Πέδρο Μαρτίνς - Ολυμπιακός: Η ερώτηση ήταν γενικού περιεχόμενου και αφορούσε το αν θα χρησιμοποιηθούν παίκτες που δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Πέδρο Μαρτίνς όμως φρόντισε να προσωποποιήσει την απάντηση, αναφερόμενος στον Φράνκο Σολδάνο: «Θέλω να αναφερθώ στην περίπτωση του Σολδάνο, ήρθε απροετοίμαστος, γνωρίζαμε το ρίσκο, αλλά ξέρουμε παράλληλα σε ποια επίπεδα μπορεί να φτάσει, οπότε θα του δώσουμε ευκαιρίες για να προσαρμοστεί μέσα στο σύνολο».

Μόνο τυχαία λοιπόν δεν είπε όσα είπε ο Πορτογάλος προπονητής στις καθιερωμένες δηλώσεις του στην κάμερα της Nova. Ο Σολδάνο είναι – εν πολλοίς – δική του επιλογή. Δεν ήταν στην κορυφή της λίστας του τον περασμένο Ιανουάριο,  αλλά βάσει των οικονομικών διαθεσίμων του Ολυμπιακού για την προσθήκη στην επίθεση, η απόκτηση του ήταν μονόδρομος.

Και δεν έγινε με γνώμονα το… τώρα, το άμεσο. Αυτό, θεωρήθηκε συνολικά στους «ερυθρόλευκους», πως θα μπορούσε να καλυφθεί με την παραμονή του Χασάν. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν τερματίστηκε, τότε, τον Ιανουάριο πρόωρα ο δανεισμός του. Και στη συγκεκριμένη τους απόφαση, δικαιώθηκαν απόλυτα οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού, αφού ο Αιγύπτιος – ο οποίος πραγματικά βρίσκονταν με το 1,5 πόδι εκτός ομάδας πριν τις γιορτές – έκανε έκτοτε τα καλύτερα του ματς στην Ελλάδα.

Οπότε, αυτό, διευκόλυνε και την περίοδο προσαρμογής του Σολδάνο. Εννοείται πως τόσο ο Μαρτίνς όσο και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού γνώριζαν τι και ποιον απέκτησαν. Εννοείται πως δεν περίμεναν, μεσούσης της σεζόν, με τον Αργεντινό να προέρχεται από φουλ πρωτάθλημα στην πατρίδα του, πως θα έρχονταν για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ποδοσφαιριστής προερχόμενος από τη Λατινική Αμερική και θα έκανε… παπάδες.

Απλώς, αυτά, δεν γίνονται. Το γνώριζαν λοιπόν, το περίμεναν, το διαχειρίστηκαν (με την παραμονή του Χασάν) και εννοείται πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να «καεί» η επένδυση (όσο και αν δεν φαντάζει μεγάλη) του Σολδάνο. Ο Αργεντινός, εύλογα, τώρα που δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό κίνητρο, θα πάρει παιχνίδια, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Μαρτίνς, προκειμένου να μπει περισσότερο σε ρυθμούς ομάδας και από εκεί και πέρα θα κάνει κανονικά την προετοιμασία το καλοκαίρι, ώστε να δείξει εμπράκτως, αν μπορεί ή όχι να υπολογίζεται στον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Και κυρίως, με ποια… σειρά στην ιεραρχία των φορ, αφού δεδομένα θα αποκτηθεί φουνταριστός το καλοκαίρι – με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αργεντινό -, φουνταριστός,  ο οποίος βάσει σχεδιασμού (τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον) θα αποτελέσει μαζί με τον Σολδάνο και (πιθανότατα, δεν είναι ακόμη σίγουρο…) τον Γκερέρο την τριάδα των φορ για την ερχόμενη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: "Κεραμίδα" εκατομμυρίων στον Ολυμπιακό - Πληροφορία-ΣΟΚ - Τι θα κάνει ο Μαρινάκης;