Facebook Pixel Ρόμα: Η ιταλική ομάδα στο προσκήνιο για Σισέ, Πόνσε, Φορτούνη!
| 2019-04-06 12:25:00

"Τρώει" ΠΑΟΚτσή ο Μπάρκας - Τα μισά του Μανωλά στον Σισέ; - "Άκυρο" Πόνσε σε Ολυμπιακό!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Τρώει" ΠΑΟΚτσή ο Μπάρκας - Τα μισά του Μανωλά στον Σισέ; - "Άκυρο" Πόνσε σε Ολυμπιακό!

Δεν παίζει μπάλα για Φορτούνη. Ρεπορτάζ-φωτιά στο sportdog.

Ρόμα για Μπάρκα. Ρόμα για Σισέ. Ρόμα για Φορτούνη. Και στην ουγιά, φυσικά, η αυτονόητη εμπλοκή της Ρόμα για τον Πόνσε. Σαν πολύ… Ρόμα έπεσε στην μεταγραφική μας καθημερινότητα, ήδη Απρίλιο μήνα. Ψύχραιμα και χωρίς παρωπίδες και οπαδικά γυαλιά, να δούμε τι ισχύει.

Χωρίς καλά καλά να έχει αποσαφηνιστεί ποιος από το τμήμα scouting των «τζιαλορόσι» ήρθε στην Αθήνα (μένοντας από Κυριακή ως και Τετάρτη, βλέποντας τα… πάντα), αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί αρχικά είναι πως οι Ρωμαίοι βρίσκονται σε κατάσταση… restart.

Εκλεισαν μεν τεχνικό διευθυντή, πρώτο μέλημα τους ωστόσο είναι να βρεθεί προπονητής για μετά το καλοκαίρι, αφού ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν πρόκειται να συνεχίσει. Μέχρι τότε όμως, καθοριστικός παράγοντας για τις μεταγραφικής τους κινήσεις θα είναι η παρουσία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία τώρα, δείχνει δύσκολη.

Εχουν συνεπώς πολλά να αποσαφηνίσουν μέχρι να βγουν στην αγορά. Δεδομένη πάντως η τάση στη Ρώμη να… απογαλακτιστεί ο σύλλογος από τις επιλογές του προηγούμενου τεχνικού διευθυντή, Μόντσι. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η φημολογία περί παραχώρησης του (παλιού γνωστού μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ), Ολσεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρελάθηκε" ο Σαββίδης - Αλλάζει τα δεδομένα στη Σούπερ Λιγκ - Για πάντα πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ!

 

Ακόμη και αν γίνει κάτι τέτοιο και ο Σουηδός όντως παραχωρηθεί, η Ρόμα θα ψάξει για βασικό τερματοφύλακα. Και ο Μπάρκας, τη δεδομένη στιγμή, δεν εξετάζεται ως βασικός. Μπορεί να αρέσει σε όσους τον έχουν παρακολουθήσει, αλλά στην ιεραρχία ο διεθνής Ελληνας δεν προαλείφεται για το Νο1 των «τζιαλορόσι».

Από εκεί και πέρα, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η πώληση του Κώστα Μανωλά. Εύλογη η πρόθεση να αντικατασταθεί, λογικό στο πλαίσιο του ευρύτερου scouting να τσεκάρεται και ο Σισέ. Και εδώ όμως, υπεισέρχεται ο οικονομικός παράγοντας. Η Ρόμα πάνω από 36 εκατ. ευρώ δεν θα εισπράξει για τον Ελληνα διεθνή (τόση είναι και η ρήτρα του). Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να δώσει περίπου τα μισά, γιατί τόσες είναι οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού, για έναν (άγουρο – κακά τα ψέματα) κεντρικό αμυντικό που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ανάλογο το στάτους και για τον Κώστα Φορτούνη. Παίκτης στο «10» είναι ένα από τα ζητούμενα της Ρόμα στο επερχόμενο παζάρι – προσοχή, πάντα θεωρητικά, αφού κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα θέλει ο όποιος νέος προπονητής κάτσει στον πάγκο του «Ολίμπικο» - έχει,  καιρό τώρα, στρέψει τα βλέμματα της στον διεθνή μεσοεπιθετικό.

Και η αλήθεια είναι πως αρέσει. Τόσο τουλάχιστον ώστε να περάσει στο επόμενο level του scouting. Και εδώ όμως, κομβικό για την όποια συζήτηση μπορεί να γίνει μετά το επίπεδο του τσεκαρίσματος, ρόλο θα παίξει το οικονομικό. Αν οι διαρροές του Ολυμπιακού για +15 εκατ. ευρώ ισχύουν, η Ρόμα δύσκολα θα παίξει «μπάλα». Ένα ποσό, της τάξης των 8-10 εκατ. ευρώ, θα έβαζε τους «τζιαλορόσι» στο παιχνίδι, αλλά μοιάζει δύσκολο (ως απίθανο) να ρίξει ο Ολυμπιακός – ειδικά τη δεδομένη στιγμή – τις απαιτήσεις του.

Οσο για το περίφημο θέμα της εμπλοκής του Πόνσε. Για να το κάνουμε απλό, όσο απλό γίνεται. Τη δεδομένη στιγμή κανείς, μα κανείς στη Ρόμα δεν ασχολείται με τον Πόνσε. Ο Αργεντινός πιθανώς να είναι ο τελευταίος (πιθανώς και ακόμη χειρότερο) αγωνιστικός τροχός της αμάξης των Ρωμαίων στον σχεδιασμό τους για την επόμενη σεζόν. Συνεπώς, οποιοδήποτε σενάριο τον εμπλέκει, είναι άτοπο.

Από εκεί και πέρα, για να το κλείσουμε και αυτό. Στον Ολυμπιακό όντως έχουν ψαχτεί για τον Αργεντινό. Ξέρουν τα δεδομένα, έχουν κάνει τις κινήσεις τους, αλλά έχουν επίσης διαπιστώσει πως προτεραιότητα του Πόνσε και του περιβάλλοντος του είναι να αγωνιστεί σε σαφώς καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Γι’ αυτό και έχουν «παρατήσει» την υπόθεση, έχοντας στρέψει αλλού την προσοχή τους για τον «εκλεκτό» φουνταριστό.

Η μόνη περίπτωση να επιστρέψουν σε αυτήν, είναι να τους… έρθει στο τραπέζι. Κάτι που δεν φαίνεται ως προοπτική, ή, ακόμη και αν υφίσταται, θα είναι σίγουρα βαθιά μέσα στο καλοκαίρι. Και ο Ολυμπιακός, τόσο χρόνο, δεν μοιάζει να έχει…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags