Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναιτωλικός: Εύκολο 4-0 της Ένωσης επί των Αγρινιωτών
| 2019-03-31 19:06:00

Κιτρινόμαυρο πάρτυ - Διέλυσε με τέσσερα γκολ τον Παναιτωλικό η ΑΕΚ - Τρίτη και με διαφορά (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
Κιτρινόμαυρο πάρτυ - Διέλυσε με τέσσερα γκολ τον Παναιτωλικό η ΑΕΚ - Τρίτη και με διαφορά (vid)

Άνετη νίκη με 4-0 για την Ένωση.

ΑΕΚ - Παναιτωλικός: Την δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Ένωση, όπου επιβλήθηκε πολύ εύκολα των Αγρινιωτών με 4-0 στο ΟΑΚΑ.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Κάκιστο ποιοτικά ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ είχε από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης, πίεσε ψηλά την άμυνα του Παναιτωλικού, όμως έδειξε αδυναμία στο να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Λιβάγια και Μπακασέτας ήταν κινητικοί για την Ένωση, όμως δεν έβρισκαν χώρους για να δημιουργήσουν.

Ενδεικτικό της εικόνας του ματς ήταν το γεγονός πως η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 27' από ένα σουτ του Γαλανόπουλου που μπλόκαρε ο Κυριακίδης, ενώ στο 35' ο Κλωναρίδης σούταρε απελπιστικά άουτ. Παρά την δυσκολία της η ΑΕΚ κατάφερε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια, αφού στο 39' ο Μπακασέτας σέντραρε από δεξιά και ο Οικονόμου, που είχε προωθηθεί για ένα κόρνερ, πήδηξε στο δεύτερο δοκάρι και με όμορφη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Κιτρινόμαυρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ΑΕΚ, αφού στο 50' με ένα αυτογκόλ του Μαλή, ουσιαστικά "κλείδωσε" την υπόθεση νίκη. Συγκεκριμένα, ο Μπακάκης έκανε ωραία κούρσα, έδωσε στα δεξιά στον Κλωναρίδη, αυτός σέντραρε και ο παίκτης του Παναιτωλικού έβαλε λανθασμένα την προβολή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Ένωση είχε τον πλήρη έλεγχο, χωρίς να έχει όμως τις πολλές φάσεις, αλλά και χωρίς να απειλείται από τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Χιμένεθ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, αφού στο 82΄σκόραραν με τον Μπογέ για το 3-0, ύστερα από ασίστ του Μάνταλου και ένα λεπτό αργότερα ο Γαλανόπουλος "έγραψε" το τελικό 4-0, παίρνοντας εξαιρετική πάσα από τον κινητικό και "ζωηρό" Αλμπάνη. 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μάριος Οικονόμου έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την ΑΕΚ, που δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Παναιτωλικού και με δικό του γκολ άνοιξε τον δρόμο για την άνετη νίκη της Ένωσης.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός κράτησε στον πάγκο τους Σιμόες - Μάνταλο και επέλεξε δίδυμο στα χαφ Γαλανόπουλο - Κρστίτσιτς. Στις δύο άκρες έπαιξαν οι Χουλτ - Κλωναρίδης και ο Μπακασέτας πίσω από το επιθετικό δίδυμο, Μπογέ - Λιβάγια. Όσον αφορά στους τρεις της άμυνας, μαζί με τους Οικονόμου - Σβάρνα αγωνίστηκε ως τρίτος στόπερ ο Μπακάκης.

Όσο για τον Παναιτωλικό, ο Τραϊάνος Δέλλας ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Κυριακίδη, Μάλη, Μάρκος Πάουλο, Μιχάι, Μάζουρεκ, Πέδρο Αμαράλ, Μπαΐροβιτς, Μαρινάκη, Λουσέρο, Μανά και Ντίαζ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Χουλτ, Κλωναρίδης (76' Γκάλο), Μπακασέτας (52' Μάνταλος), Μπογέ, Λιβάια (67' Αλμπάνης).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μάλης, Μάρκος Πάουλο (53' Τσιγγαράς), Μιχάι, Μάσουρεκ, Πέδρο Αμαράλ, Μπαΐροβιτς, Μαρινάκης (76' Λιάβας), Λουσέρο, Μανά (64' Γκούγκα), Ντίας.

Η ΦΑΣΗ: Το τελευταίο γκολ ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την ΑΕΚ, αφού ο Αλμπάνης έκανε όμορφη προσπάθεια και έδωσε εξαιρετικά στον Γαλανόπουλο, που με τη σειρά του πέρασε τρομερά τον αντίπαλό του και από πλάγια θέση νίκησε τον Κυριακίδη για το τελικό 4-0.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα ο διαιτητής Φωτιάς σε ένα σχετικά ήρεμο παιχνίδι. Ένα γκολ του Μπογέ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά δεν υπήρξε ριπλέι για να πούμε ξεκάθαρα αν ήταν ή όχι.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου η ΑΕΚ νίκησε εύκολα και παίζοντας όσο χρειαζόταν τον Παναιτωλικό και αποσπάστηκε επτά βαθμούς από τον τέταρτο Ατρόμητο, που παίζει δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε το 1-0, το 2-0, το 3-0 και το 4-0

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags