Φερνάντο Βαρέλα - ΠΑΟΚ: Καλώς ή κακώς, ακόμη το θέμα του εκκρεμεί. Μπορεί όλες οι πληροφορίες, τις όποιες έγκαιρα έχουμε καταγράψει στο sportdog, να θέλουν τον Φερνάντο Βαρέλα και τον ΠΑΟΚ να συνεχίζουν μαζί, αλλά τυπική "σφραγίδα" σε αυτήν την συμφωνία δεν έχει μπει ακόμη.

Οπως φαίνεται όμως, διανύουμε μάλλον τις... τελευταίες ημέρες της αναμονής. Είχαμε πει, από τον Ιανουάριο, πως το πιθανότερο σε αυτήν τη διαπράγματευση θα ήταν ο Δικέφαλος να ανακοινώσει την επέκταση του συμβολαίου του κορυφαίου κεντρικού αμυντικού του ελληνικού πρωταθλήματος με την... κατάκτηση του τίτλου.

Και εφόσον ολοταχώς πλέον οδεύουμε προς τα εκεί, με τους "ασπρόμαυρους" να μετρούν αντίστροφα παχνίδι το παιχνίδι, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και το "δέσιμο" του 32χρονου στόπερ στην Τούμπα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το timing. Ο Ιβάν Σαββίδης έρχεται (πιθανότατα σήμερα) στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να είναι εδώ στο επερχόμενο ματς με τον Ατρόμητο (όπως συνηθίζει άλλωστε), επίσης όμως, αναμένεται στη συμπρωτεύουσα και ο μάνατζερ του Βαρέλα, ο οποίος φρόντισε να... προεξοφλήσει συνάντηση του με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου.

Και εκεί λογικά, θα επισημοποιηθεί η (λεκτική) συμφωνία που υπάρχει μεταξύ του ίδιου του Σαββίδη και του παίκτη, ύστερα από συνάντηση τους πριν περίπου δύο μήνες, όταν και ξεκαθαρίστηκε στον έμπειρο κεντρικό αμυντικό τόσο η θέληση της ΠΑΕ να τον κρατήσει στο ρόστερ του όσο και να καμφθούν οι όποιες παρεξηγήσεις είχαν δημιουργηθεί από τη διαφορά (και κυρίως τους λόγους που τη δημιούργησαν) στο οικονομικό.

Τώρα, τι σημαίνει αυτή η "κάλυψη"; Ρουμάνικα media, πριν δύο μέρες, χαρακτήρισαν τη (συμφωνημένη) ανανέωση Βαρέλα ως "δώρο Σαββίδη" στον Λουτσέσκου, με τον ΠΑΟΚ να προσφέρει στον Αφρικανό ετήσιες απολαβές 750.000 ευρώ. Εδώ, η αλήθεια είναι πως πρέπει να έχουν πέσει λίγο έξω οι Ρουμάνοι (παρότι συνήθως έχουν... πρωτογενή ενημέρωση), αφού οι αξιώσεις του ποδοσφαιριστή, ποτέ δεν έπεσαν κάτω από το εκατομμύριο, ενώ και η τελευταία ενημέρωση που υπήρχε ως προς την πρόταση (την τελευταία) του Δικεφάλου ήταν πως κυμαίνονταν κάπου εκεί γύρω (συμπεριλαμβανόμενων και των σχετικών μπόνους).

Οπως και να έχει, είναι ξεκάθαρο πλέον, από κάθε πλευρά και κάθε πληροφορία που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, πως μετράμε αντίστροφα για το τυπικό "κλείσιμο" του συγκεκριμένου ζητήματος. Και τι μένει; Σάχοφ και Κάνιας, τα θέματα των οποίων έτσι κι αλλιώς, εδώ και  καιρό, είχαν τοποθετηθεί -αξιολογικά- ως τελευταία χρονικά. Θετική η εισήγηση του Λουτσέσκου, διαφορά στο οικονομικό με τον Ουκρανό, διαφορά στη διάρκεια του συμβολαίου με τον Ισπανό, αλλά στην... παραζάλη και στο μεθύσι του τίτλου, τέτοιες διαφορές, καλύπτονται εύκολα…