδες είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τα clubs, τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν τα παιχνίδια. Οι Πορτογάλοι, αυτό που συνήθως κάνουν (όχι πάντα), είναι να ενημερώνουν τους συλλόγους πως ο Χ ποδοσφαιριστής βρίσκεται στα πλάνα του εκλέκτορα. Δεν αναφέρουν για προεπιλογές, αρχικές λίστες και τίποτα σχετικό. «Ελεύθερα» το μεταφράζουμε έτσι.

Θυμηθείτε άλλωστε τι είχε γίνει και το περασμένο φθινόπωρο όταν λέγονταν πως και ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκεται σε αυτή την «προεπιλογή» του Φερνάντο Σάντος για τα τότε παιχνίδια της Πορτογαλίας. Οποιον και να ρωτήσετε, ασχολούμενο με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, το ίδιο ακριβώς θα σας πει: «Ποια προεπιλογή»;

Πάμε και στο δια ταύτα. Οι δύο από τους (συνήθως) τρεις της αποστολής της Πορτογαλίας είναι ήδη «κλειδωμένοι»: ο Ρουί Πατρίσιο της Γουλβς και ο Αντονι Λοπες της Λιόν. Αυτοί είναι ακλόνητοι, ερίζουν αμφότεροι για τη θέση βασικού.

Το μόνο που μένει ανοιχτό είναι η συμπληρωματική θέση της τριάδας των τερματοφυλάκων και, πάντα σύμφωνα με τους Πορτογάλους – που  ξέρουν και δεν υποθέτουν ή ερμηνεύουν – φαβορί για να την πάρει είναι όντως ένα Σα, αλλά όχι ο Ζοσέ, αλλά ο Τιάγκο Σα, ο 24χρονος τερματοφύλακας της Μπράγκα (δεν σχολιάζουμε την συνεπωνυμία, η οποία ίσως μπέρδεψε κάποιους…).

Από κοντά ο Κλαούντιο Ράμος, ο 27χρονος της Τοντέλα (και ένας εξ αυτών που ήθελε, το περασμένο καλοκαίρι ο Πέδρο Μαρτίνς), ενώ από το τελευταίο κομμάτι της «δεξαμενής» των τερματοφυλάκων είναι ο  Μπέτο, που αγωνίζεται στην Τουρκία με τη φανέλα της Γκέζτεπε.

Τώρα, αν έχει μπει «σφήνα» σε αυτήν την λίστα ο Ζοσέ Σα, είναι κάτι που αφενός κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά, αφού επαναλαμβάνουμε αυτή η λίστα ουσιαστικά δεν υπάρχει, δεν δημοσιοποιείται (δεν έχει κανένα απολύτως νόημα) αφετέρου θα έχει αντίκρισμα μόνο στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος. Για την ιστορία πάντως, και σίγουρα αυτό ισχύει, τον Σα τον έχουν παρακολουθήσει άνθρωποι της πορτογαλικής εθνικής ομάδας, κάτι που σίγουρα υποδηλώνει πως πλέον βρίσκεται σε αυτή τη «δεξαμενή» από την οποία κάνει τις επιλογές του ο Πορτογάλος εκλέκτορας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το City Ground μεγαλώνει… Το Καραϊσκάκη;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags